02-06-2005, 16:25
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
פיתה = מוצב סוללה היקפית (עגול)
השיטה הסורית להקמת מוצב: בוחרים גבעה, בראש הגיבעה מוקמים המגורים/ מבנים אחרים. מסביב לגבעה נחפרות תעלות וסוללות (ככל שהמוצב גדול יותר וחשוב יותר יהיו יותר תעלות) בתעלות מוקמות עמדות (בד"כ מבטון): עמדות רובאי, עמדות מקלע מחופות ראש, עמדות תצפית ועמדות טילי נ"ט (קל לזהות אותן גם בתמונה, העמדות הללו פתוחות לאחור כדי לאפשר ירי טיל ומקום מאחור כדי שהרשף יוכל להיפלט). לרוב מעל לתעלה נחצב כביש היקפי מוסתר ע"י סוללה ועליו עמדות לטנקים. הטנקים סובבים סביב המוצב ונכנסים לעמדות.
אחת מסוגי העמדות היא "רמפת משטרה" מן הגבהה על הכביש, הטנק נוסע בכביש כשהוא מוסתר כלפי האוייב, עולה עליה קטנה כשתותחו מופנה החוצה מהפיתה, בשיא העליה הוא מתיישר ויכול לירות, (זו העמדה) הטנק ממשיך לנסוע ישר נכנס מאחורי הסוללה ויורד מהעמדה.
קשה מאד לראות בתמונה אבל לדעתי הטנק בשיא גובה של רמפת משטרה.
כאמור ככל שהמוצב חשוב יותר יהיו סביבו יותר תעלות ויותר כבישים לטנקים, לפעמים לאורך הכבישים או התעלות יהיו "טנקי תובה" טנקים שאינם יכולים לנסוע הקבורים בחול ורק תותחם מציץ ויכול לירות אל מחוץ למוצב.