09-04-2006, 01:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.04
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Prime Sinister
"צה'ל ברשת" - להביא לשילוביות במידע בין הזרועות ויצירת תמונת מצב משותפת.
לאט לאט, גם זה יקרה בסופו של דבר.
אל תשכח שאת משואה התחילו להפעיל רק במהלך ההתנתקות. לוקח זמן למבצע מערכות כאלה, ולפתח תו"ל מתאים.
|
נעזוב רגע את המערכות הבין זרועיות כי זה הרבה יותר מסובך.
הבעיה זה הגישה, במקום להגיד "אנחנו רוצים מערכת אחת שתעשה הכל לכולם" נבנה 10 מערכות שכל אחת מהם תעשה פעולה ספציפית והם גם לא ידברו אחת עם השנייה.
אני לא מכיר לעומק את נושא המו"פ בצה"ל, אבל לדעתי צריך להיות גוף אחד שירכז אצלו את כל נושא השו"ב, הוא יהיה אחראי על כל התהליך, מאיפיון המערכת, בניית המערכת, בנייתה, הטמעת המערכת וכו'...
כיום כל גוף עובד עצמאי והתוצאה היא סלט אחד גדול.
ציטוט:
אחת הבעיות הקשות במערכות כאלה זה לא לפתח אותן, אלא לשכנע את אנשי השטח לאמץ אותם.
לאנשים יש נטייה לחשוד במחשבים, ומפקדים ותיקים בצבא לא ממהרים לוותר על המכשיר קשר הישן שעובד והמפות המסורבלות לטובת מערכות מחשבים מתוחכמות שמבטיחות "מהפכה בשדה הקרב".
כמו ששמעתי פעם מקצין אג"ם לשעבר באחת האוגדות - "מה אני צריך את כל התחכום הזה. את המחשב תשאיר בבית לילדים, אני לא פה כדי לשחק סוליטר"
כדי למנוע מצבים כאלה, חייבים כל הזמן להיות קשובים לדרישות מהשטח, אחרת אתה פשוט עושה את עבודתך לשווא.
|
מסכים במאה אחוז, אבל זה יעבור, זה ייקח עוד כמה שנים, אבל לאט לאט גם המפקדים הבכירים יהיו אנשים ש"גדלו עם מחשבים", והתעסקו בהם בצבא.
כדי לזרז את התהליך חשוב להשתמש במערכות האלה גם בדרגי הפיקוד ה"זוטרים" - כמו קורס מ"כים וקצינים, ככה שהמפקדים יגדלו עם המערכות ולא יפחדו מהם.
ציטוט:
קשה לי להאמין שעתודאי שרק עכשיו "השתחרר" מהטכניון יהיה זה שיחליט איך המערכות האלה נראות.
|
עצוב, אבל בהרבה פעמים זה המצב.
אחד מהאנשים ששישרתתי איתם משרת כיום כרמ"ד שו"ב של אחד מהפיקודים, ובכל התפקידים שהוא ביצע לפני זה היתה לו נגיעה מינימלית לנושא.
נערך לאחרונה ע"י RP. בתאריך 09-04-2006 בשעה 01:26.
|