לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 14-12-2004, 14:28
צלמית המשתמש של אור - ors
  משתמש זכר אור - ors אור - ors אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.08.04
הודעות: 5,005
האמת שמאחורי ה-zip כתבה

הועתק מאתר נענע 'חיים ברשת' העתקתי את זה בשביל להרחיב את הידע שלכם ולעזכן אתכם.


הכתבה ממש מעניינת חובה קריאה, למנהלים; אנא העבירו את האשכול לפורום אחר אם זהו

לא הפורום המתאים
האמת שמאחורי ה-ZIP

המצנזרת הגדולה מכולן היא דווקא הטכנולוגיה; חותכת את השירים, ממיתה את התמונות ורומסת את הפרטים. יובל דרור

מאת: יובל דרור 14:53 12/12/2004
בשבוע שעבר התפרסמה בניו-יורק טיימס כתבה מרתקת (הקריאה בחינם אך יש צורך ברישום מוקדם). היא סיפרה על אחד, קליפורד רוס, בן 52, שבנה מצלמה המפיקה תשלילים בגודל של 22 על 45 סנטימטרים. כאשר מפתחים את תשלילי הענק באיטיות וסורקים אותם באמצעות סורק דיגיטלי, מתקבלת תמונה בה מופיעים פי 100 יותר פרטים ומידע מאשר בתמונה רגילה. ואכן, התמונה שמלווה את הכתבה עוצרת נשימה וניתן לראות בה את גג הרעפים המרוחק 1,200 מטר מהמקום בו עמדה המצלמה.

המהלך של רוס הוא מהלך הפוך לזה שמתרחש בשנים האחרונות ושקיבל דחיפה משמעותית עם הופעתה של האינטרנט. בשל מגבלות של רוחב הפס ומכיוון שהזמן הוא המשאב החשוב ביותר לאנושות, אנו חווים את המציאות כמציאות דחוסה, מציאות מקומפרסת.

שהרי מהו פורמט MP3 אם לא סוג של מציאות דחוסה? ממציאי הפורמט ניסו למצוא דרך שבה ניתן יהיה לקחת קובץ מוזיקה שגודלו כ-40 מגה-ביית ולכווץ אותו לפורמט דחוס של 4 מגה-ביית מבלי שרוב האנשים ירגישו את ההבדל. כידוע, הדבר נעשה על ידי הורדת התדרים שהאוזן האנושית ממילא אינה מסוגלת לשמוע ולכן אפשר לוותר עליהם. אולי עטלפים מרגישים את ההבדל אבל בני האדם - בשבילם זה פשוט חיסכון בזמן.

פורמט JPEG עובד בדיוק על אותו העיקרון. במקום להשתמש בקובץ שמכיל את כל הצבעים, הגוונים ותתי-הגוונים, "עובדים" על העין האנושית. ממילא היא לא ממש מבחינה בין תת-גוון סגול 317 לבין תת-גוון סגול 318 אז למה לא למחוק את אחד מתתי-הגוונים? שהרי כל מחיקה שכזו חוסכת בגודל הקובץ והעין ממילא לא מבחינה בהבדל. אולי בזים ונשרים ירגישו את ההבדל אבל בני האדם - בשבילם זה פשוט חיסכון במקום בדיסק הקשיח.





חברת NTT היפנית הודיעה באחרונה שהיא בוחנת
טכנולוגיה להפצת ריחות דרך האינטרנט. מתקן ריחות מיוחד יחובר למחשב ובאמצעות הוראות שיועברו דרך הרשת הוא יערבב את הריחות המאוחסנים אצלו כדי ליצור את הריח המבוקש. ריחות מורכבים לעתים ממאות רכיבים אבל המתקן המדובר יסתפק רק בכמה עשרות שהרי האף האנושי ממילא לא מבחין בהבדל. אז אולי כלבי ציד ירגישו בהבדל אבל אצל בני אדם - בשבילם זה פשוט חסכון בכסף.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://images.nana.co.il//Upload/122004/Article/Article_Paragraph_665608.gif]



איור: טום טרגר






כאשר מתחילים לבדוק את החיים במונחי דחיסה מגלים שאנו מוקפים בפורמטים שדוחסים בשבילנו את המציאות. פורמט MPEG עושה את זה בוידאו ופורמט DivX מצטרף אליו. פורמט ZIP עושה את זה לקבצים ולמרות שהוא לא מאבד אף ביט, כל המטרה היא לדחוס, לכווץ, להקטין את הגודל, לקבל מציאות מוקטנת.

ערך "דחיסת נתונים" בויקיפדיה מוסיף מידע מרתק בנושא. הוא מספר על אחת השיטות לדחוס את הקול בטלפונים סלולרים. מסתבר, שכאשר צד אחד בשיחה שותק, הטלפון שלו משדר סימן מיוחד שמפורש על ידי הצד השני בהשמעת רעש שקט במיוחד. "כך נחסך שידור של מידע לא רלוונטי בתשתיות סלולריות יקרות". מכאן שכאשר היתה לך שיחה קשה עם חברה שבמהלכה היו שתיקות ארוכות, בעצם לא שתקתם, בעצם לא נהניתם מהעוצמה של השקט כי אף לא לרגע אחד שרר שקט כי אם "רעש שקט במיוחד".

אז אולי לא כל בני האדם מרגישים את ההבדל בין קובץ MP3 לקובץ WAV המקורי אבל מוזיקאים בעלי אוזניים מיומנות יודעים מיד לומר מיהו הדחוס ומיהו המקורי. גם אמנים שמורגלים לבחון תמונות וציורים יודעים להעריך בן רגע את ההבדל בין תמונה שהופקה ממצלמה רגילה לבין תמונה שהופקה על ידי המצלמה המיוחדת של רוס.

לדחיסה יש ערך. היא מאפשרת לנו לחיות בעולם שמפציץ את החושים, שמפציץ את המוח. ועדיין, מדי פעם כדאי לעצור לרגע ולשאול, מה אנחנו מפסידים כאשר אנחנו מוכנים לחיות במציאות דחוסה. התשובה נעוצה בהבדל שבין גלויה בה מופיע תצלום של הקתדרלה הגותית "נוטרדאם", לבין הליכה ברגל לאורך נהר הסיין בפריז עד שלפתע הקתדרלה מופיעה מולך, מכה בך בפרטים המדויקים שלה, מהממת בעוצמתה התלת-ממדית, הבלתי דחוסה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י אור - ors בתאריך 14-12-2004 בשעה 14:31.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 16-12-2004, 01:05
צלמית המשתמש של Jarvis
  Jarvis Jarvis אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.01.03
הודעות: 7,325
קשקוש נחמד - אבל עדיין קשקוש
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אור - ors שמתחילה ב "האמת שמאחורי ה-zip כתבה"

דווקא ה-ZIP הוא lossless. יש גם שיטות דחיסה לוסלס ל-WAV שמקטינות אותו לחצי מהגודל. אם יגדל נפח הדיסקים אני מאמין שגם הדחיסה תלך יותר ויותר לכיוון של לוסלס, ולא להיפך. עובדה שפעם היינו רואים סרטים ב-RM, והיום הסרטים ב-DIVXשוקלים פי 5, וגם האיכות שלהם השתפרה והיא קרובה מאוד לאיכות המקורית. יותר קרובה ממה שהייתם מגיעים עם הקלטת וידאו 2 ראשים, שאמנם לא דוחס את המידע - אבל מאבד חלק גדול ממנו.

תמונות JPG הפכו את דפי האינטרנט המשעממים לדפים חיים ונעימים לצפייה. הם לא הרסו את חיינו הם שיפרו אותם. הם לא חסכו מאיתנו מידע - הם הוסיפו לנו מידע. ומדובר בדחיסה מטורפת, אבל אני מבטיח לכם שלא תפסידו כלום. JPG באיכות מקסימלית נראית אחד לאחד כמו GIF. אבל גם ה-GIF לא נותן תמונה מדויקת של העולם.

המוזיקה שאתם שומעים מהדיסק, זה ממש לא מה שהאומן שמע מהמוניטורים באולפן. רמקולים רגילים (גם איכותיים ביותר) הם שקרנים (פרט למוניטורים - שנותנים את המוסיקה אחד לאחד) והם מעוותים את הצליל. גם הטלוויזיה לא נותנת את כל הצבעים - אין בה זהב, כסף, וכחול של ים. מישהו שם לב ? אולי עטלפים ונמלים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 16-12-2004, 13:27
צלמית המשתמש של קוביבי
  משתמש זכר קוביבי מנהל קוביבי אינו מחובר  
מנהל פורום מערכות הפעלה - הרובע המייקרוסופטי.
 
חבר מתאריך: 07.10.04
הודעות: 13,777
LinkedIn profile
קצת הערות
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Jarvis שמתחילה ב "קשקוש נחמד - אבל עדיין קשקוש"

הZIP הוא אמנם לוזלס, אבל אין הרבה דברים שאפשר לעשות איתו חוץ מלפרוס אותו.
הכתבה היא על דחיסה של מדיות שבא על חשבון איכות, ואתה לא יכול להגיד שזה קשקוש.
הגדלה של המדיות מוגבלת, למה אתה חושב שאין יותר מ900 מגה על דיסק או 15 ג'יגה DVD?

בקשר לאיבוד איכות, ניסית פעם לשמוע MP3 בדחיסה של 128KB עם רמקולים איכותיים בעוצמה גבוהה? הdistorsion פשוט נוראי (ואני מקווה שלא דיברתי סינית כאן) מאותה סיבה משתמשים בmpeg2 בסרטי DVD ולא בDIVX הדחוס וה"טוב"
הטלוויזייה, בכ"א, זו שלפני העידן הדיגיטלי, לא העבירה לך תמונה באיכות טובה בגלל שיטות קידוד וגם היום לא תקבל תמונה באיכות גבוהה במיוחד בגלל תווך מצומצם.

מה הנקודה שלי? החיים אמנם נעשו הרבה יותר צבעוניים ומעניינים בזכות שיטת הדחיסה, והפופולריות של טלוויזיה צבעונית וסרטי DIVX מוכיחה כי אנחנו מוכנים "לשלם את המחיר" של איבוד איכות.
אבל עדיין, זה לא כמו "הדבר האמיתי", והדוגמה הכי טובה היא לדעתי העובדה שלמרות הצילום הדיגיטלי שנהייה מאוד פופולרי וזמין לאנשים ה"רגילים", יש עדיין צלמים שמעדיפים את המצלמות ה"רגילות"
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 17-12-2004, 14:55
צלמית המשתמש של Jarvis
  Jarvis Jarvis אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.01.03
הודעות: 7,325
עלית על זה, קובי !
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי קוביבי שמתחילה ב "אני מניח שכותב הכתבה רצה להביעה מחאה"


בגדול זה הדבר היחיד שיציל אותם - שהאופנה תהיה לא להתפשר על איכות, שאנשים ישלמו הרבה יותר כדי לראות את "הדבר האמיתי"

מה שאמרת לגבי MP3 נכון - אם אתה משקיע במערכת איכותית באמת, המינימום שאתה יכול להשקיע זה לתת bitrate של 156. ואם יש לך כסף - עדיף שתקנה דיסקים, כי יש להם ערך מוסף, פרט לזה שהאיכות יותר טובה. אבל גם כשאתה שומע באיכות המקסימלית שדיסק מפיק, עדיין אתה לא שומע את "הדבר האמיתי". את זה שמע רק האומן באולפן שלו, עם הפרדה של 32 ביט (אין לי מושג מה זה אומר כשמדובר במוזיקה, אבל תודה שזה נשמע טוב. ההפרדה של הדיסק היא 24 ביט אם אני לא טועה), לפני המיקס הסופי והעריכה הדיגיטלית, שמוציאה מוצר מוגמר שדומה מאוד מקורי - אבל לא זהה לא. אז אין מה לבכות על אובדן הדבר האמיתי, כי ממילא הוא לא היה בידיים שלנו. כפי שנכתב שם - להסתובב ברחובות פירנצה זה לא כמו להסתכל על גלויה. אז מה זה משנה אם הגלויה בפורמט JPG או GIF ?

את הרגעים היפים ביותר שלי עם מוזיקה חוויתי דרך מיני-דיסק, ואני לא היחידי. ואז באמת הייתה ביקורת נגד שיטת הדחיסה של המיני, ואני דווקא די איסתניסט, ובכל זאת... יש ערך מוסף למוסיקה, פרט לאיכות שלה. תשאל כל אחד שמחזיק בבית תקליטי וויניל ישנים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:16

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר