12-02-2006, 07:08
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
|
|
פה יש לנו כמה אי-הסכמות
ציטוט:
אין שום סיבה בעולם להציג את השריון כפי שהוא מוצג היום, מקובץ ביחד. בקושי ניתן לראות את הטנקים, שלא לדבר על צילום. צריך לפזר את המוצגים בשטח. בכלל, המוזיאון צריך לשמור רק נציגות סמלית של שריון, את הפריטים החשובים ביותר, השאר יכולים לעבור ללטרון.
|
כאן אנחנו מסכימים בצורה מוחלטת. מן הסתם עצם אחזקת מוצגי השריון היא כאמור חלק מתסמונת "יש לי משהו נוצץ ורב ערך", ולא באמת קשור בפועל. מצד שני יש מה להתווכח על הצורך במוצגים גדולים כדי לאזן את התצוגות הסגורות - ושוב, ניתן לעשות זאת ע"י מספר כלים קטן דרסטית מהקיים היום.
ציטוט:
חלק מהביתנים חייב ללכת - רמטכ"לים למשל. אפשר לכבד רמטכ"לים מהעבר ללא צורך להציג כל כך הרבה שטויות לא רלווניטיות. גם ככה הולך ונגמר שם המקום.
|
ניתן לומר מנקודת מבט מסויימת - שאותה אתה מעלה - שביתן זה הוא משרת סוג של פולחן-אישיות. מצד שני, המוצגים בביתן:
א.שייכים מתוקף החוק למדינה ולא לאותו אדם שקיבל אותם, ובעיקר
ב.חלקם מיוחדים וייחודיים עד כדי כך שצריך תצוגה והדרכה נכונים כדי להבין ולהעריך אותם. האלבום שקיבל קותי אדם מחטיבת גולני, לדוגמה - או החרב שקיבל רבין מהירדנים. ועוד עשרות מוצגים שליש להם ערך מוסף וסיפור שאיש לא יודע ולא זוכר מהו.
ציטוט:
עוד ביתן שיכול ללכת הוא ביתן חיל קשר, ואני אומר את זה לאחר שרות ארוך בחיל. מ-ש-ע-מ-ם.
|
משעמם - אולי, אבל אם יעשו רה-אירגון של הביתן הלא-ממש-מושך שקיים כרגע אני דוקא כן חושב שהוא יעניין את המבקרים.
ציטוט:
כנ"ל לגבי ביתן חיל תחזוקה. עם כל הכבוד לחיל ופועלו, זה פשוט לא מצדיק את המקום שהוא תופס.
|
SAME STORY. הביתן הנוכחי מעוצב בערך כמו צריף אפסנאות, אם קצת השקעה המקום יוכל להציג את הסטוריית הציוד של צה"ל בצורה מושכת בהרבה. הלוחות של אוסף התגים שמול הכניסה - ובמיוחד מיקומו הגאוני שהורס כל סיכוי לצילום סביר - מעצבנים אותי כל פעם מחדש!
ציטוט:
אני יודע שזה הולך לסבך אותי פה, אבל כמה רובים צריך להציג? אי אפשר לתת נציגות סמלית לכל דור? פחות פריטים, יותר היסטוריה, צריך לתחזק את המפות על הקירות, את השלטים.
|
עכשיו הסתבכת קשות! צפה לחסימה מהפורום, מהאתר, ומכלל האינטרנט!!!
וברצינות: המוזיאון משמש בית אוסף, וככזה יש לו את הפריבילגיה והדרישה להציג כל נשק שנוגע למלחמות ישראל - בין אם הוא שלנו או של אויבינו. אני מסכים עם הטענה שיש להרכיב מחדש את התצוגה, ולעניות דעתי צריך להשאיר ל"משחק" רק כלים שמוצגים כבר מאחורי זכוכית. אני כבר יכול לדמיין את התוף הסתערות של המינימי נהרס ע"י נער משועמם (מההדרכה?)
האמור לעיל נכון לכל הביתנים במוזיאון, בין אם זה אקדחים או טילים או כל מוצג אחר - כרגע המקום משמש בית אוסף (המינוח המכובס ל"מחסן שלאחד לא באמת אכפת מהמוצגים בו"), כשהוא צריך וחייב לעבור רה-אירגון ולהפוך סוף-כל-סוף למוזיאון רציני לתולדות בטחון ישראל.