הנה השירים להופעה של רוג'ר ווטרס בישראל!!!
אחלה שירים!
Happiest Days of our lives, Another Brick In The Wall, Mother, Shine On You Crazy Diamond, Have A Cigar, Wish You Were Here, Gunner's Dream, Southampton Dock, Fletcher Memorial Home, Perfect Sense, Leaving Beirut, Set The Controls For The Heart Of The Sun, Sheep הפסקה
[Dark Side of the Moon]
Speak To Me, Breathe, On The Run, Time, The Great Gig In The Sky, Money, Us And Them, Any Colour You Like, Brain Damage, Eclipse, [End of Dark Side]
In The Flesh, Vera, Bring The Boys Back Home, Comfortably Numb.
אני ממליץ לראות את הקליפ של have a cigar ולבכות (לא מאושר)
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "אתה לא מעדיף לראות את ההופעה מיום שבת?"
כפי שאתם שמים לב שומעים 2 קולות במהלך השיר, אחד חלש מאוד של ווטרס שר כמו שצריך והשני חזק של רוג'ר שר חלש/חנוק או איך שלא תקראו לזה.
מי שהיה בהופעה לא הבחין בזה כי המיקרופון של ווטרס היה כבוי והשירה בעצם הוקלטה מראש (מה ששומעים חלש ברקע) כנראה טעות של השידור הובילה לכך שהדבר נחשף (אני שמעתי את ההופעה בשידור חי ובאותו הזמן הייתי בפורום של pinkfloydz.com ואנשים פשוט הזדעזעו, זה נשמע כאילו ווטרס איבד לחלוטין את הקול שלו באמצע ההופעה. ולאט לאט אנשים התחילו לחשוד שהוא משתמש בקטעים מוקלטים מראש, והוידאו חושפים שהטענה הזאת נכונה)
שנית, זה אלבום עייף מבחינה מוזיקלית. מילולית הוא מלא במחאה חזקה, וזה נחמד.
הקטע היחיד שמרגש מוזיקלית בכל השירים הללו הוא הסולו בפלצ'ר ממוריאל הום.
נ.ב
כשמנגנים לקהל כמו הקהל הישראלי הפיינל קאט הוא טעות. הרוב המכריע של הקהל באו לשמוע את הלהיטים ההיסטוריים: money, shine on, another brick pt. 2, wish you were here, וכדומה.
כמו כן, לדעתי הבחירה ה-sheep ממש גרועה. זה שיר טוב כחלק מהקונספט של אנימלס והוא מתאים לשם במנגינה המורכבת שלו, אבל דוגס הוא שיר הרבה יותר טוב להופעות ענק מהסוג הזה.
ולבסוף, Eclipse הוא כנראה השיר הטוב ביותר לסיים איתו הופעה. ההדרן לחלק מהחומה הוא ממש לא במקום. מילא לפני הצד האפל...
אתה שם לב שאתה מדבר לחינם ..? כול אחד והסוג האהוב עליו בחומר של הלהקה
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי B-Side שמתחילה ב "The Final Cut... זה קודם כל."
ועוד שאלה , מאיפה לך בדיוק מה אוהב יותר הקהל הישראלי .. ?
לי יצא להיות להיות בכמה הופעות של "שליחי הבלוז" בארץ, האחרונה הייתה באיזה מועדון בכפ"ס "בראבי" או ברבי או משהו בסגנון { הם מעקשים משום מה להקרא הפינקים הישראלים} .. הופתעתי לגמרי לראות מאיזה חומר הקהל נהנה
בהחלט, הקהל הישראלי יודע טוב מאוד מה זה פינק פלויד
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "אתה שם לב שאתה מדבר לחינם ..? כול אחד והסוג האהוב עליו בחומר של הלהקה"
יש המון מעריצים שהידע שלהם לא נגמר ב"נו...השיר הזה עם המטחנת בשר...we don't need no education"
את dogs ואת pigs on the wings הוא עשה בin the flesh וטוב מאוד שהוא החליט לגוון.
אני אוהב את השירים שהוא הוסיף/שינה, חלקם הפתעה ענקית (את gunners dream הוא ביצע פעם אחרונה בסיבוב הופעות של radio kaos ומהקלטה ששמעתי זה לא היה טוב בכלל, אריק קלפטון ביצע בגיטרה את החלק של הסקסופון - לא תחליף מספיק טוב).
ולשי - למועדון קוראים "הבארבי" וראיתי הופעה של שליחי הבלוז מנגנים את pulse לפני 4 שנים בערך, הם ממש לא הפינקים הישראלים אבל בהחלט הופעה נחמדה.
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "מכה את המומחה .. מאיזה הופעה ?"
Video from Roger Waters concert in 1990.
כמובן שזה מברלין.
קח שאלה טיפה יותר קשה - מתי שהוא במהלך המופע הייתה הפסקת חשמל דיי רצינית, דבר מאוד בעייתי מפני שההופעה שודרה בשידורי חי בכל העולם ולכן עשו קומבינציה עם קטעים מהחזרה הגנרלית ושידרו בכל מקרה, בסוף המופע רוג'ר ביקש מכל האומנים שהקטע שלהם לא בוצע בלייב להישאר ולהקליט את הקטעים שלהם, כולם הסכימו מייד אך רק אומן אחד סירב\ה, מי היה האומן?
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "שיניד אוקנור הופיעה איתו שם .. כהרגלה יחפה ועצובה .."
שיניד אוקונור
אם תסתכל בדיוידי תראה שרואים רק אותה או רק את הקהל, לא רואים שום דבר חוץ מזה ואין כמעט זוויות צילום.
היא ורוג'ר ווטרס נכנסו לסדרה של ליכלוכים אחד על השני אחר כך, זה מה שהוא אמר עליה:
"It was very, very hard work organizing that Wall concert but everyone was fabulous to work with - Bryan Adams, Van Morrison, Cyndi Lauper, bloody brilliant. All brilliant. Except for Sinead O'Connor. Oh, God! I have never ever met anybody who is so self-involved and unprofessional and big-headed and unpleasant. She is so far up her own bum it's scary. With The Wall, she was so worried that there weren't any other (_adopts Irish "brogue"_) 'young people on the show'. I and everybody else were old farts in her opinion so she was worried that she was doing something that wasn't 'street' enough. And because it wasn't 'street' enough, she came up with this brilliant idea: she said that I should employ Ice-T or one of those people to re-work one of my songs as a rap number! I am not joking! And neither was she fucking joking! That's the sad thing - she was serious! And then a couple of months after the show, when the record was out, she did an interview on American television, millions of viewers, and she rubbished the whole thing, said the Wall concert was a load of wank. I don't give a fuck what she though about it but she should have kept her fucking mouth shut because it could only hurt the charity, the memorial fund and everything that Leonard (Cheshire) had done. She doesn't understand anything. She's just a silly little girl. You can't just lie in the corner and shave your bloody head and stick up your arse and occasionally pull it out to go (_"brogue"_) 'Oh, I tink this is wrong and dat is wrong' and burst into tears."
ובתרגום מהיר, כולם היו נפלאים, חוץ משנייד אוקונור, זה היה סיוט לעבוד איתה היא לא מקצועית והיא בכיינית, היא פחדה שכולם זקנים וזה יפגע בה, היא הציעה שאחד השירים יבוצע בסגנון ראפ, היא ליכלכה על המופע בטלוויזיה האמריקאית ופגעה במטרות הנעלות... כל הדברים האלו מלווים בהרבה קללות
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "מכה את המומחה .. מאיזה הופעה ?"
לא יכולת לאתגר מעט?
ובאשר לשאלה של High Hopes:
השיר Mother (בביצוע שנייד אוקונר) הוא בעצם הקלטה של החזרה הגנרלית למופע. בהופעה עצמה השידור נפסק בגלל תקלה טכנית (הפסקת החשמל שציינת) ולכן בהוצאות של ההופעה בקלטות ובDVD היא לבושה בטרנינג סיגריות (או שהיא מסתובבת כך כל הזמן?)
ולקינוח ווטרס אמר בראיון לאחר ההופעה כי הוא חושב ששנייד אוקונר מתנשאת ויהירה והוא מצטער שהוא הזמין אותה. זאת לאחר שהציעה לשיר את השיר בגרסת "רחוב" (היפ הופ) ולצרף את הראפר אייס-טי (WTF?).
הנה שאלת טריויה מאתגר טיפה יותר:
על איזה אלבום אמר ווטרס כי הוא "צריך להזרק לפח ואין שום סיבה שאנשים יאזינו לו"?
נערך לאחרונה ע"י B-Side בתאריך 07-06-2006 בשעה 23:06.
אני יודע שהוא נכנס לאולפן ואף אחד לא זיהה אותו בהתחלה, אני לא זוכר מי זיהה אותו בסוף אבל הוא הגיע עם גבות מגולחות ומשם הקטע שבוב גלדוף מגלח את הגבות ב"החומה"
אתה בטוח שזה באמת נאמר ולא איזה אגדה אורבנית שנוצרה עם השנים?
אני לא חושב שניתן באמת לדעת אם זו אגדה אורבנית או שמא זה קרה במציאות.
אבל בוא נאמר שהגרסה הפופולרית ביותר אומרת שריק רייט ענה לו בפשטות "כבר סיימנו להקליט את החלק של הגיטרה".
ובאשר לשוקי, פניתי אליו, אני לא ידוע אם הפקס הגיע אליו או לא. לצערי שכחתי להשאיר אימייל או מס' טלפון כדי שיחזור אלי.
אתה חושב שיש טעם בפקס שני עם הפרטים שלי?
נערך לאחרונה ע"י B-Side בתאריך 09-06-2006 בשעה 02:58.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי u-367 שמתחילה ב "אתה שם לב שאתה מדבר לחינם ..? כול אחד והסוג האהוב עליו בחומר של הלהקה"
אבל הרוב המוחץ אוהב (או מכיר) את פינק פלויד של הצד האפל - וויש יו - החומה. אותו רוב שבחר את החומה (ולא את הפיינל קאט..) לאלבום העשור של גלגל"צ בשנות ה-80 (למרות שהוא יצא ב79).