|
31-01-2006, 16:27
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 1,783
|
|
thekrutest עצבני
הכותרת: פותח חיסון יעיל ב 100% לשפעת העופות . אז למה- לכל הרוחות- אף אתר חדשות באינטרנט, אף עיתון יומי ואף מהדורת חדשות לא בחרו להזכיר את זה?!!
ולמה זה, בעצם, לא צריך לעניין אותנו...?
בתאריך ה- 27.01.06 פורסם באתר scienceblog, אתר חופשי בו כותבים גולשים שמעורים בקהיליית המדעים, בלוגים על מחקרים ותגליות טריות, כי חוקרים מאוניברסיטת פיטסבורג הצליחו לפתח חיסון יעיל ב 100% לשפעת העופות, אשר משפיע הן על עופות והן על יונקים.
החיסון עצמו קל וזול לייצור. הוא נוסה על עכברים, ואלה שהודבקו בנגיף הקטלני וחוסנו, שרדו את המחלה ונשארו בחיים.
כמו כן, החיסון נוסה על תרנגולות בשתי דרכים: כתרסיס שמוזרק לאף, וכזריקה. התרנגולות שקיבלו את החיסון כזריקה, והדבקו בנגיף- שרדו כולם את המחלה ללא תופעות מיוחדות, ואילו התרנגולות שקיבלו את החיסון לדרכי הנשימה, והודבקו- חצי מהן מתו, וחצי הצליח לעבור את המחלה בשלום.
לכאורה, זו חדשה מרעישה, אך מדוע אפילו עורכי מדורי בריאות באינטרנט שמשתוקקים לחומר לכתוב עליו, ומשלמים לרופאים משכורות עתק כדי שאלה יסכימו לכתוב אצלם טור שבועי על נזקי הכולסטרול, לא מוצאים לנכון להזכיר ולו בכמה שורות את עצם התגלית המהפכנית הזאת?
המצב מתייחס לאתרים בארץ, אך אינו שונה משום אתר/ פורטל חדשות מרכזי אחר בחו"ל.
אם לקחת את החיסון שפותח, לייצר אותו בכמויות מסחריות, ולהפיץ אותו במדינות מזרח אסיה על מנת לחסן את העופות, ניתן יהיה להציל מהשמדה ברוטלית עשרות מליוני עופות.
עשרות מליוני תרנגולות יכולות להטיל עשרות מיליארדי ביצים, עם עשרות מליוני תרנגולים אפשר להאכיל מאות מליוני פיות רעבים ביבשת אסיה הענייה.
שפעת העופות לא היוותה מעולם סכנה מיידית לבריאות האדם. ביבשת אסיה, המאוכלסת בעולם, מאז שהתגלה הנגיף בסוף שנות התשעים, מתו מהמחלה כמה מאות אנשים בלבד. העולם, אמנם, נחרד נוכח המגיפה שאיימה להתפשט ברחבי העולם בקרב העופות, אך הפתרון הפשוט של השמדת בעלי החיים, תמיד פתר את הבעיה. לפחות עד להתפרצות הבאה.
אך האם ישתנו סדרי עולם כעת, כאשר כבר נמצא מזור- תרתי משמע?
חוששני שלא, והאדישות הרועמת באמצעי התקשורת יש בה כדי לסמל את הדבר. אין זה מעניינו של העולם המערבי הנעשה במדינות נידחות באסיה.
בטוחני ששום מנהיג בעולם המערבי לא קיבל באותו יום- אפילו כבדרך אגב- את הידיעה הזאת.
במקום להתייצב באומץ מול המטרה, לסבסד את המחקרים בנושא, לקדם את הענין ברמה הבינלאומית, ולהטמיע את החיסון במדינות המתפתחות, בוחרות המדינות העשירות להישאר מאחורי מחסה של נייטראליות. הרי אצלן בכל מקרה, "מחסור" היא מילה שלא קיימת...
ישנו קוצר ראייה מקומם בהתנהלות המדינות העשירות: אמנם לא נוצר, דהיום, מחסור משמעותי בבשר במדינות המזרח הרחוק, אך שפעת העופות לא תיעלם בין לילה. ההפך הוא הנכון- אם לא לעצור אותה כעת, אין לדעת אילו עוד מוטציות ועמידויות הנגיף יעבור. לראיה, בשנה האחרונה התגלו לראשונה מחוץ ליבשת אסיה עופות חולים בשפעת העופות, כמו בטורקיה וברומניה.
אפשר לתאר תסריט פסימי למדי, שבהתפרצות מגפה נוספת של שפעת העופות, קטלנית הפעם:
1. במקום לשמש מזון, העופות ילכו להשמדה
2. יהיו הרבה יותר רעבים במדינות העניות, כתוצאה ממחסור בבשר.
3. יגברו נסיונות ההברחה, הפשיעה והשחיתות תגבר.
4. העולם המערבי יזדעזע, וישלם ביוקר מכספי משלם המיסים כדי לייצא באופן דחוף עופות בריאים למדינות העניות.
בסופו של דבר אנו נצא קרחים משני הצדדים; גם נפסיד את הכסף, שיוזרם מחוץ לגבולות המדינה, ולא פנימה, אך, בעיקר, נפסיד את המוסר שלנו, כחברה ששואפת להיקרא מערבית, מתקדמת ונאורה.
ותחשבו על זה...
|
|