07-04-2006, 18:26
|
|
|
חבר מתאריך: 31.12.05
|
|
תפוחים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "עקב מגבלות על חופש הביטוי אני משהה את פעילותי באתר פרש"
ראה, תפוחים, חבל על כל העימות.
הפורום הזה הוא פורום מקצועי. אני מניח שרבים כמוני קוראים פה באדיקות (אצלי זה על בסיס יומיומי, ואני מקפיד לקרוא כמעט כל הודעה חדשה ולעקוב אחרי שרשורים מעניינים), וחלקם גם כותב ומתכתב. אין חולק על כך שאתה אחד הכותבים הבולטים, ואחד מן הבודדים שמעשיר את עולם הפורום בידיעות ממקורות מגוונים, על נושאים רבים ברומה של הסביבה הטכנית / החומרתית.
מן הסתם, הכתיבה שלך באה ממקור של ידיעה ושל הבנה, המביא למקצועיות רבה ולצידה - גם לפרשנות ולכיוון חשיבה מסוים. הדבר הזה טבעי, כמובן, אך יש לשים לב לכך שלעיתים הוא מתבטא בנחרצות ובחוסר נכונות להתפשר ולהתדיין (לדוגמא, AMD מול Intel, נושא שבו לדעתך יש משקל רב מאוד בפורום, והיא נמצאת בקצה ספציפי של הסקאלה. אגב, במקרה זה אני מסכים איתך, אבל הבאתי את הדברים בכדי להדגיש את העובדה שבכל מקרה ראוי לקיים דיון).
ביטוי מסוים (ונוסף) לדעותייך ניתן היה לראות בעבר בחתימתך, בה הופיע מסר פוליטי די חריף (במקרה זה, הסכמתי עם המסר - אך לא עם המקום בו בחרת להביע אותו, קרי, פורום מקצועי וא-פוליטי). הצטערתי על הדברים, משום שחשבתי שאין להם מקום פה ושיש בהם בכדי לדחות אנשים מקריאת הודעותייך, שלדעתי מהוות נדבך חשוב בפורום.
בסופו של דבר, הפורום הזה נבנה, מתוחזק ומופעל ע"י קבוצה, שאוסרת דבר כזה או אחר על הכותבים בו. אני מקווה כי ברור לך שבנושא אותה חנות, לא מאהבת מרדכי הם מסרבים לאפשר פרסום הודעות על החנות. צדק המנהל כשכתב לך שמי שיקרא את דבר האיסור יבין מדוע הוא הוכרז, ויסיק את מסקנותיו. נדמה לי שאין פה "צנזורה" או חונטה מקצועית שמשליטה את דעתה, אלא ניסיון לצמצם ואף למנוע חשיפה לתביעה אפשרית (שכן, בסופו של דבר, הייתה פנייה להנהלת האתר בנושא, כך שחששם מוצדק). אפשר להילחם עד מחר ולטעון שהם מפחדים, מסרבים להילחם וכו', אבל אני מאמין שכוונתם למנוע פגיעה בפורום ובגולשים בו (שלא תמיד מודעים להקשר ההיסטורי של ויכוח כזה או אחר).
אני אמנם לא מותיקי הפורום, אבל עדיין מבקש לנצל במה זו ולקרוא לך לחזור ולשקול את עזיבתך הזמנית, ולו למעננו - הגולשים. חבל שתעזוב וחבל שבשל ריב כזו או אחר הפורום ייפגע.
|