לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-05-2006, 01:17
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
בניגוד לחבריי שהציעו משקפיים מיוחדות ויקרות, אני מציע שתגיע עם משקפיים פשוטות וזולות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nadaw שמתחילה ב "משקפיים לקרבי.. יש חיה כזאת?"

כי בינינו, בטירונות קרבית לא יעזרו לך המשקפיים החזקות והקשיחות. אחרי שבוע שטח בחול ובאבק גם המשקפיים הטובות ביותר ינזקו בצורה מסויימת.
לכן אני ממליץ להגיע לטירונות עם זוג פשוט וזול, כך שכשהוא יינזק לא תתבאס יותר מדי.

אני כותב את זה מנסיון אישי.
לי יש משקפיים במספר מאוד קטן- 0.5 ו 0.25.
את העובדה שאני צריך משקפיים גילו לי רק בצו ראשון, עד אז לא היה לי מושג שאני צריך משקפיים.
הזוג שהתגייסתי איתו היה הזוג הראשון שלי.
אחרי שבוע בטירונות בטעות דרכתי עליהם בלילה...
לא הפסד גדול כי גם ככה בקושי הלכתי איתם, אבל סתם מבאס.
אקיצר, כשחזרתי הביתה הלכתי לעשות משקפיים חדשים (חדשים או חדשות? זוג אחד, שני זוגות, שלושה זוגות). עשיתי שני זוגות- אחד קשיח, פשוט וזול- לצבא. השני דק, יפה יותר וכמובן יקר יותר- לבית.
ככה העברתי את השירות.

בכלל, בצבא כמעט ולא הלכתי עם משקפיים, יכולתי להרשות את זה לעצמי בגלל המספר הנמוך.
רק לעיתים רחוקות, כמו מטווחי לילה או נהיגה בלילה, אז הייתי הולך עם משקפיים.
גם היום אני רוב היום ללא משקפיים. רק כשני נוהג בלילה או לפעמים בחלק מהשיעורים במהלך הלימודים.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-05-2006, 18:36
  Drori Drori אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Drori
אז ככה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nadaw שמתחילה ב "משקפיים לקרבי.. יש חיה כזאת?"

משנתי לגבי עזרי ראיה בצבא..

פרק א' - עדשות מגע.
לא, לא ושוב..לא!! בתור אחד שחווה חוויה נוראית בקשר לבעיות שעלולות לנבוע משימוש בעדשות מגע, לא הייתי ממליץ לאף אחד להתגייס איתן לקרבי...הסיבה היא כזאת, עדשות מגע, גם אם הן חד פעמיות ווודאי אם הן רב פעמיות, דורשות טיפול צמוד ותשומת לב מרובה, בכדי שלא יעוררו בעיות בעיניים. דבר ראשון, גם במהלך השימוש, העין יותר רגישה ויותר נגישה לזיהומים למניהם (שהסיכוי שהם יתפתחו גדול בתנאי שטח ואימונים). חוץ מזה,צריך תמיד לזכור שעדשות המגע הן שכבה העוטפת את העין, ולא מאפשרת לה לנשום..הרופאים משננים לכולם את האימרה שלא יותר מ10 עד 12 שעות שימוש..ואם אין הזדמנות להסירן בבוא העת, זה יוצר סיכון.
יקומו אלה שיגידו שהם חיים שנים עם עדשות מגע ומרכיבים אותן כל היום והכל נוח וקל איתן. גם אני חשבתי ככה, לא הרגשתי בקיומן של העדשות בכלל...הייתי שם אותן בבוקר ומוריד אותן בלילה, נרדם איתן בצהריים לפעמים או בנסיעות..וכלום לא היה קורה, העיניים תפקדו כמו שצריך ולא היו שום סימנים של בעיתייות למשך שנים. הבצקת באה לי בבום, עם הודעה משמחת מהרופא שהייתי ככה קרוב לעיוורון.
חסרונות נוספים בהרכבת עדשות מגע הם הנוחות, נכון שבדרך כלל עדשות מגע אינן מורגשות, אך לעתים הן טיפה מציקות ודבר כזה יכול להוציא מריכוז, לא טוב באמצע כל פעילות שהיא בקרבי, ודבר אחרון, הוא כמובן הזמן, יש אנשים שלוקח להם יותר זמן להרכיב עדשות מגע, ויש כאלה שפחות, לאלה שיותר, זה זמן קריטי על הבוקר.

פרק ב'- משקפיים.
טוב הפרק הזה קצר יחסית.
אין כל כך מה להרחיב, בקרבי, ברור מאילו שהמשקפיים צריכות להיות כמה שפחות מורגשות.
משקפיים רגילות עם מסגרת והכל...זה אחלה, אבל הסיכוי שהם יעופו/יפלו/ימעכו הוא גדול מאוד, וחבל סתם.
בקשר למשקפיים כמו של דאוויץ, צאו מהסרט, הן מגושמות מדיי לקרבי, והמחירים שלהם לא הגיוניים.
ההמלצה שלי - הן משקפיים מהסוג ללא המסגרת. משקפיים שמתלבשות על הפנים בצורה מושלמת, יש להן מאחורי האוזניים המשך מגומי שהוא כמעט בלתי נראה ולא נותן להן לזוז לשום מקום, הן לא מורגשות וכמעט גם שלא נראות. אלה לדעתי הפתרון הכי יעיל שיש לצבא מבחינת עזרי ראיה, כל מי שאני מכיר שנמצא כרגע ביחידות מובחרות או סיירות(אלה שכן מאפשרות משקפיים כמובן) משתמש באלה. אני משתמש בהם כבר תקופה ונהנה מאוד.
החסרון היחיד של המשקפיים האלה הוא המחיר..אני קניתי כאלה באופטיקנה והמחיר שלהם הוא למעלה מאלף שקל. למרות שכמה זמן אחרי זה שמעתי על זה שהן עולו באירוקה 700 ש"ח בערך, אז לא יודע, מי שמעוניין שיבדוק.

מקווה שעזרתי למי שצריך, בהצלחה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:48

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר