20-01-2006, 14:57
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
קודם כל לא רק רס"רים!
הרבה יותר מעניין הם קצי"צים (קצינים צעירים שרק גמרו בה"ד אחד וחולים בסג"מת קשה) או אחיהם, הגרועים יותר ה"קורסיסיטים" או בשפת החי"ר: "זימונצ'יקים" (קצינים שאת כל שירותם העבירו בקורסים: יצאו זימון ראשון לפיקוד, תוך כדי או מיד אחרי המסלול, ומיד בסוף קורס המפקדים יצאו לקצונה). קורסיסט שמגיעה ישר לפלוגה מבצעית לא היה מעולם חייל ולא השתפשף בפעילות מבצעית. קצין כזה מסוכן לכל הסובבים גם אם הוא לא חולה סג"מת (והוא כן!).
סיפור על קשר"ג 82 שהיה קורסיסיט (קציני קשר ייעודי) :
באוקטובר 95 כשירדנו מהקו הראשון שלנו בלבנון הוחלפנו ע"י גדוד 82 (כן, החבר'ה של yotaml). כשחזרנו לרמה, עוד לפני שהצלחנו לטפל בטנקים התחלנו תקופה מטורפת שנקראת "משימות רמת הגולן". בתקופה הזאת, הגדוד שתופס אותו צריך להחזיק יותר כוננויות בנוסף לכונות הרגילה שלו. במסגרת המשימות שומרים על כל מצבור תחמושת, בונקר או בותקה נידח ברמה.
השמירה בבונקר היא חוויה בפני עצמה. רוב הזמן אתה לבד ואין סיכוי שמישהו יגיע אליך, גם אם הוא יגיע הוא לא ימצא אותך ובכל מקרה אתה לא יכול להצליח לשמור על הבונקר. מדובר על שטח ענק, בנוי מחפורות מחפורת שבינהן סוללות עפר, כך שכל אחת מוסתרת מהשניה. גם אם מאד תתאמץ לשמור יכול להיות שתהיה בצד אחד של הבונקר בזמן שבצד השני מעמיסים את התחמושת למשאיות!
אתם בטח יכולים לנחש איך נופצו השמירות שם...
אחד הבונקרים נמצא בצמוד לגדוד 82 קרוב לצומת קצביה. כיוון שהגדוד ממילא היה בלבנון עמדו מבני המגורים ריקים וישנו בבהם. חוץ מאיתנו היו בגדוד הרס"ג, קצין תורן וצוות שמירה מפלוגת המפקדה.
כחיילים שישנים ואוכלים בגדוד הפכנו לחלק מכיתת הכוננות שלו. אם חלילה הייתה הקפצה בגלל חדירת מחבל או הג"ס (הגנה סביבתית, מה שאומר בד"כ שריפה). גם לנו היה תפקיד. בכל ערב התייצבנו (השלושה שלא שמרו) לפני לשכת המג"ד לתידרוך מפי הקצין תורן. לילה אחד, קצת לפני 2:00 התעוררנו בבהלה למשמע הסירנה וצעקות "הקפצההההה! הקפצההההה!".
היינו כבר מתורגלים מלבנון (כמה ימים קודם עוד היינו בדלעת...), חתרנו למגע, זרקנו על עצמנו שכפ"צים, אפודים, קסדות ונשק וטסנו החוצה. רצנו לעמדות שלנו תוך כדי חיפוש היכן המחבל. טבח מזיע ומתנשף הגיע אלינו בריצה-זחילה והודיע שזו הייתה הקפצת תירגול ושאנחנו צריכים להצטרף אל כולם ברחבת הדגל לסיכום.
כעסנו על כך שהוקפצנו בלי שהודיעו שההקפצה היא הקפצת תירגול (מישהו היה יכול להיירות, אבל למי איכפת?!) ודאגנו לשומר שבמגדל בבונקר שייתכן עכשיו עד שהקצין תורן ייסים להרצות לנו את משנתו הבטחונית. אבל הלכנו והצטרפנו אל שאר הטבחים, השלישונים והנהגים שעמדו בחית מול הקשר"ג החדש שרק אתמול הגיע לגדוד.
כצוות טנק עמדנו מסודרים: ינאי המט"ק מלפנים, קפלן התותחן מאחוריו ואני אחרון (בוסו הטען היה על המגדל).
הקשר"ג התהלך וסקר את המסדר של כיתת הכוננות, הוא עבר מחייל לחייל שאל לשמו, רשם הערות בפינקס שלו ונזף ברשלנים: "למה הכפתור בכיס של החולצה שלך פתוח? למה קפצת בלי גומיות בנעליים? למה הנעליים שלך לא מצוחצחות?"
כך עד שהוא נתל בנו. הוא היה בהלם. עמדנו שלושתנו בתחתונים וכפכפים (במקרה הטוב, אני הייתי יחף) ומעליהם כל ציוד הלחימה.
"איך אתם מעיזים לקפוץ בצורה כזאת?" הוא התחיל לצרוח, "ככה לא נראה חייל!"
ינאי ניסה להסביר לו בנעימות שקודם הורגים את המחבל ורק אחר-כך מתפנים להתלבש ושיש לנו את כל ציוד הכוננות הדרוש. הוא לא רצה לשמוע והמשיך לצעוק.
בסוף התעצבנתי והתחלתי לצרוך בחזרה: "יא קצין צעיר ומטומטם! אתה לא מבין שאם מחבל יורה בתוך הבסיס אז הכפתור של החולצה או הציחצוח של הנעליים זה לא מה שיעזור?! עכשיו תשתוק ותרגע! אתה טוחן חייל ממרץ 2(9) בשמירה. אני הולך להחליף אותו. אתה יכול להמשיך להעמיד מסדרים כמה שאתה רוצה. אני לא פה". התחלתי להתרחק ואז נזכרתי שאני עם נשק טעון. ביקשתי מינאי לפרוק לי את הנשק וחזרתי לקשר"ג שאפילו בחושך היה אפשר לראות כמה שהוא אדום "ובפעם הבאה שאתה מקפיץ תרגיל בתור הקפצת אמת אל תתפלא אם מישהו ירה בך בטעות, או שלא".
הלכתי למגורים כשהקצי"ץ הנ"ל מבטיח לי משפטים וכליאות מגוונות עד קץ השירות. למרבה הפלא אף אחד לא שפט אותי...
----------------------------------------
וקטע על נגד משמעת (לא זוכר את שמו, אבל הוא זה שהחליף את הסוס הלבן בביסל"ש. אולי סעדון) בסוף הטירונות או המקצועות הוא הכין אותנו לקראת ההשבעה ועשינו ת"ס-תס"ח (= תרגיל סדר ותרגיל סדר חמוש. אגב, מישהו פעם ביצע באמת ת"ס שאינו תס"ח). היו כמה חבר'ה שהתקשו אז הוא טרח להסביר להם: "כשאני אורמ אחורה פני! אני מתכוון שתסתובבו אחורה 365 מעלות!"
(מקווה שלא צריך להסביר את שתי הטעויות)