|
31-12-2005, 17:27
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
אדון טל הנכבד , שנה טובה לך ולרבים וטובים
מאחר וטענת ש "בניגוד לאותו גולש שמאמין לכל מה שכתוב באתר הנכבד העוסק בנק"ל, יש ברשותי לא מעט ספרים העוסקים בדיוק בנושא זה, ואף - שוב, כנראה בניגוד אליו - החזקתי בידי את הנשק האמור, פירקתיו ובחנתי אותו היטב." . ולאחר שקראת לא מעט ספרים ואף החזקת אותו ביידים ופירקת אותו , הבאת מספר תמונות מאתר שמראים די יפה עד כמה נבדל סאמופאל מקלאשניקוב .
אולם , כאשר התבקשת מגולש לתאר את אופן פעולתו , בתגובה פשוטה אך אם זאת בעלת תוכן רב להפליא ענית " יש בוכנה הנעה בכוח הגז. לבוכנה קפיץ המיועד להחזירה למקום." .
בתור מישהו שהחזיק בידיים שלו VZ-58 , אתה יותר מכולם פה בפורום צריך לראות קצת את ההבדל בין מנגנון של קלאשניקוב לזה של VZ-58 , הלא כך ? הבאת הרי שני תמונות של בריח של VZ-58 בעצמך , ואחת עוד אם תיאור (בצ'כית נכון , צ'כית של כולם פה קצת חלודה למרות שמי שמדבר רוסית יכול להבין מזה כמה דברים) .
אתה לא שם לב להבדלים "קטנים " בין התמונות שאתה עצמך הבאת למנגנון קלאשניקוב ? אולי תוכל לתאר הבדל אחד למשל , בין מנגנון נעילה של קלאשניקוב לבין מנגנון נעילה של VZ-58 . למרות שלא אמור להיות הבדל , כאשר הינך אומר שזה אמור להיות פחות או יותר אותו דבר , ישנו הבדל די חזק .... מאוד משמעותי .
אפשר לראות אותו מצוין בתמונה שאתה ,אדוני , הבאת בעצמך . אפשר לראות אותו בכל שלושת התמונות שאתה הבאת . הנה , אני אעזור לך , הדגשתי פה בתמונה . אתה לא רואה משהו שאין אפילו בקרוב לאף אחד מוורסיות למיניהם של קלאשניקוב ?
משום מה , גם בנוקר עצמו , אתה לא שם לב למשהו מוזר ? מוזר מאוד . זאת אומרת , אני אישית לא מכיר מנגנון של קלאשניקוב שיש לו שתי קפיצים !! בחיי !! אני יודע שיש קפיץ אחד שמחזיר את הבוכנת גזים קדימה . אתה לא ראית את זה ? לא שם לב למשהו מוזר ? אני אעזור לך גם הפעם :
כיוון שפירקת אתה את הסאמופאל , תאכל לציין אולי למה הקפיץ הזה משמש ?
לצערי הרב אדוני הנכבד טל , איני מומחה לשום דבר בפורום נכבד זה בניגוד עליך . גם לצערי הרב לא החזקתי בידיים סאמופאל (אולי בילדות רחוקה , לך תדע , אבל מי זוכר ) . יש לי כמה ספרים בנושא הזה , פה ושם כמו שאומרים , כולם משום מה אומרים אותו דבר . אותו דבר כמו שאומר קצין צ'כי על הנושא הזה (שאת זכותו יוכל לאמת כל מנהל נכבד של פורום זה) :
ציטוט:
Hello Jakov,
you are right - SA vz. 58 has nothing common with AK47 or its clones except ammo and the shape. Majority people around the wotld consider this Czechoslovakian model as AK clone as your friend did and it is wrong. I have answered such a question thousands times in my career
I´ve seen the perfect photo gallery of the vz.58 but lost the address. When I find it, I will send you a link.
Frank
PS: BTW, due to the different (and worse, according to me) locking system vz.58 was never sold to the world in huge numbers. No one wanted it, even for free of charge ... as ANG (Astan) has done recently.
|
לפי המלצת הכנה שלא להאמין לאתר של מקס פופנקר (world.guns.ru) - וזאת למרות שעזר לו לכתוב את הכתבה חייל לשעבר בצבא הצ'כי (מירוסלאב נובאק) , לא מאמין . אך משום מה , כל אחד מהאתרים האחרים אומר אותו דבר !! כולל אותם האתרים שמהם הבאת את התמונות של הסאמופאל . האתרים עצמם בשפה צ'כית , אך מי שדובר רוסית יוכל להבין דבר מה אם ישבור את הראש שלו מספיק מול הטקסט . מוזר מאוד , אך זה המצב . איך זה יכול להיות ??? אף אחד מהם כנראה לא יודע מה הוא כותב .
הרי ברור פה שבמידה ואכן החזקת נשק זה , לא פירקת אותו , אחרת לא היית כותב את השורות שכתבת . במידה ואכן פירקת (יותר נכון פירקו לך , או ראית אותו מפורק) , היית רואה ישר את ההבדלים . בתקיפות רבה היית בטוח בדבריך למרות זאת , מתפלא לכן אני .
אדון טל הנכבד , יש לך תגובה ? תרומתך רבה לפורום זה , כמו כן העובדה שהינך חוקר בכיר במכון פישר . איני מאמין שמשקר אתה , אז מה לאזעזל הולך פה ?
בכבוד רב , ובברכת שנה אזרחית טובה . ומכחה לתשובה .
|
|