|
29-05-2006, 20:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.01.05
הודעות: 13,766
|
|
אשכול מתכונים לשבועות...
בעוד כשלושה ימים נחגוג את חג השבועות. חברי הפורום מוזמנים להעלות מתכונים שונים לאוכל מיוחד לשבועות, מתכונים פרטיים או בכלל ...
שילוב מושלם - בלינצ'ס במילוי גבינה עם רוטב אוכמניות
אוהבים את השילוב של מלית גבינה מתוקה עם אוכמניות? לרוני ונציה יש מתכון מנצח לבלינצ'ס שמחבר בין השניים
רוני ונציה
בלינצ'ס הם קרפים (חביתיות) דקים ורכים, פופולריים ביותר בארצות אירופה המזרחית, שהפכו עם הזמן למאכל בינלאומי קלאסי. נהוג לאכול בלינצ'ס כדליקטס לבראנץ', לארוחת בוקר, ואפילו כמנה ראשונה או עיקרית. ממלאים אותם במליות מתוקות או מלוחות, עם פירות, ירקות, גבינות ועוד. אבל המלית הכי אהובה היא מלית גבינה, ומלית של תערובת סוגי גבינות היא מוצלחת עוד יותר. גבינה לבנה רכה ויבשה "מחזיקה" את המלית, כדי שלא תהיה רכה ונוזלית מדי. גבינת שמנת מעניקה טעם עשיר, וגבינת ריקוטה מעניקה רכות ומירקם קטיפתי. ליווי של רוטב אוכמניות לבלינצ'ס משתלב נפלא – גם בטעם וגם במראה – עם מלית הגבינה.
החומרים (14-12 בלינצ'סים):
3 ביצים
1/4 1 כוסות חלב, או יותר, לפי הצורך
3/4 כוס קמח
1/4 כפית מלח
50 גרם חמאה
3-1 כפות מרגרינה מומסת לשימון
למלית:
500 גרם גבינה לבנה "טוב טעם"
3 כפות גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
5 כפות גבינת ריקוטה
2 חלמונים
6-4 כפות סוכר
קליפה מגורדת מ-2 לימונים
1 כפית תמצית וניל
מחית אוכמניות משומרת, לרוטב
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:- במיכל מעבד מזון שמים ביצים, 1/4 כוס חלב, קמח ומלח, ומערבבים בכמה פעולות "הפסק-הפעל". בעוד המעבד פועל, יוצקים 1 כוס חלב בהדרגה דרך הארובה, ומעבדים 30 שניות. מסננים את התערובת אם יש גושים. מכסים, ומקררים כשעה במקרר.
- בסיר קטן ממיסים את החמאה מעל אש נמוכה, ומניחים בצד לצינון. מערבבים היטב את תערובת הבצק. בהדרגה יוצקים את החמאה לתוך התערובת (התערובת צריכה להיות דומה למירקם של שמנת מתוקה. אם היא סמיכה מדי, יוצקים עוד חלב בהדרגה, כפית אחת בכל פעם, תוך כדי הקצפה במקצף ידני).
- מחממים מחבת טפלון שטוחה בקוטר כ-20 ס"מ מעל אש בינונית-גבוהה, ומברישים במעט מרגרינה מומסת. בעזרת מצקת קטנה או כוסית, יוצקים לתוכה כ-1/4 כוס תערובת. מנענעים את המחבת בתנועה סיבובית מהירה, כך שהתערובת תתפזר בשכבה דקה ואחידה על פני המחבת. מטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך דקה, עד שהחלק התחתון שחום. משחררים את שולי הקרפ בעדינות בעזרת מרית מתכת. מחליקים את הקרפ לצלחת גדולה, עם הצד הלא מטוגן כלפי מעלה. אם התערובת נדבקת למחבת, מברישים מדי פעם את המחבת במרגרינה מומסת. מחממים את המחבת כמה שניות, וממשיכים לטגן כך את כל שאר הקרפים, כאשר מערבבים את התערובת מדי פעם. לשמירת החום, מכסים את צלחת הקרפים במגבת מטבח.
- המלית: בקערה בינונית (אפשר גם במעבד-מזון) מערבבים היטב את כל חומרי המלית בעזרת כף עץ, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- ההרכבה והטיגון: מורחים כ-2-3 כפות מלית מעל הצד השחום, וקרוב לקצה של כל קרפ. מקפלים מעל את שני צידי הקרפ, מימין ומשמאל למלית, כך שכל צד יכסה בערך מחצית מהמלית. מגלגלים את הקרפ כאשר מתחילים בקצה עם המלית.
- מחממים את המחבת, מברישים מרגרינה מומסת, ומניחים את הקרפ עם צד התפר כלפי מטה. מטגנים מעל אש נמוכה במשך 5-3 דקות מכל צד.
- אופן ההגשה: בוזקים אבקת סוכר, ומגישים חם עם מחית אוכמניות מעל.
_____________________________________
ציטוט:
"מה הוא הסביר לך?" שאלתי. "שני דברים עיקריים", השיב אבי: "הראשון, שכל פרט ופרט במציאות, כל שערה בזקן שלי, קשורים זה בזה ודבר אינו מקרי; והשני, שיש טוב ורע בעולם, ויש לבחור בטוב ולדחות את הרע". מונחי הטוב והרע שאליהם התוודע בחלום, היה ברור, שונים מאוד מאלה שבהם הורגל. הוא לא שכח את החלום הזה, וכששאלתי אותו עליו זמן מה אחר כך, הוא זכר אותו בבירור.
|
|
|