03-11-2005, 23:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.08.03
|
|
|
טוב אני אדבר איתך ב2 מובנים.
אחת כתלמידה, ואחת כתלמידת מגמת פסיכולוגיה סוציולוגיה
כתלמידה אני מבינה לגמרי את הרגשתך, זה ברור למדי, אתה מרגיש שאתה רוצה להתחמק בכל דרך אפשרי ולתרץ לעצמך למה לא למדת, או לומד 2 עמודים ומפסיק ובקיצור - לא מצליח לשבת רציני וללמוד.
כתלמידת המגמה אני יכולה להסביר לך מה היא התופעה - אתה חרד. בגלל שאתה יודע מה הציון שבד"כ תקבל, אתה מרגיש חרדה ופחד ומדיף להתחמק. יש מושג מסויים אבל אני אחסוך ממך את המושגים ויסביר לך בדוגרי - אתה פשוט לא רוצה לשבת ללמוד זק וכמו שצריך ולגלות במבחן שזה לא שלא למדת, אלא שאתה אידיוט. זה מובן לגמריי. אבל אם אתה מקבל עם בקושי ללמוד 60-80, אין סיבה שלא תצליח.
עכשיו לפיתרון הבעייה: זה פשוט מאוד, הבעייה שלך נובעת מבעייה במשרד החינוך. במשרד החינוך חושבים שילדים צריכים כבר ל-ד-ע-ת איך ללמוד, ולא מלמדים איך ללמוד למבחנים. אתה חרד כי אתה יודע שאתה לא יודע ללמוד. זה פשוט מאוד.
מה שאתה צריך לעשות זה לבדוק בלוח מבחנים מה המבחן הבא שלך, שבועיים מראש.
לשבת עם אחד ההורים שאתה מרגיש איתו הכי בנוח ולשבת עם המחברת, הספר, ועם מחברת שאמא או אבא יכתבו בה. נגיד שעם אמא-
אתה יושב ומסכם בעל פה את החומר, נותן הגדרות, מושגים, כותב לעצמך מילון קטן של הנחיות והסברים, תאריכים ושמות חשובים ואת החומר בקצרה של הצקרה -חובה על כל נושא 2 דוגמאות לפחות שתזכור.
זה שבועיים מראש,
כל יומיים בלילה תשב לקרוא רבע מהחומר, אחרי שבוע תשב ותעתיק לעצמך את החומר שכתוב במחברת למחברת אחרת -בעיקרון, כשאתה כותב המוח שלך מצלם ומכניס את המידע, והיות ואתה כבר תזכור הכל כמעט בעל פה זה יכניס את הכל למוח. אחרי שהעתקת, ואתה יום לפני המבחן -תבקש מבעוד מועד מהמורה לכתוב לך שאלות לתרגול - ופשוט יום לפני המבחן תנסה לעשות תשובות לשאלות שהיא נתנה שהן לא יותר מ6 שורות.
עכשיו אתה בטח שואל אותי ואת עצמך "רגע, מה אני יעשה את זה לפני כל מבחן?! אין לי זמן לעשות את כל זה, יש כמה מבחנים בשבוע"
אבל התשובה שלי היא פשוטה - הבעייה שלך היא שאתה לא יודע ללמוד, תעשה את זה על מבחן אחד, תצליח מצויין, תזכור טוב -תוריד את המינון של הזמן שלך ללמידה, בסופו של דבר אתה תרגיש מספיק ביטחון בללמוד לבד, תקרא את המחברת, תסכם לבד, ותקרא את החומר ותבחן את עצמך והכל תגיע למצב של יומיים שלושה.
אני מבינה לגמרי שאתה חושב לעצמך "אין מצב" אבל תחשוב על זה -ניסיון אחד תרומה גדולה לעצמך. בתיכון מאוד קשה לשבת על התחת, אם תלמד את השיטה תראה שפתאום הכל הולך לך יותר קל ולשבת שעתיים וחצי ללמוד בכל יום במשך 3 ימים לפני מבחן יספיק לך כדי להיות מוכן לגמרי.
בהצלחה!
תות