|
19-04-2006, 02:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.06
|
|
הכל תלוי בתפיסה והגישה,
אל תראה רק את הפחות טוב בחייך כרגע (ובכוונה אמרתי פחות טוב כי למרות שהכל יחסי, תמיד יכול להיות גרוע יותר)- תתרכז במה שכן טוב בחייך. אני חושב שראשית, כדי שאדם יוכל להרגיש טוב עם עצמו, להיות אמיתי ופתוח- הוא צריך להרגיש שלם עם עצמו. קבל את היתרונות והחסרונות שלך.
הדבר הכי נורא בחיים הוא להרגיש פספוס, תבחר להסתכל על זה כחוויה, אומנם חוויה לא נעימה, אך חוויה. מהחוויה הזאת תלמד, מפה אפשר רק לעלות ולשפר. תחשוב מה אתה יכול לשפר. כל הדברים אשר ציינת הינם דברים טכניים, ודברים טכניים אפשר לשנות, אתה פשוט צריך להיות מודע לדברים הזקוקים לשיפור- ולפעול. לדוגמא, היתה לך מישהי עד לא מזמן, שאל עצמך מדוע נגמר, האם רצית שיגמר, כיצד יכולת לשנות זאת ולא להיפרד ואולי לא מאוחר מדי לשנות. כל דבר שקורה, קורה מסיבה מסויימת, לכל דלת שנסגרת- נפתחת חדשה. חשוב למה הדברים הינם כמו שהם כעת, מה שונה עכשיו מהתקופה שהיה לך טוב. בראשית ההודעה שלך כתבת שאתה אדם נחמד בכלליות ואולי עם חברים פחות, מדוע? למה אתה לעיתים פחות נח מד עם חברייך? אולי להם יש סיבה לכך שלא אמרו לך על רעיון התחפושת? שאלת? התעניינת? אל צורך להרגיש רע עם עצמך בגלל חוסר ידע. בכל חבורה גדולה, ישנה חבורה קטנה יותר אשר "קובעת", והשאר יותר נספחים אליה, תצא עם חברים, תנסה להתחבר עם חבר אחד בעיקר שאליו אתה מתחבר הכי הרבה, ואולי תוכלו לצאת ביחד ולהכיר, תנסה ליזום דברים, אל תחכה שאחרים יזמו.
צא מהבית, אני ממליץ לך אפילו ללכת לרוץ בים אם אין לך מה לעשות, עדיף מאשר לשבת בבית.
לנושא הצבא, אתה רוצה להיות ביחידה מובחרת, אתה יכול לקבל זאת עם בלי מיון מקדים. נכון, יש יחידות כגון צנחנים, מטכ"ל- אשר נחשבות מובחרות יותר, אך יחידות כמו שירון, תותחנים (שלא צריך מיונים לפני גיוס על מנת להגיע לשם), לא עושים עבודה חשובה פחות, ולעיתים משמעותית יותר, כל תרומה למדינה היא תרומה, מכיוון זה נובע מרצון חזק של נתינה.
היתרון בצבא הוא שאתה פותח דף חדש, אנשים יגיעו מפוחדים כמוך, אחד לא מכיר את השני, אף אחד לא שופט את השני, כולם באים כמו לוח חלק. זוהי הזדמנות להכיר אנשים חדשים, לשפר את עצמך בדברים שאתה חש שאתה צריך לשפר.
העצה הכי ט ובה שיש לי בשבילך היא להנות מכל רגע, גם מהרגעים ה'קשים' יותר, תנסה ללמוד מהם ולהשתפר, לא לבכות עליהם וליפול יותר.
על כל דלת שנסגרת – נפתחת חדשה.
אני מאחל לך בהצלחה ואם אוכל לעזור יותר- בשמחה.
|
|