26-12-2005, 21:44
|
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
|
|
חבר מתאריך: 02.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מצוק
אכזבה. הייתי משוכנע שמומחי החלל והמשגרים יפתרו בקלילות ...
פחד מקפיא - רומז כמובן למלחמה הקרה
לטובת האנושות - שימוש כמשגרי לויינים למגוון לקוחות ברחבי העולם
והפתרון המלא - התכוונתי למשגרים רוסיים שנולדו כטילים בליסטיים ומשמשים כיום למטרות מסחריות
אנך ענק - "זניט" - אחד המשגרים הרוסיים הגדולים ביותר (הכוונה לגודל פיזי כמובן)
נהר גדול - רומז לנהר הדנייפר - משגר הדנפר DNEPR
ואקום אינסופי=חלל=קוסמוס - משגר ששמו "קוסמוס"
|
אכן אכזבה מהחידה, שתפורה בתפרים גסים מאוד. אסביר לך מדוע - כמומחה לתוכנית החלל הסובייטית - אני מאוכזב:
הבנתי כבר מן ההתחלה שיש בעייתיות בהגדרות ולכן לא השבתי לך עד כה, למעט הרמזים שלי - הנהר, והמשגר R-7, שהיה הטיל הבליסטי הראשון של ברה"מ שהפך למשגר לווינים. זו תחילתו של עידן החלל מבחינת משגר.
זניט הוא משגר לווינים בינוני יחסית בין המשגרים הסובייטים, ואם כבר, הוא נחשב מאז 1991 למשגר לווינים אוקראיני ולא רוסי. זה שאתה מקשר בין "זניט" ל"אנך" - רצונך כבודך, אבל אם כבר היית מכיר את המשגרים הסובייטים היית יכול לרמז ולכוון למשגר שנקרא "ורטיקל" - שתירגומו לעברית: אנך.
משגר הלווינים דנייפר הוא משגר אוקראיני נוסף, גירסה של הטיל הבליסטי SS-18 שכינויו במערב SATAN. הנהר שאני הבאתי תמונתו לעיל הוא נהר Syr Darya, הזורם ליד טיוראטאם שבקזחסטאן, לייד הקוסמודרום המוכר והראשון בעולם - באיקונור.
בנוסף, למעט המשגר קוסמוס, שני המשגרים שעליהם חשבת הם חדשים יחסית, ובמיוחד מפריע לי השימוש במשגר זניט שמעולם לא היה טיל בליסטי למטרות לחימה אלא נוצר כמשגר לווינים בינוני כנגזרת של המאיצים למשגר החלל הכבד בהיסטוריה - אנרגיה.
בתקווה להבנת המסר.
נערך לאחרונה ע"י טל ענבר בתאריך 26-12-2005 בשעה 21:52.
|