05-12-2005, 01:04
|
|
|
חבר מתאריך: 06.02.05
|
|
תראה אחי..
אני מצטער אם בפעם הראשונה שתקרא את התגובה שלי יבוא לך רק לקלל אותי ולהגיד דברים כמו "ביקשתי שתרעילו אותי ולא ההפך!" אבל אני רק מנסה לעזור...
אז ככה, ואני אומר לך את זה בצורה הכי בוטה שיש. אם אתה כבר לא בטוח בקשר לזה שאתה רוצה להיות בצנחנים, אז האמת היא שאין יותר מדי סיכוי שתעבור את הגיבוש אלא אם כן הוא יהיה לך ממש ממש ממש קל (מה שאני בספק אם יקרה). כל גיבוש בצה"ל, לא משנה של איזו יחידה (חוץ באמת מגיבושים בלאי כמו קשר"גים למשל) חייב להיות קשה במידה זו או אחרת. אחרת הגיבוש לא ישיג את מטרתו-לסנן אנשים שלא ממש רוצים\מתאימים. בסופו של דבר, גיבוש זה עניין של התאמה ושל רבק. כיוון שהתאמה זה לא דבר שנתון לשליטתך, אין לך מה לחשוב על זה, ולכן נעבור לדבר השני-לרבאק.
זה שאתה אומר לאנשים "תרעילו אותי לקראת הגיבוש" אני לא מאמין שזה הפתרון.. (מניסיון.. גם אני עשיתי את זה לפני הגיבוש טיס וזה לא ממש עזר)
מה שכן יכול לעזור לך לעומת זאת, זה לחשוב עם עצמך ברצינות על העתיד והיעוד שלך בתור צנחן.
תשאל את עצמך שאלות כמו:
מה אני מנסה להוכיח בכך שאני הולך לצנחנים?
האם זה באמת מקומי?
האם אני באמת מורעל או שיכול להיות שבאמצע אני אמאס בתפקיד?
אם אתה מגיע להבנה עצמית שזה באמת מה שאתה רוצה, אז משם יבוא הרעל, משם יבוא הרבאק באמצע הגיבוש שיעזור לך להרים עוד שק מזדיין על הגב הקרוע שלך.. בצורה הזאת תסיים את הגיבוש.
ואם אתה מגיע להחלטה שאתה לא באמת רוצה את זה, או לחילופין שאתה אומר דברים כמו "אני רוצה להיות צנחן כי נראה לי סבבה להיות צנחן" אז אני לא מאמין שדברים בסגנון של "צנחנים צונחים וזה מגניב" או "לצנחנים יש כומתה אדומה ונעליים אדומות" יעזרו לך.
אני למשל הלכתי לגיבוש טיס בגישה של "יאללה ננסה.. עד עכשיו הלך לי בקלות במיונים, אז בטח גם זה לא יהיה קשה" או "יאללה נלך לטיס כי נראה לי מגניב להטיס מטוס.. זה יכול להיות אחלה חוויה"
וזה לא שלא התאמנתי, התאמנתי לקראת הגיבוש, קראתי המון חומר, שאלתי המון בפורום, אבל בסופו של דבר, לא החזקתי מעמד כי עלו לי בראש מחשבות של "אני לא באמת צריך את זה"
(וזה לא שאני לא מסוגל לסיים דברים כאלה.. כבר סיימתי יום סיירות)
כל זה בגלל שלא באמת ראיתי את עצמי שם. לא האמנתי שאני באמת רוצה את כל העומס ואת כל האחריות הזאת שמגיעה עם התואר "טיס".
בכל מקרה בנאדם.. אני לא מנסה חס וחלילה להוציא לך את הרוח מהמפרסים, אלא לגרום לך לרעל, אבל אך ורק אם הוא מגיע ממקום אמיתי. אחרת אני חושב שיהיה לך מאד קשה לסיים את הגיבוש הזה, או שגם אם כן תסיימו, אתה עלול למצוא את עצמך במקום שאתה לא באמת רוצה.
מקווה שהבנת אותי על הדרך הטובה.
בהצלחה בהמשך דרכך.
|