במקור נכתב על ידי golani_2
צה"ל מספק את המדרסים האלו בחינם לחלוטין, מדרסי גבס בהתאמה אישית (הטבעת כף רגל), עושים בצריפין, לוקחים מהרצליה (יש אפשרות גם לבצע את ההטבעה בהרצליה/חיפה/ב"ש, אבל לרוב צה"ל שולח לצריפין).
החופ"ל הוא החובש הפלוגתי, ברגע שאתה משתבץ במסגרת כלשהי הוא האחראי הישיר על הטיפול הרפואי בך (כמובן שמעליו יש רופאים וכד'), אצלו אתה עושה הכל, החל מלקחת פונגימון (תתפלא לדעת שזה טיפול הולם בשברי מאמץ) ודקסמול (שמוריד ביעילות חום של 41.5 מעלות) וכלה בפינוי רפואי לבי"ח (במקרים קיצוניים בלבד, נניח כשהראש מופרד משאר הגוף...).
המלצה אישית שלי-תבוא עם כל המסמכים כבר ליום הראשון בבסיס ותתחיל לנדנד למפקדים של הטרום ולחובשי מרפאה, הדרך הכי מהירה ויעילה היא להוציא הפניה עוד בטרום, אם לא הצלחת, החל מהמסדר חופ"ל הראשון בטירונות תתחיל לנדנד, שוב, תביא את כל המסמכים הדרושים וכו'.
מהיום שביצעת את ההטבעה ועד שהמדרס מוכן יש שבועיים הפרש, אני יודע שזה לא נשמע הרבה, אבל קח בחשבון שבד"כ לוקח המון זמן לקבל הפניה ואתה צריך שתיים, אחד לעשות את ההטבעה והשניה להוציא את המדרס, ככה שאם לא תתחיל מוקדם יש סיכוי שרק בחצי השני של הטירונות יהיו לך מדרסים.
היעילות של המדרסים בעייני מוטלת בספק, אבל קח בחשבון שאני סובל מבעיה שונה, לדעתי אין הבדל כמעט בין המדרס/ספידה של הנעל הקלה (אגב, בתשובה לשאלה שלך, אתה לא תקבל נעליים שונות) למדרס גבס, אבל שוב, לי יש בעיה שונה, אולי דווקא בגלל שהמדרסים מותאמים אישית הם יהיו יותר אפקטיביים במקרה של פלטפוס.
|