17-04-2005, 15:57
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.04
|
|
DivX, Xvid, MP3, AC3 filter
מקודדים נפוצים אכן.
העניין הוא שאני יכול לתת לך תוכנה אחת שתריץ את כולם יותר טוב מאשר אם תתקין את הקורא של xvid בנפרד, של divx בנפרד, mp3 בנפרד וac3 בנפרד.
כפי שציינתי בתגובה הקודמת שלי, אפשר להריץ את כל סוגי הקבצים האלו בתוכנה אחת ואפילו נתתי את הדוגמא של xvid שיכול להריץ גם קבצי divx וגם קבצי xvid.
כשאתה מתקין מקודדים, זאת אומרת שאתה אומר למחשב - ל directshow, להשתמש בהם בשביל להריץ את הקבצים שהם יודעים לקרוא(דרך ההתקנה אתה אומר לו את זה).
אם התקנת את הקורא של divx ואחר כך את של xvid, זה לא אומר שהמחשב בהכרח ישתמש בשניהם.
בשביל להריץ קובץ divx לא צריך שני קוראי מקודדים, צריך רק אחד. מספיק שמתקינים את xvid וגם divx יעבוד, ויותר טוב!
אני אסכם ואומר למקרה שלא הייתי ברור מספיק, מה שמשנה זה לא מה התקנת על המחשב, אלה במה המחשב משתמש כדי להריץ את הסרט.
אם תשתמש ב media player classic(גרסת הopen source) תוכל לראות באילו כלים בדיוק משתמש המחשב כדי להריץ קובץ שאתה צופה בו.
בעניין הכלים,
אותם כלים באים ביחד עם המתקין של xvid, אפשר לעשות בדיוק אותה הדבר ואפילו יותר, עם תוכנות אחרות(ffdshow).
זאת תפיסה לא נכונה שעדיף פשוט להתקין הכל ולגמור עניין אבל אני לא מאשים אותך, אני עובד עכשיו על מדריך ארוך שיסביר את זה, רק מוודא שיהיה מספיק ברור ומובן ואוציא אותו.
|