נכד של איש אס.אס בישראל-נקודה למחשבה
אומנם כותרת פרובוקטיבית משהו, אבל לא איזה סיפור מהפריפריה , אלא חוויה אישית.
לפני יומיים נפגשתי עם אחד שהכרתי בפורום של דיאורמה .רו(אתר רוסי של חובבי בניית דגמים הנה הכתובת), בכל מקרה דיברנו מזה חודש באייסי, הוא די התלהב מדגם שבניתי של פלוגת צנחנים ישראלית , ואני התלהבתי מהטייגר הגרמני שהוא בנה. בכל מקרה,הסתבר שהוא גם גר בירושלים, והחלטנו להיפגש, פגשתי אותו, ונסענו אליו הבייתה לדון בדגמים( גם לי אמרו להתעסק עם זרים,אבל אני רוסי מגודל,מה כבר יקרה לי... היה ברור שהוא לא ערבי), בכל מקרה באנו אליו, פגשתי את ההורים שלו(אנשים נחמדים אגב,העירו לי על זה שיש לי מראה רוסי טיפוסי ולא יהודי.....כבר נראה לי קצת מוזר) והתחלנו לדון בכל מיני נושאים שנוגעים למלחמת העולם השניה וכל זה(גם נגענו בכך ששנינו מעוניינים לשרת ביחידות קרביות כאן), לבסוף הגענו להשוואה הידועה של "למי הסבים / סבתות תרמו יותר במלחמת הפטריוטית הגדולה", כבר ידעתי שהוא אוקראיני,ורק רבע יהודי(סבתו מצד אביו ) , אבל מה שהוא אמר הדהים אותי , " לי יש סיפור הרבה יותר מעניין", בכל מקרה,הוא הלך לחדר אחר , והביא תמונות, ועד כמה הופתעתי לגלות שבאחת התמונות יש את סבא שלו אבל לא במדי הצבא האדום, אלא במדים גרמניים!(סבא שלו אומנם שירת בצבא האדום,אך ערק בהצלחה מיחידתו מתישהו עוד ב41 ונשאר בשטחים הכבושים,וככל הנראה התנדב לשרת אצל הגרמנים) . הוא הראה תמונת פרופיל נוספת שבה סבא שלו עם כומתה והכל גאה והכל, אני כאחד שמתעניין, זיהיתי על הצווארון(משום מה בחלק השני של הצווארון לא היו הברקים הרגילים של האס.אס אלא רק שנים קווים לבנים על רקע שחור) כבר את האריה עם שלושת הכתרים הקטנים של דיוייזיית גליציה(דיוויזיית רגלים של האס.אס שהורכבה ממתנדבים אוקראינים) , ואז הוא אמר לי " נכון מעניין?", הייתי מופתע, מאוד מופתע, חיפיתי על זה ואמרתי שאני חייב לזוז הבייתה, בכל מקרה קבענו להיפגש ולעבוד על דגם משותף של מרכבה 3..... עכשיו הקטע הוא, שאין לי בעיה אמיתית עם הבנאדם,הוא לא נאצי, ולא אנטישמי עד כמה שידוע לי(הוא יודע שאני יהודי), אבל קצת מוזר לי שהוא מתגאה בזה, ועוד יותר מוזר לי שהוא כנראה ישרת ביחידה קרבית בצה''ל(אני לא סגור על זה,רבעים יכולים לשרת ביחידות קרביות בארץ?)..., נכד של איש אס.אס אוקראיני משרת ביחידה קרבית בצבא ההגנה לישראל....אירוני...
אם כי עצוב במידה מסויימת. למה למשל לא בודקים עבר של עולים לפני שנותנים להם לעלות, עזבו שהוא רבע, אבל הוא נכד של איש אס.אס!(בהמשך הוא סיפר לי שסבא שלו בילה בגולאג כמה שנים אחרי המלחמה, בתחילת ה50 השתחרר,וחזר לאוקראינה),וחוץ מזה שהם עוד הביאו את התמונות האלה איתם...לישראל...מדינת היהודים..., אני לא רוצה להישמע גזען, כי באמת שאין לי כלום נגדו,והוא בונה דגמים מצויין,ואני בטוח שאני אהנה לבנות איתו דגמים....אבל במידה מסויימת מוזר לי.
אז מעניינת אותי תגובת הפורום בנוגע לעניין הזה.
נערך לאחרונה ע"י ^Praetorian^ בתאריך 23-05-2006 בשעה 16:32.
|