06-03-2006, 13:43
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
|
|
תגובה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי scripter הכוונה שלי (לפי התגובה, היא נראת לי ברורה לחלוטין) היא שגורם מקצועי, י[i
כל לספוג הרבה יותר מאשר אותה מאבחנת (גיל, נסיון...)[/i]
אחותי מטפלת במס' פציאנטים יום יום - היא צריכה לשמור על הפוקוס שלה, ומה לעשות, הנושאים שהיא מטפלת בהם, יותר רגישים מאשר שיבוץ/מיון בצה"ל, לכן היא לא יכולה להרשות לעצמה לבצע את אותן טעויות - לפחות לא באותה תדירות.
כמובן שלכל אחד יש גבול מסויים, ההבדל הוא שהגורם המקצועי ישאף לשלמות.
אילו אותן מאבחנות היו מסתכלות על הנושא הזה, בתור נושא חשוב במיוחד, אני מניח שטווח הטעויות שהן יכלו להרשות לעצמן לבצע היה מצטמצם, והתוצאות היו נראות מיד.
הלחץ של 7-8 ראיונות שאותן מאבחנות עוברות שנתיים/שלוש, גורמים מקצועיים בכירים עוברים את זה עשרות שנים.
חבל שהבאת את הדיון לפינה אחרת לגמרי. החלפת לגמרי את הסיטואציות.
הגבתי על הנושא של "פוקוס" של אותן מאבחנות - לא על טעויות ספציפיות שהן בצעו עם מלש"ב מסויים.
עם הנסיון שיש לגורמים מקצועיים בכירים, הם יכולים להתמודד/לספוג 7-8 ראיונות טוב יותר מאשר ילדות בנות 18 שלפני שנה, הלחץ היחידי שהיה להן זה לעבור את הבגרויות.
הממ אני גם אשמח להמשיך את הדיון - רק מבלי לברוח לפינות אחרות.
שאלה לי אליך וזהו - האם את בתור מאבחנת מנוסה, יכולה להתמודד עם הלחץ של הראיונות ולשמור על הפוקוס, טוב יותר מאשר פסיכולוג בכיר?
יום טוב.
|
ובכן..
כפי שכבר ציינתי בתגובות קודמות- במשך הקורס שעברתי (ולהפתעתך הגדולה- קורס קשה ואינטנסיבי, עם התנסויות על ימין ועל שמאל) ובמשך שירות ארוך ותפקידים שונים במדור הפסיכוטכני, עלה הנושא של הבאת גורמים מקצועיים בפני מלש"בים ונבדק. התוצאה היא (וכן, כאן אחזור על מילותי) שמלש"בים נפתחים רגשית הרבה יותר טוב למישהי בת גילם. זו עובדה שנבדקה. אין ספק שגורם מקצועי היה יכול לספוג הרבה יותר. השאלה היא האם אנחנו מדברים על איכות מול כמות- שכן מראיינת שמודיעה שמבחינתה עברה את סף המיצוי שלה לאותו יום- לא תראיין יותר. לכן גם נקבע סף ראיונות ל-8 ביום במקסימום. מראיינת חדשה תראיין 2-3 ראיונות ביום, עד שתתמקצע מספיק ו"תתפקס" מספיק כדי לעשות את העבודה בצורה הטובה ביותר.
לגבי טעויות- אשוב ואומר, טעויות קורות. הן במערכת המיון של צה"ל, כמו גם במערך הלחימה ותומך הלחימה. טעויות קורות לכולם. גם חי"רניק יכול להשפיע על חבריו למשך שארית חייהם אם יעשה טעות קריטית. הצבא מורכב מאנשים, ואין אפשרות לצפות שלא ייעשו טעויות. ראוי שאציין כאן, כי בתור מישהי שהעבירה את הקורס למאבחנות לעתיד- חשיבות הנושא מועברת עד תום, וכן לא כל מאבחנת תוסמך להיות מראיינת בתום הקורס, רק המתאימות ביותר יוכלו לראיין. אחרי תקופת סטאז' בתוך החוליה (ולכן אולי חלקכם רואיינו ע"י שתי מאבחנות)
בתור מאבחנת ומראיינת בחוליה, וכן תפקידים נוספים במדור, אני יכולה להגיד בלב שלם שיכולתי "לספוג" את המידע ממספר מלש"בים ביום אינה נופלת מגורם מקצועי. (ועם כל הכבוד- אני מניחה שיש עוד כמה אנשים שלא למדו לתואר שיוכלו לשבת מול בן אדם ולספוג כל מה שרלוונטי)
עוד דבר- יש לי המון בקורת כלפי המדור הפסיכוטכני, שלא תבין לא נכון. פשוט בקטע הזה מערכת המיון מוכיחה את עצמה. ברור שניתן לייעל, אבל אני לא חושבת שדווקא בנושא הזה.