לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-01-2006, 11:55
  משתמש זכר ck5760 ck5760 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.02
הרמטכ"ל: יש סכנה לסבב טרור נוסף

הרמטכ"ל: יש סכנה לסבב טרור נוסף
11:21, 22 ינואר 2006 / כ"ב בטבת תשס"ו

בכנס הרצליה אמר לפני זמן קצר הרמטכ"ל רא"ל דן חלוץ: יש פוטנציאל לסבב טרור נוסף. כתבנו קובי פינקלר מוסר שהרמטכ"ל הוסיף ואמר: "זה לא בגלל מה שאנחנו עשינו, זה בשל העובדה שיש פה מצבים חדשם ומשתנים"

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.inn.co.il/data/images/2005/06/14/dan-haluz-1-s.jpg]

מאת: קובי פינקלר

בכנס הרצליה אמר הרמטכ"ל רב אלוף, דן חלוץ,כי יש פוטנציאל לסבב טרור נוסף, "זה לא בגלל מה שאנחנו עשינו, זה בשל העובדה שיש פה מצבים חדשם ומשתנים".

חלוץ הוסיף "אנחנו עומדים בפני כמה מצבים בתקופה הקרובה. בחירות ברשות הפלסטינאית, בחירות אצלנו, האיום האירני והנושא הסורי כולל ועדת החקירה של האו"ם...לדעתי לבחירות ברשות יש הרבה אפשרויות. אני לא רואה איך תנועת החמאס מנצחת בבחירות והפתח' נותן להם את השלטון".

חלוץ אמר כי לנושא הפלסטינאי. יש פוטנציאל גבוה לסבב אלימות נוסף. זה לא תלוי במה שעשינו אלא במצב שנוצר. האיום הקיומי העומד כיום הוא האיום הגרעיני. הטרור סוגר עלינו מכל הכיוונים. אפשר לחוש את הסגירה הזו מכל הכוונים".

"עם הטרור הפלסטיני אנחנו מסוגלים להתמודד ולהביא אותו למקום מאוד נמוך מבחינת האפקטיביות שלו, כפי שהדברים קרו במהלך השנים האחרונות. במגמת ההדברה של הטרור הפלסטיני, גם היום בבוקר תפסו עוד איזה אחד חשוב. כל הזמן יש להם אנשים חשובים שאנחנו תופסים, וזה לא נפסק".

"הטרור הפלסטיני הורד בסדר גודל מתמטי פי 10 במהלך ארבע השנים האחרונות. זה דבר שאין לו אח ורע בלחימה בטרור. ואני חושב שאנחנו יכולים לעשות עוד. כמובן, שכמו בכל מקום, התפוקה השולית פוחתת. וככל שאנחנו מטפסים במעלה המשוואה אנחנו רואים שצריך הרבה יותר השקעה בשביל להשיג הישג נוסף פחות מהותי, אבל אסור לנו לוותר בעניין הזה עד המקום שבו נגיע למסקנה שהדברנו אותו. האם אפשר לנצח אותו? אני לא אשתמש במושג הזה, אבל אומר שאפשר להוריד אותו לרמות נמוכות מאוד".

הרמטכ"ל דיבר גם על האיום הקיומי של ישראל ואמר: "האיום קיומי היחיד שיש עלינו הוא האיום הגרעיני. אין לנו איום משום גורם אחר, משום שמדינת ישראל חזקה ואויבנו מסביב יודעים זאת.
אני יכול לקבוע שלעת הזאת תפיסת האיום ותחושת האיום הקיומית הולכת ופוחתת".
INN

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:30

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר