03-03-2006, 14:26
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
אז ככה זה עובד אצלנו:
השתתפות בכיתת הכונות נחשבת למילואים (בתנאים מסויימים שאפרט בהמשך). אבל, אם אני מכוון לדעתך, היא אינה גורעת ממכסת ימי המילואים, אלא רק מוסיפה להם. לוחם בכיתת הכונות ממשיך לעשות מילואים ביחידתו המקורית. ימי המילואים בכיתת הכונות נוספים לימי המילואים הרגילים (לכן חותמים על התנדבות אליהם, אני הצלחתי כך לעשות למעלה מ40 יום בשנה).
ללוחם בכיתת הכוננות יש כמה סוגי פעילויות, חלקן נחשבות כיום מילואים וחלקן לא. חשוב לציין שהחברות בכיתת הכוננות היא על בסיס התנדבות בלבד.
פעילויות לדוגמא (לא כיסיתי את כולן) :- אחת לחודש - אימון של כמה שעות (בד"כ הקפצה ותרגיל) ו/או מטווח. פעילות כזו נמשכת שעתיים - ארבע שעות. ההקפצה היא לרוב בלת"ם. תרגיל כזה או מטווח אינם נחשבים ליום מילואים.
- הקפצות טלפוניות - הקפצה לביפר/פלאפון. צריך רק להחזיר תשובה שאתה מודע להקפצה ואם היה ארוע אמת האם היית מגיע או לא (נמצא בישוב, נמצא קרוב, נמצא רחוק וכו').
- שניים-שלושה ימי אימון, פעם-פעמיים בשנה, במסגרת צבאית לחלוטין. אימונים בנשק, מטווח, ירי מצבים ולו"ז, מתקדם ומתקדם יותר. תרגילים בפיינטבול ובח"קים. הימים הללו נחשבים ימי מילואים.
- הקפצות אמת - בשאיפה שלא יקרו בכלל. בד"כ זו הקפצה בגלל התראה או ארוע, בישוב שלך או בישוב סמוך שיש חשש שיזלוג לישוב שלך. בהקפצה כזו בד"כ מתחילים לעבוד כמו בתרגילך ואחרי ירידת ההתראה מתפזרים (כעיקרון אמורים להתפזר כשהצבא מחליף אותנו, בפועל לצבא תמיד נוח שאנחנו בעמדות והם משאירים אותנו ומנצלים את החיילים לתפקידים אחרים). הקפצה יכולה גם להתפתח לארוע אמת (או כבר להתחיל כארוע אמת). הקפצות כאלו אינן נחשבות ליום מילואים (גם אם ירית במחבל בעצמך!).
- אם הלוחם כן נפגע תוך כדי ארוע, לאחר שהוקפץ, הוא יוכר כחלל או נפגע צה"ל, כלומר יחוייל רטרואקטיבית למילואים.
- לגבי לוחם שקפץ ללא הקפצה ונפגע, עהסטטוס עדיין לא ברור. עד היום זה קרה רק פעם אחת (באבני חפץ) והלוחם חוייל וזכה ללוויה צבאית רק בהוראה ישירה של ראש אכ"א. נכון לעכשיו הכלל הוא שאם לא הוקפצת-לא חויילת. אנחנו, אנשי צוותי הכונות - מחינו על ההגדרה הזאת כי מבחינתנו (וגם מבחינת הפקודות) אם שמענו ירי אנחנו מקפיצים את שאר הצוות ויוצאים להגיב. אנחנו לא אמורים לחכות להקפצה רשמית בביפר.
מקווה שעניתי לך על השאלות.
ו..
לא. התנדבות לצוות כונות לא תסייע לך להשתמט ממילואים.
להפך.