לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-02-2006, 14:05
צלמית המשתמש של gonen_ra23
  gonen_ra23 gonen_ra23 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל gonen_ra23 שלח הודעה דרך MSN אל gonen_ra23
רשת ad-hoc עם שיתוף אינטרנט - מחפש ביטחון לפני הוצאה כספית

שלום,

אני מניח שהכותרת כבר אומרת הכל אבל אני אפרט בכל זאת (מה שמודגש חשוב, על השאר אפשר לדלג):

יש לי מחשב נייד, שאיתו אני מתנייד בין שתי רשתות קוויות.
אני מעוניין (מסיבות של נוחות בעיקר) להנות מיכולת האלחוט של הנייד.

האופציה הזולה לעניין היא רכישת כ.רשת אלחוטי בחיבור USB (כמו דונגל bluetooth רק 802.11)
במחיר של בערך 130 - 150 ש"ח, והגדרת חיבור ad-hoc בין אחד המחשבים ברשת הקוית לנייד.

האופציה היקרה מן הסתם היא רכישת נתב שישמש כ access point - חסרונות: מחיר + גודל הנתב.

השאלה העיקרית שלי היא - האם בוודאות לא תהיה לי בעיה לשתף אינטרנט באמצעות ICS (או אולי צריך לעשות bridge בין הכרטיסים במחשב הנייח) ?
מחד - יש את המאמר הזה http://www.microsoft.com/windowsxp/..._02april08.mspx
שלפיו זה עניין של דקות
מאידך - שמעתי כבר גירסאות שאומרות שב ad-hoc לא אוכל לשתף אינטרנט בכל מקרה

האם אני יכול לקנות כ.רשת USB בראש שקט או שאח"כ אני אדפק ואצטרך לקנות בכל מקרה גם נתב ?

תודה מראש

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
linux is like an indian tent - no windows, no gates and one apache inside

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-02-2006, 19:59
  SonyEricsson SonyEricsson אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי gonen_ra23 שמתחילה ב "רשת ad-hoc עם שיתוף אינטרנט - מחפש ביטחון לפני הוצאה כספית"

שלום,

רשת אד הוק אמורה לעבוד וכך גם שיתוף האינטרנט והקבצים בין המחשבים. יש ל-WIN אשף התקנה של הרשת אך עדיין קצת ידע או עזרה מחבר שמבין לא יזיקו.

חשוב לציין שרשת עם נתב תהיה יציבה יותר ברוב המקרים, פשוטה יותר ועם פחות פוטנציאל לבעיות וגם ללא תלות במחשב הנייח.
חשוב לציין כי לנתב יתרונות מסויימים כגון אבטחת מידע משופרת בזכות מנגנון ה-NAT ובזכות FW אשר מובנה בנתבים רבים.

עלות הנתב היום היא נמוכה למדי, אינך זקוק לנתב מורכב אלא לנתב ביתי ופשוט שיעשה את העבודה ולכן אני ממליץ להשקיע עוד 100-120 ש"ח ולרכוש נתב.
מומלץ גם לברר לגבי עלות נתבים אצל ספקי האינטרנט ו/או התשתית (בזק, כבלים) שמספקים שירות תמיכה ולעתים גם מחיר אטרקטיבי.

בהצלחה:-)
ישן 14-02-2006, 08:43
  SonyEricsson SonyEricsson אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי gonen_ra23 שמתחילה ב "תודה רבה, בהתיעצות עם אחד..."

מכאן לא ניתן לדעת בבטחה שזהו הגורם לבעיה, אבל הניחוש המלומד שלי יהיה שכתובת ה-IP בכרטיס הרשת לא תואמת את ה-SUBNET של ה-EDIMAX לאחר שינויי ההגדרות.

האם כתובת ה-IP שלך מתקבלת אוטומטית (DHCP) או שהיא מוגדרת ידנית בכרטיס רשת ואם היא ידנית אז באיזה CLASS?

דבר נוסף, האם האלקטל משמש כנתב או כמודם רגיל? אם כמודם רגיל אז אין בעיה אך במידה והוא משמש כנתב זה גורם לסיבוך מיותר. ברשת ביתית רצויי שיהיה נתב אחד, אם ה-EDIMAX הוא הנתב שלך אז יש להגדיר לו חייגן PPTP בו על מנת שיחייד דרך האלקטל שישמש כמודם רגיל.
במידה והנך מעוניין שהאלקטל יתפקד כנתב מומלץ להגדיר את ה-EDIMAX כנקודת גישה (ACCESS POINT) אלחוטית בלבד.

איני טוען שרשת ביתית עם שני נתבים לא תעבוד אך זה סיבוך מיותר אם אין לך צורך ממשי בזה.
ישן 14-02-2006, 15:56
צלמית המשתמש של gonen_ra23
  gonen_ra23 gonen_ra23 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל gonen_ra23 שלח הודעה דרך MSN אל gonen_ra23
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי SonyEricsson שמתחילה ב "מכאן לא ניתן לדעת בבטחה שזהו..."

תודה לך, ותשובות:

1) את כתובת ה IP הכרטיס שלי מקבל מהנתב ב DHCP. כמובן שהגדרתי גם את ה DHCP בנתב שייתן כתובות מהטווח המתאים.
מן הסתם, גם את ה SUBNET אמור לספק ה DHCP כך שאם התקבל לכרטיס SUBNET לא נכון
אז ה DHCP הוא האחראי למחדל מבחינתי.

2) האלקטל משמש כנתב ולא כמודם, ומחובר ל switch.
אני לא מעוניין להחזירו לתצורת מודם מכיוון שיש עוד מחשבים ברשת, וה edimax מטרתו לשרת אותי
הן בבית והן אצל חברה שלי (גם שם יש רשת קווית).

מה שכן עשיתי היה לחבר את האלקטל ל edimax (ל wan) ואז את lan1 של ה edimax ל switch,
ואז גם המחשבים האחרים קיבלו 192.168 שהקצה ה edimax,
אבל שוב - משום שאני מנתק את הנתב לפעמים ולוקח אותו איתי אז אני צריך להחזיר את האלקטל ל switch ואז המחשבים האחרים צריכים לעשות repair לכ.רשת כדי לקבל את הכתובת הנכונה, ואני לא יכול לסמוך על האחים הקטנים שלי שיעשו repair ולא יבלבלו לי את המוח בטלפון...

לכן כרגע אני פשוט אשאיר את המצב כמו שהוא, ובמקרה הכי גרוע שאני צריך לגשת דרך הרשת למחשבים האחרים אני אחבר את עצמי ב lan ויהיה על אותו subnet.

תודה בכל אופן.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
linux is like an indian tent - no windows, no gates and one apache inside

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:31

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר