לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-06-2006, 22:16
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי פורש שמתחילה ב "להמון מהפורום פה יש עדשות..."

כדי להסביר בצורה מפורטת חייבים להיכנס לאופטיקה ואין לי כוח לזה עכשיו (סביר להניח שתמצא על זה מאמרים רבים ברשת). אומר רק שההגדלה הפיסית, שמוגדרת כיחס בין הגודל של הדמות (על החיישן למשל) לגודל של האובייקט המצולם בפועל שווה ליחס בין המרחק שבין העדשה לחיישן לבין המרחק שבין העדשה לאובייקט (ראה ציור והסברים נוספים כאן).

עכשיו, ככל שאורך המוקד רחוק ארוך יותר, כך למעשה העדשה "מתרחקת" מהחיישן וכדי לשמור על אותו יחס של הגדלה (1:1 בעדשות מקרו אמיתיות), חייבים גם להגדיל את המרחק שבין העדשה לאובייקט. במצלמות כמו סוני המרחק בין העדשה לחיישן הינו קטן מאוד ולכן המרחק לפיקוס של מקרו יהיה קטן באותה מידה. ב-DSLR זה גדול יותר ולכן המרחקים בהתאם.

מעבר לזה אין לי כוח להיכנס (אני שונא פיסיקה ! )

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-06-2006, 22:38
צלמית המשתמש של פורש
  פורש פורש אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.05.06
שלח הודעה דרך MSN אל פורש
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "כדי להסביר בצורה מפורטת..."

זה אמור להיות אסבר קל אולג, לא התכוונתי הסבר טכני סה"כ שאלתי איך זה עובד מבחינה בסיסית ביותר, למשל העדשה הנ"ל של סוני:

לפי מה שאני מבין עורך המוקד שלה הוא 50mm שהוא קבוע
והמקרו שלו הוא עד 20cm -
האם אם הנתונים של העדשה הזאת אני יכול לצלם משהו 1:1? והאם 1:1 אומר 1cm שפה זה בכלל 20cm

50mm f/2.8 Macro LensSharp macro focusing for close-up subjectsBright f2.8 aperture for low-light shotsHigh contrast, high-resolution image qualityFocus Range Limiter for faster auto-focusingFocus Hold button for full creative controlAuto Clutch to stop manual focus ring rotationCircular Aperture for pleasing defocused effectsFocal Length – 35mm Equivalent: 50 mmFocal Length – APS: 75 mmAngle of View – 35mm Equivalent: 47゚Angle of View – APS: 32゚Min Focus Distance: 7.8” (20 cm)Aperture – Maximum: f2.8Aperture – Minimum: f32Maximum Magnification: 1.0XLens Construction: 7 elements in 6 groups with 7 aperture blades Filter Diameter: 55 mmDimensions: 2-13/16 x 2-3/8” (71 x 60 mm)Weight: 10-3/8 oz (295 g)Supplied Accessories: Front and rear lens cap

ישן 07-06-2006, 22:55
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי פורש שמתחילה ב "זה אמור להיות אסבר קל אולג,..."

אין הסבר קל לדברים האלה. הסבר בסיסי הוא הסבר טכני, אני לא מכיר דרך אחרת (ועוד לא נכנסנו למבנה האמיתי של העדשה שהוא הרבה יותר מורכב ממה שמופיע בלינק שנתתי לך).

1:1 זה אומר שגודל האובייקט שייכנס לפריים, יהיה בדיוק גודלו המאונך למישור העדשה. למשל, אם אתה מצלם בורג באורך 10 מ"מ במצב של מקרו 1:1, הוא יתפוס אורך של 10 מ"מ על החיישן. אין לזה קשר למרחק הפיקוס, לא קשר ישיר לפחות.

ולגבי מפרט העדשה שהבאת - אין לי מושג אם אפשר לצלם בה מקרו אמיתי, אי אפשר להסיק את זה מהנתונים שסיפקת. תברר לאיזה הגדלה היא מגיעה, מקרו אמיתי הוא כאמור 1:1. איזה עדשה זאת, אולי אני מכיר אותה ?

ישן 07-06-2006, 23:37
צלמית המשתמש של פורש
  פורש פורש אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "אין הסבר קל לדברים האלה. הסבר..."

העדשה החדשה....זה עונה לשם :
Standard Primes- 50mm f/2.8 Macro Lens
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.sonystyle.com/intershoproot/eCS/Store/en/images/transparent.gif]
SAL-50M28

זה מופיע באתר של סוני...אתה יודע עדשות שמציעים לאלפה

ואפרופו סוני אלפה, אז העדשת קיט שמגיע איתה-SAL1870 DT18-70mm F3.5-5.6 Lens

אז למשל מה אתה יכול להגיד לי עליה? (אולג אני פשוט רוצה להבין מה אני קונה-לדעת לקרוא נתונים ולהבין)

DT 18-70mm f/3.5-5.6 Standard Zoom

DT Lens Design for optimum DSLR performance

Superb wide-angle to mid-range telephoto shots

Aspherical Lens Elements for wide-angle accuracy

ED Glass for telephoto shots with well defined colors

Circular Aperture for pleasing defocused effects

Focal Length – 35mm Equivalent: 18-70 mm

Focal Length – APS: 27-105 mm

Angle of View – 35mm Equivalent: N/A

Angle of View – APS: 76 - 23 degrees

Min Focus Distance: 1’ 2.4" (38 cm)

Aperture – Maximum: f3.5-5.6

Aperture – Minimum: f22-36

Maximum Magnification: 0.25X

Lens Construction: 11 elements in 9 groups with 7 aperture blades

Filter Diameter: 55 mm

Dimensions: 2-5/8 x 3-1/8” (66 x 77 mm)

Weight: 8.3 oz (235 g

נערך לאחרונה ע"י פורש בתאריך 07-06-2006 בשעה 23:41.
ישן 08-06-2006, 18:49
צלמית המשתמש של פורש
  פורש פורש אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי DStyle שמתחילה ב "הסבר פשוט וקולע .... הכוונה..."

אני לא מבין מה הקשר זום של העדשה, איפה אתה רואה פה זום? ><

זה המרחק המינימלי בין העדשה לאובייקט

חוץ מזה אם 10cm זה המרחק המינימלי שאני יכול לצלם בו, אז זה לא אומר כביכול כמה קורב אני יכול להגיע לאובייקט, תחשבו על זה ככל שאתה יכול להתקרב יותר לאובייקט ולצלם אותו זה אומר שהוא יהיה יותר קרוב,

אז לדוגמא משהו שאני מתקשה להבין, אם מצלמת סטיל יכולה לצלם ממרק של 1cm בלבד!!!!

אז זה אומר שהיא יכולה לצלם מיקרו של 1:1 לא, זה ממש קרוב

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:21

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר