02-02-2006, 23:36
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AcHiA007 שמתחילה ב "מישהו יכול להגיד לי מזה בדיוק קצין ארגון רפואי??"
אני אנסה לא להסתבך יותר מידי אך להעשיר אותך בידע
בחר"פ (חיל הרפואה) יש שני מסלולי קידום עיקריים:
רופאים ומי שאינם רופאים (כלומר חובשים, לבורנטים, פקידים וכו').
רופא מוקצה לכל גדוד ומעלה (וביחידות מיוחדות יש רופא יחידה) דרגתו של רופא מתחיל היא סגן והוא הרבה פעמים עתודאי בסוף הסטז' של לימודי הרפואה.
הרופא הוא קצין רפואה (יש סרט דרגה כזה).
מעל לרופא הגדוד יש את רופא החטיבה, רופא האוגדה וכו'.
חובשים מתחלקים לשני סוגים: חובשי תאג"ד (מרפאות) וחובשים קרביים (גם חובש התאג"ד הוא חובש קרבי בהכשרתו אולם החובש הקרבי שונה ממנו בכך שהוא קודם כל מוצב כחייל לוחם במסגרת פלוגתו, בין אם הוא חופ"ל או חובש מחלקתי).
מי שמפקד על התאג"ד הוא קצין הרפואה - הרופא - מפקד מחלקת הרפואה הגדודית (שכוללת את החובשים ונהגי האמבולנס). לצידו של הרופא מתפקד החוג"ד - החובש הגדודי או החובש תאג"ד. תפקידו דומה לתפקיד סמל המחלקה (או בפלוגה תפקיד הרס"פ) החוג"ד מתעסק בעיקר במנהלות: ציוד, תפקידים, יציאות, הכשרות, תורנויות וכו'.
החוג"ד הוא בד"כ החובש הותיק בתאג"ד. יש קורס חוג"דים שמכשיר אותם להיות חובשים טובים יותר אך בעיקר בתפקידים הפיקודיים והמנהלתיים.
בדומה לתפקוד החוג"ד ליד מפקד מחלקת הרפואה (הרופא הגדודי) ישנו הקא"ר החטיבתי לצידו של הקרפ"ח (קצין רפואה חטיבתי, רופא החטיבה). הקא"ר מתעסק בעיקר במנהלות של החובשים שתחתיו (בחטיבה ובגדודים), המרפאות בגדודים והרופאים הגדודיים.
קא"ר אוגדה הוא הדרג שמעליו.
כדי להיות קא"ר יוצאים לקורס קצינים (יבשה? אני לא מעודכן, פעם היו עושים אג"מי, או בסיסי) ואח"כ השלמה בבה"ד 10.
אם אתה חובש בטח תוכל להעריך את המשפט הבא: בתחילת השרות הצבאי, וקצת לפניו, הייתה לי חברה שהתחילה בחוליה הארצית והשתחררה כקא"רית אוגדה (שדה תימן).