|
09-12-2005, 10:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.01.05
הודעות: 13,766
|
|
"רוב החיסולים בוצעו על ידי מל"טים של צה"ל"
הפיצוץ העז של הטיל שפגע אתמול אחר הצהריים בביתו של איאד קדאס, מראשי גדודי חללי אל-אקצה בעזה, נשמע היטב בעיירה ג'בליה. הוא לא הותיר למבוקש שום סיכוי. קדאס נהרג במקום, ועמו איאד נג'אר מבוקש אחר בארגון. בכיר אחר נפצע. "זה היה טיל קטן עם עוצמת פיצוץ גבוהה ששוגר ממטוס ישראלי ללא טייס", העריכו גורמים ברצועה. "לא ראינו בשמים מטוס או מסוק".
גם הטיל שפגע שלשום בערב במכונית הסובארו הלבנה שנסעה בסמטאות רפיח לא הותיר לנהג, מחמוד ערקאן, הרבה סיכוי. ערקאן, בן 30, מבכירי ארגון "ועדות ההתנגדות העממית", נהרג. הוא היה אחראי, לטענת ישראל, לשורה של פיגועים בדרום רצועת עזה. בכרוז שפרסם הארגון מיד לאחר החיסול נכתב בבירור: "לפחות טיל אחד נורה ממטוס ציוני ללא טייס לעבר מכוניתו של ערקאן הפלשתינים קוראים לו "זנאנה". המזמזם. את השם הוא קיבל בזכות הקול העמום שהוא משמיע עם התקרבותו אל היעד. בחמש שנות האינתיפאדה הפך המל"ט לכלי נשק המטיל אימה יותר מכלי נשק אחרים שבהם השתמש צה"ל במהלך הלחימה. הוא נחשב לאיום הגדול ביותר על חייהם של מבוקשים.
בחמש שנות האינתיפאדה הפך המל"ט לכלי נשק המטיל אימה יותר מכלי נשק אחרים שבהם השתמש צה"ל במהלך הלחימה. הוא נחשב לאיום הגדול ביותר על חייהם של מבוקשים.
לטענת גורמים פלשתיניים, מטוסים ללא טייס ביצעו תקיפות אין ספור, בעיקר ברצועת עזה, אך לעתים גם ביהודה ושומרון.
"המטוסים ללא טייס הם האויב המסוכן ביותר. זהו הנשק החזק ביותר שנמצא כעת בידי כוחות הכיבוש הישראליים", נכתב באזהרה מיוחדת שהוציא החמאס לכל אנשיו באוקטובר 2004.
בשנים הראשונות לאינתיפאדה האמינו הפלשתינים שמל"טים משמשים רק לאיסוף מודיעין, והעריכו שיש מספיק זמן מרגע שהמטוס נצפה באוויר ועד להגעת מסוק כדי להשלים את החיסול. אבל כבר ב-22 באוקטובר 2003 צוטט ברשת סי-אן-אן דובר ישראלי, שזוהה כעידו אהרוני, שאישר כי מל"ט ירה על כלי רכב פלשתיני ובו מבוקשים במחנה נוסיראת שברצועה.
שנה מאוחר יותר, באוקטובר 2004, במהלך מבצע "ימי תשובה", דיווח הסי-אן-אן מפי מקורות פלשתיניים, על תקיפות שביצעו מטוסים לא מאוישים בצפון הרצועה כדי למנוע שיגור רקטות קסאם. רק אז הבין החמאס את מידת הסכנה שמהווים כלי הטיס הללו.
בדצמבר 2004 דיווח הבי-בי-סי, כי מל"ט ישראלי שיגר טיל לעבר מכוניתו של ג'מאל אבו-סמהדנה, מראשי החזית העממית, שנמלט בשנייה האחרונה. ביוני האחרון דיווח הבי-בי-סי, גם הפעם ממקורות פלשתיניים, על תקיפה של מל"ט בצפון הרצועה.
הפלשתינים מציגים רשימה של חיסולים נוספים שבוצעו על ידי המטוסים הלא מאוישים של צה"ל. במאי 2004 נהרג ואא'ל נאצר, מראשי הזרוע הצבאית של החמאס בעזה, כשנסע על אופנוע. ביוני 2004 נהרג ח'ליל מרשוד, מראשי גדודי חללי אל-אקצה בשכם, יחד עם שניים מחבריו, מפגיעת טיל במכוניתו. באוגוסט 2004 ניצל אחמד ג'עברי, מפקד הצבא העממי של החמאס בעזה, מירי טילים על ביתו. מספר ממקרוביו נהרגו.
ב-2 באוקטובר 2004, במהלך מבצע "ימי תשובה", שיגר מטוס לא מאויש טיל לעבר חולית משגרי קסאם של הג'יהאד האיסלאמי בג'באליה. מהירי נהרגו שישה מחברי החוליה. גורמי ביטחון בישראל סירבו להתייחס לדברים.
כיום, בעיניים פלשתיניות, מל"ט הוא סימן המעיד על חיסול בדיוק כמו מסוק אפאצ'י. ברגע שנשמע הזמזום או שנצפית נקודה קטנה באוויר, עוברות תחנות הרדיו המקומיות בעזה לנוהל חירום ומשדרות קריאת אזהרה. "המשימות של המל"ט אינן מוגבלות כיום רק לאספקת מודיעין, אלא גם לביצוע תקיפות מדויקות", הזהירו ארגוני הטרור את אנשיהם באתר האינטרנט של החמאס. לטענתם, מיד לאחר שהמל"ט תוקף, מופיע בשמים מסוק או מטוס, כדי להטעות ולהסיט את תשומת לב מהאיום האמיתי. בתקופת המבצעים הנרחבים, לפני נסיגת ישראל, היו התושבים תולים בדים ברחובות הצרים ומבעירים מדורות כדי להקשות על המל"טים לאתר את המבוקשים. לפני כשנה אף נפוצה שמועה שחלק מהארגונים מחזיקים בטילי נ"מ, שאמורים לפגוע בכלי הטיס הישראליים. למרות זאת, תשובה של ממש למל"טים עדיין לא נמצאה...
מטוס ללא טייס. צילום באדיבות אלביט מערכות
_____________________________________
ציטוט:
"מה הוא הסביר לך?" שאלתי. "שני דברים עיקריים", השיב אבי: "הראשון, שכל פרט ופרט במציאות, כל שערה בזקן שלי, קשורים זה בזה ודבר אינו מקרי; והשני, שיש טוב ורע בעולם, ויש לבחור בטוב ולדחות את הרע". מונחי הטוב והרע שאליהם התוודע בחלום, היה ברור, שונים מאוד מאלה שבהם הורגל. הוא לא שכח את החלום הזה, וכששאלתי אותו עליו זמן מה אחר כך, הוא זכר אותו בבירור.
|
|
|