22-03-2006, 22:40
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
|
|
הסיפור המלא על עמק השלום ואוסקר אדר, וכן הסבר לפתרון...
לפני הכל- הסבר לפתרון:
1. זה אשר ניתן לו הנוצץ מכולם, כלל גם את הדגים, והקים את המקביל לאינשטיין- הנוצץ מכולם הלא הוא פרס האוסקר. כלל גם את הדגים- חודש אדר הוא מזל דגים, והקים את המקביל לאינשטיין (הלא הוא שלום- חנוך ואריק אינשטיין)
2. זודיאק- גלגל המזלות הכולל את מזל דגים שחל באדר.
3. מצפן- חיילים רבים נוהגים לנווט בעמק השלום כחלק מניווטים בתרגילים (בעיקר ניווטי לילה)
4. פרס- אוסקר
5. מטוס גרמני- אוסקר אדר היה טייס גרמני.
6. המפה- מציינת את האיזור של עמק השלום
7. "צעדת יקנעם מגיעה!!!"- צעדת יקנעם עוברת בעמק השלום ובחווה.
8. נגישות ולטם- לטם היא העמותה היושבת בחווה כיום, ומארגנת פעילות בטבע לאנשים עם צרכים מיוחדים
(סיפור זה מובא הישר מה"מקור")
אוסקר אדר שירת כטייס בחיל האוויר תחת שלטון היטלר. הוא היה טייס מבצעי, וגרם לאנשים רבים צער, כלשונו.
לאחר המלחמה החל אוסקר להתעניין במוטיבים מזרחיים כמו בודהה ותורתו. הוא עבר לזמן מה למזרח, שם "התמקצע" בתחום זה. בתקופה זו עבר אוסקר שינוי מהותי, למד להכיר את עצמו ונפתח לרגשות שלא היה מודע להם בזמן המלחמה.
בעקבות תחושות אלו, ראה אוסקר בהגעה לישראל שליחות ו"כפרה" על תרומתו לזוועות שחולל היטלר.
בשנת 1960 הגיע אוסקר אדר וחברו אדריאן לישראל, והקים את "חוות עמק השלום". חווה זו היתה מושתת על עקרון האהבה לזולת ולטבע. החווה קוימה בעיקר מגידולים עצמאיים, ולא היה במקום חשמל או מים זורמים.
בשנת 1964 הגיע למקום אוסטרי בשם הרמן בצנר. עם הזמן התגלעו בין השניים מריבות על רקע תיאולוגי, מה שגרם לאוסקר להתגייר ולעזוב את החווה לירושלים. בשנות השבעים הגיע לחווה יוסף אלישע מצ'כיה. שניהם, מכת 'אוהבי ישראל', האמינו כי ביום הגאולה יובילו היהודים את התרבות העולמית. שני הגרמנים נאחזו בקרקע בקשיים רבים ולאט לאט בנו את המקום. שתלו, זרעו, נטעו את שבעת המינים וחייו מפרי עמלם הצנוע. הרמן שהיה הזקן יותר (מת בגיל הקרוב למאה) היה פרשן תורה והאמונה שלהם גרסה שבשנת 2000 תתרחש מלחמת גוג ומגוג של האור נגד החושך והשלום יצא מעמק השלום ויגיע לכל העולם כשהחזון כמובן היה של גר אריה עם כבש. הייתה להם במרפסת של הבית תמונה ענקית של המרפסת והנוף שנראה ממנה כאשר בשדה יושבים אריות עם כבשים והם האמינו שהם יחייו לראות את החזון. בדצמבר 99 יוסף שהיה הצעיר מביניהם לקח את האוטו (הגרוטאה) שהיה להם עצר על פסי הרכבת לפני מעגן מיכאל וחיכה למותו. אומרים שכל חייו הרגיש כמשנה וסגן להרמן שהיה הכריזמטי ובעל הדעה ויוסף בנאמנות שאין לה קץ האמין בו בכל ליבו ומילא אחרי כל בקשותיו עד שהוא לא יכל יותר. ע"פ הידוע, הקרבה לשנת 2000 שהוכיחה למעשה שכל התאוריה שלהם וכל צורת החיים שהם דגלו בה מתחילת דרכם בארץ כנראה לא תתממש והכל היה שקר, יוסף שלא יכל לעמוד בכך שם קץ לחייו. שנה לאחר מכן הרמן מת מזקנה.
השניים הורישו את המקום למועצה המקומית מגידו, שדאגה לטפח את המקום ולשמרו. משנת 1995 קיבלה עמותת 'לטם' את השטח. העמותה מאפשרת לאוכלוסיה בעלת צרכים מיוחדים לקחת חלק בחוויה הרגשית של היציאה לטבע. עמותת לטם פועלת ללא מטרות רווח והמחירים הנגבים עבור הפעילויות סבירים בהחלט.
ושתי אנקדוטות מעניינות-
מישהו סיפר פעם (פורסם גם בYNET) שניווט באזור עמק השלום בשנת 1981 ונקלע לסערה, והגיע למקום ב-3 לפנות בוקר. יוסף פתח את הדלת ואירח אותו למופת, כולל שתיה חמה ושמיכה. בדצמבר 99 הוא היה הפרמדיק שהוזעק לטפל בו בהתאבדות על פסי הרכבת. סגירת מעגל.
ובנימה יותר אופטימית- סיפור אישי- בהיותי ילדה בגילאי 15-16, נהגתי לרכב על אופניים מדי שבוע בעמק השלום. נהגנו למלא את בקבוקי השתיה בחווה בעמק, ותמיד קיבלו אותנו בסבר פנים יפות, בפירות ושתיה ובמלוא סיפורים כרימון. האנשים היו מקסימים, ואני מאושרת לראות שהחווה נשמרת (בשבת האחרונה הייתי בצעדת יקנעם שעוברת במקום, והוא מרהיב, מומלץ!!)
הוראות הגעה:
היום כבר יש כאן כביש, שנסיעה בו מזכירה נסיעה ברכבת הרים, מיער הזורע עד כמעט לעמק. דרך אחרת: טיול רגלי לאורך נחל השופט עד לעמק השלום. העמק נמצא במרכז משולש הכבישים שמקיפים את יוקנעם - כביש 66 מצומת משמר העמק ועד מחלף התשבי, כביש 70 עד צומת אליקים והדרך היפה היורדת מרמת השופט למשמר העמק (כביש 6953)
תמונות מהמקום:
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י chatulim בתאריך 22-03-2006 בשעה 23:01.
|