10-05-2008, 19:55
|
|
|
חבר מתאריך: 30.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי noamlaw
1 לא שמעתי שיש למשטרה משהו עם גודל משפחה.
2 תואר בקרימינולוגיה [נכון לשנת 1989] איננו 'יעודי' ולפיכך בניגוד למזרחנות או כלכלה או רו"ח או משפטים המתגייס לא היה מקבל ישירות דרגת מפקח אלא מקסימום צוער. דרגת "צוער" אינה קיימת יותר במשטרה (למעט מי שנמצא ברגע זה בקורס קצינים). לגבי ישימות התואר - אני אבדוק את הנוהל העדכני כשאהיה במשרד, למטב זכרוני תואר בקרימינולוגיה נחשב ישים לחקירות, אבל אני צריך לבדוק.
3 דרגת קצונה בצבא קודם לכן הקלה על קבלת מפקח קבלת דרגת קצונה ישירות עם הגיוס קיימת במספר מוגבל של מקומות - כגון אק"מ (אגף קהילה ומשמר אזרחי). גם קצינים אלה אכן נדרשים לצאת בהמשך לקורס קצינים משטרתי - מינהלי או יעודי, עפ"י התפקיד, אם כי נתקלתי כבר בכמה שהצליחו להתחמק מזה, כמו שנאמר בשורה הבאה.
4 זה לא מנע מהם לשלוח את כולם כמעט לקורס קצינים.
5 צוער עובר את כל התפקידים שיש כמעט כולל משמרות באבו כביר בתחנה [יומנאי, כלאי] סיור בילוש מז"פ ותנועה ואפילו [במרחב דן] שבוע בתל ברוך - נסיון חיים מעולה. כאמור, אין יותר גיוס כצוער, לכן זה לא רלוונטי.
6 צוער שחוזר לחבריו בחקירות לאחר שהיה בכל התפקידים האלה יודע הרבה יותר מהם על משטרה.
בלשכת הגיוס [אני מניח שעדיין יש בתחנת הרכבת ליד התחנה המרכזית הישנה] יסבירו לך יותר.
בהצלחה.
|