23-04-2006, 03:17
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
תגובה כללית
בלת"ק (בלי לקרוא תגובות קודמי, לפחות לא בעיון)
רק אני שמתי לב לפתח העגול הייחודי בגג של הסופה?
הייתה סופה אחת כזאת שהכרתי בצה"ל והיא השתייכה לחטמ"ר אפריים. כעיקרון היא מותקנה כך לניסוי כסופת גששים ממוגנת, זה כלל פתח עגול בגג וכנת מא"ג לידו, פנסי צד וחלון הזזה ממוגן במושב שליד הנהג.
הנה תמונה שלה:
(הפתח בגג סגור עם ברזנט, היו תקופות שראיתי אותו גם מודבק ושניסו לאטום אותו בסיליקון ובפלסטיק מוקצף)
באיזו גיזרה מדובר?
שלושה רמ"קים (שני מקלטים), פקל"ח וכוונת מארס על אחד הנשקים... זה החפ"ק מ"פ?
תזכיר לי היכן אתה משרת?
לפי התפירה של הפקל"ח אני מעריך שזה לא קורס (נגיד קורס מ"כים שנמצא בגיזרה) אלא יחידה רגילה.
זה שלנהג (המילואימניק?) יש נשק שונה משאר אנשי הסיור זה רע מאד (גם אם הנשק שלו טוב בהרבה במקרה הזה ), כשמגיעים לקו זו צריכה להיות אחת הדרישות כלפי מעלה: אחידות בנשק לכל רכב (לפחות שיתנו לו ארוך). הנהג הוא לוחם ברכב (גם אם הוא עשה טירונות 02 ולא מחשיב את עצמו כלוחם) ואסור שהוא לא יוכל להשתמש במחסניות של שאר האנשים.
מטפים
יש כמה סוגי מטפים בשימוש:- מטף כב"ש אדום פשוט (כמו אזרחי) 6 ק"ג (זה כנראה מה שהיה על הסופה) מלא בקצף או אבקה.
- מטף כב"ש אדום גדול יותר (20 ק"ג?).
- מטף כב"ש אדום עוד יותר גדול (40 ק"ג?) עם עגלה.
- מטף כב"ש חאקי לרק"ם מכיל בתוכו BCF במשקל קצת יותר מק"ג אחד. אבקת הBCF אינה רעילה או גורמת כוויות ואפשר לרסס אותו על בני אדם.
- מטפים קבועים ברק"ם:
- מטפי אבקה לכיבוי המנוע
- מטפי אבקה (הלון+פריאון) לכבוי שריפה בתא לוחמים, חלק ממערכת הספקטרוניקס. המערכת מפעילה את הגלאים בהתאם לחיוויום שיכולים להתקבל מגלאי חום ואור או מלחצני חירום (להפעלה ע"י אנשי הצוות). החומר במטפים אלו הוא רעיל לנשימה (סופח חמצן) ולכן יש לפנות את הרק"ם אחרי שהם פרקו.
- מטף M11 לטיהור מחל"כ. בתוך המטף יש חומר שנקרא DS2 (זה לא שם המטף). המטף רב שימושי וניתן למילוי מחדש בשטח, את הלחץ למטף מספק בלון גז קטנטן (כמו של סיפולוקס).