לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-02-2006, 21:27
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EG1987 שמתחילה ב "שאלה למי שהיו לו שברי מאמץ"

1. בשביל לדעת עד מה הרמה של השברים - זמן החלמה, טיפול וכדומה תלויים בכך. מיפוי עצמות מודד צפיפות עצם.

2. האורטופד יכול להחליט לקבע עם גבס, לדוגמה. לטפל אגרסיבית באמצעים אחרים. אולי יש צורך באנטיביוטיקה, לך תדע. תזונה נכונה, מחזור שינה. אולי יש לך שברי מאמץ בדרגה נמוכה, וכל מה שצריך לעשות זה לשלוח אותך לישון איזה חודש.

3. יכול להיות. יכול להיות שלא - כאב זה גם תוצאה של דלקת באיזור העצב, והשד יודע מה עוד. שברי מאמץ זה דבר ממזרי - אם אתה לא מחלים עד הסוף, זה חוזר בעצמה גדולה יותר. אני מציע שתעשה מיפוי עצמות ותדבר עם האורטופד, עד אז הניחוש שלי טוב (לא, פחות טוב למעשה) כמו שלך.

אגב שינה:
אני הייתי ישן עד יקיצה טבעית. השברים נרפאים בשינה - כמה שיותר שינה, כך נרפאים יותר מהר.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-02-2006, 22:09
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי EG1987 שמתחילה ב "[font=Verdana]אני פשוט פוחד..."

תשקיע בדברים שלא דורשים שיכוך של הרגליים. בנוגע לסקי - הייתי מתייעץ עם רופא. לא צריך ללכת, פשוט תרים טלפון.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 09-02-2006, 22:00
  guitarman guitarman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי EG1987 שמתחילה ב "שאלה למי שהיו לו שברי מאמץ"

לי היו שברי מאמץ, האמת לא בטוח אם הם לגמרי התרפאו אבל אני כבר לא מרגיש כאבים - חזרתי לרוץ רק לפני שבועיים ככה, נחתי כמה זמן, האמת לא לגמרי מנוחה כי היה לי יום סיירות וסימולציה וכו' באמצע.
קיצר אחרי יום סיירות עשיתי מיפויי עצמות, מצאו שברי מאמץ דרגה אחת, נחתי כמה זמן, עכשיו כשאני עושה ריצה קלה אני לא מרגיש אותם, האורטופד בקופ"ח אמר לי שאין מה לעשות, רק מנוחה, 3 חודשים, אחרת זה יכול לחזור והוא לא יכול להבטיח שזה לא יחזור אחרי 3 חודשים מנוחה אם אני יתחיל שוב להתאמן, קיצר ביאס אותי !... הלכתי לאורטופד פרטי, בעל של חברה של אמא שלי, הייחס שלו היה הרבה יותר טוב, מה שגם שהוא עובד בבי"ח צבאי. הוא אמר שעשיתי נכון שנחתי והתחלתי לרוץ קצת בקצב קל, אמר שאפשר לרוץ כל עוד לא כואב ואם כואב להפסיק - אבל צריך לבנות תוכנית מיוחדת של סרגל מאמצים, ולא לקרוע את עצמך ככה שאתה מתעייף כי לרוץ עייף פוגע בבלימת הזעזועים וגורם לשברי מאמץ - לרוץ בהתחלה קצב קל אחרכך בינוני ובסוף להגביר עוד, ככה שלאורך הריצה אתה מעלה מהירות אבל אתה לא מגיע למצב שאתה מעייף את עצמך ככה שאתה לא יכול לשמור על קצב, ריצה בשלוש חלקים . מה - שגם הסיבולת לב\ריאה מתאימה עצמה מהר מאוד לעומסים החדשים אבל לאומתה מערכת השלד\שריר פחות לכן זה נראה שאתה יכול לרוץ יותר מהר ויותר הרבה בכושר אבל זה יגרום לבעיות אורטופדיות כי הגוף לא הסתגל עוד. הוא אמר לשים משחות כמו בן גיי - לחימום לפני האימון ולעסות את האיזור הכואב (אצלי בשוקיים התחתונות = עצם הטיביה) והשרירים מסביב. אחרי האימון לשים משחה לקירור\הרפייה , נתן לי וולטרן בתור דוגמא , זאת משחה כזאת כמו בן גיי. עכשיו , דברים חשובים כדי למנוע שברי מאמץ שעבד בשבילי ומומלץ בהרבה מקורות מהאינטרנט שם מצאתי את זה :
קודם כל כך זמן מנוחה , אל תרוץ בכלל עד שתוכל לרוץ קל בלי כאבים, כשאתה הולך תלך כמו על פוך ולא בצורה אלימה , תקנה נעליי ריצה טובות שבולמות זעזועים אם אין- לך זה ממש עוזר. תישן הרבה אבל ממש חשוב שתקפיד על זה - 8 שעות שינה!. כמובן תאכל הרבה סידן = ירקות , גבינה , חלב , יוגורט ,רוויון וכו'... תמנע מלרוץ על משטחים קשים כמו בטון \ אספלט , עדיף דשא \ חול רך \ אדמה. יש תרגילים לחיזוק אותם השרירים שפועלים בזמן הריצה ואמורים למנוע את שברי המאמץ, שרירי התאומים ושאר השרירים באיזור עצם השוק , הנה קישור עם הסברים על התרגילים השונים שמומלץ לבצע : http://www.pponline.co.uk/encyc/0161.htm
אל תתחיל לרוץ עד שתקבל את תוצאות הבדיקה ואחרי ביקור אצל הרופא! אם זה שבר בדרגה חמורה אז צריך יותר מנוחה עד שאפשר להתחיל לרוץ, את התרגילים אני מאוד ממליץ הם באמת עוזרים למנוע שברים מאמץ, רק אל תעשה אותם כל יום, תן לשרירים לנוח ולהיבנות מחדש, אל תעשה את התרגילים לפני ריצה, חוץ מכמה תרגילים שמומלצים שם לחימום לפני ריצה.
מקווה שעזרתי, הכי חשוב אל תרוץ מהר מדי ותחשוב שאתה כבר בריא 100%, כך את הזמן , בנתיים אתה יכול לשחות ולסוע על אופניי כושר כדי לפתח סיבולת לב ריאה, גם לא יזיק לעבוד על שרירי הרגליים האחרים , הארבע ראשי וכל שאר השרירים הגדולים בירך. מאחל לך החלמה מהירה ומקווה שעזרתי :-]! אהה ולגבי התוכנית אימונים תשאל מישהו מוסמך, המאמן שלך או מישהו במכון כושר, תמצא כבר דרך להגיע למישהו שמבין בייעוץ ספורט וכו'...
ישן 09-02-2006, 23:21
  kululu2006 kululu2006 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.08.05

מיפוי עצמות הוא תהליך די מבאס. אתה מגיע לאיזה מקלט (לפחות אצלי זה היה ככה), הרבה שלטים של "קרינה רדיואקטיבית" מלחיצים אותך, ובתור יושבים כל מיני מוכי גורל, שאחרי שאתה מסיים לגחך עליהם, אתה מבין שגם המצב שלך לא אידיאלי. :-\
אחרי שאיזה רופא סומא מוצא את הוריד שלך ומזריק לך מיני דברים טובים, יש לך "הפסקה" של כ-3 או 4 שעות בהן אתה יכול לעשות מה שבא לך בעיקרון (אני הייתי קרוב לבית וזה היה בקניון, אז שתיתי משהו וחזרתי הביתה לישון קצת), וכשאתה חוזר יש המתנה עד שאיזה רופא קורא ברמקול "שלום עליכם, נא לגשת לשירותים ואחר כך לחדר צילומים 2). בשבילו אולי זה נראה מובן מאליו, אבל "לגשת לשירותים" משמע לרוקן את שלפוחיתך. לאחר מכן אתה עומד קצת מול איזה מכשיר, לאט לאט העצמות שלך מופיעות על המוניטור, ובצילום לאחר מכן הרופא מראה לך בנקודות הבולטות מה זה מה. לאחר המתנה קצרה אתה גם מקבל תוצאות - אצלי למשל, שבר מאמץ מדרגה 1, מומלץ לנוח חודשיים. שבוע אחרי זה עשיתי ברוב טיפשותי יום סיירות ואני מניח שזה די החמיר, ליום הגיוס הגעתי במטרה לא להתגייס, הראתי להם שיש לי שברי מאמץ ונתנו לי פרופיל 24 על המקום וועדה רפואית - לא מומלץ למי שמתגייס לקרבי. אתה בא עם הבעיה הזאת לצבא ומדווח להם על זה והם לא מוכנים לקחת סיכון...
ישן 10-02-2006, 14:57
  nimniforever nimniforever אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.07.04
אחי...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי parasub שמתחילה ב "שאלה.."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי parasub
אם יש לי שברי מאמץ הכפות הרגליים אני אמור להרגיש את זה כל הזמן?..נגיד כל פעם שאני דורך על הרגל?
כי בריצה ארוכה (הייחוד אם אני עושה איזה עצירה באמצע בכלל אני מרגיש) תוקפים אותי כאבים ממש חזקים בכפות רגליים (אין לי פלטפוס) ואני ממש חושש מזה בייחוד כי יש לי גיבוש עוד שבוע וקצת אז זמן אתם יכולים להבין שאין לי...
כל עזרה תתקבל בברכה

גם לי הייתה את הבעיה הזאת, במהלך ריצות ארוכות הכפות רגליים מתחילות לשרוף וחייבים לעבור להליכה וגם אני חשבתי שזה שברי מאמץ אבל בסוף התברר שזאת הייתה בסה"כ דלקת ולא משהו רציני. הבעיה שגיליתי את זה רק לפני שבוע ויש לי גיבוש עוד יומיים ככה שלא בטוח שזה יעבור לי אבל המצב שלך בכלל לא טוב אם הגיבוש שלך באמת עוד שבוע... אולי תנסה לדחות אותו...
בכל מקרה הכי חשוב ברגע שאתם מרגישים כאב כלשהו להפסיק להתאמן ולטפל בזה מיידית.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:53

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר