לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-10-2005, 22:24
צלמית המשתמש של nir-vana
  nir-vana nir-vana אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.05.03
שלח הודעה דרך ICQ אל nir-vana שלח הודעה דרך MSN אל nir-vana Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shoko שמתחילה ב "איזה סט עדשות הייתם קונים ב 14,000 ש"ח + - ?"

דבר ראשון לסיגמה 28-300 אין מקום... היא ישנה מתקופת הפילם ולא איכותית במיוחד. אם אתה מחפש עדשת סופר-זום זולה אז יש את הסיגמה 18-200 שמותאמת לקרופ דיגיטלי. היא לא עדשה איכותית אבל באמצע, הבנתי שהיא לא רעה יחסית ושווה את מחירה.
בקשר לעדשת טלה אני אישית מכרתי את ה100-400 לטובת 50-500 ואני לא מצטער לרגע, ההבדל בין טווח*4 לטווח*10 הוא עצום, מה גם שלטעמי הביגמה חדה יותר מהקנון. החיסרון שלה הוא העדר מייצב, באור יום אפשר בקלות לעלות למהירות גבוהה (עם אסא 200 או 400) אבל צריך לשים לב לזה ואם אין מהירות מספיקה צריך להישען על משהו ורצוי חצובה. בסיורי יום רוב הצילומים שלי איתה. כשהייתה לי ה100-400 נדרשתי להרבה מאוד החלפות, בעיקר בגלל הצד התחתון של הזום.
10-22 הבנתי שהיא עדשה טובה , לא מנסיון אישי.
בנוגע לעדשת ביניים, בתקציב גבוה הייתי מעדיף את ה24-105L החדשה בגלל הטווח והמייצב. בתקציב מצומצם יותר יש את הטמרון 28-75 2.8 שהיא מתקרבת באיכותה לעדשות יקרות ממנה, או את הקנון 17-85IS

הצעתי היא:
קנון 10-22 או פישאיי 15
טמרון 28-75 2.8 (איכות) או קנון 17-85IS (טווח עדיף, מייצב) או סיגמה 18-200 (טווח גדול)
סיגמה 50-500

אם אתה רוצה תאימות לעתיד לפריים מלא ה10-22, 17-85, 18-200 נפסלות כי הן לדיגיטל קרופ.

אם אתה יכול להרשות לעצמך את ה24-105L היא לא זולה אז אפשר לשקול סט כזה:
פישאיי 15 (ה10-22 כבר תייקר את העסק, אפשר גם לקנות פישאיי רוסית ב150$)
24-105L
סיגמה 50-500

נערך לאחרונה ע"י nir-vana בתאריך 25-10-2005 בשעה 22:45.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-10-2005, 01:45
צלמית המשתמש של אלון _16
  אלון _16 אלון _16 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל אלון _16
משפט המחץ!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shoko שמתחילה ב "איזה סט עדשות הייתם קונים ב 14,000 ש"ח + - ?"

היי שוקו,אל תשכח שאנחנו הולכים וניכנסים לעידן חדש של הDSLR והוא FF כמובן!
לכן לפני רכישה של עדשות תנסה להתאים אותם גם לFF אחרת אתה תיצטרך ח"ו להחליף אותם ויהיה חבל.
הדבר נכון לכולם ובעיקר לקנוניסטים -(לא שניקון לא תייצר גם FF במקודם או במאוחר)

בקשר לבחירה .
אני לא חישבתי האם זה בתקציב אבל אני הייתי הולך על.... (-אחחחח יא מיליונר... )

1. 10-22 של קנון .
2. 16-35 -כעדשה שתשב הכי הרבה על המצלמה...
3. 100-400 L ,ליצלומי זום בע"ח וכו.
4.אם אתה צריך אפשר להכניס את הטמרון F2.8 28-75

זה אישי - למשל אם הייתי יכול לא הייתי מוותר על ה16-35

*לא לשכוח אם נישאר עודף אפשר להביא אלי...

בהצלחה ותתחדש
ה50 MM 1.8 זה כבר גרושים

ישן 26-10-2005, 10:16
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02

היי שוקו.
האם אתה קונה את הציוד בארץ בשקלים או בחו"ל בדולרים (ואם כך - באיזה ערוצים אתה מביא אותו לארץ - בערוצים המקובלים שכוללים תשלום של מיסים או דרך חברים "בצורה פיראטית") ? אני שואל כי קודם כל זה יכול להביא שינויים די משמעותיים בתקציב ושנית כל - אני לא כ"כ בקיא במחירי הציוד הזה בארץ.

אני אצא מנקודת ההנחה שאתה קונה בחו"ל ואז (תקציב של 2670$ אחרי ניקוי מיסים ולפי דולר של 4.5) :
1. לדעתי טוקינה 12-24 f/4 נראית אלטרנטיבה לא רעה ל-10-22 של קאנון, במיוחד לאור ההבדל במחיר (למעלה מ-200$) והצמצם הקבוע והבהיר יותר של עדשת טוקינה. 500$.
2. בתחום הבינוני ברור שאין על ה-24-70 f/2.8L של קאנון, אבל גם טמרון 28-75 f/2.8 תעשה את העבודה מצויין בהרבה פחות כסף, משקל וגודל. לדעתי האישית עדשה כמו 24-70 f/2.8L מתאימה יותר למקצוענים שפשוט חייבים את הטופ שבטופ (מהירות, איכות אופטית ובנייה של טנק), כאשר צלם חובב יכול בהחלט להסתפק באלטרנטיבות זולות יותר של טמרון או סוגמא (אני אישית מצלם בטמרון, אין לי יותר מדי מידע על הסיגמא). 390$.
3. לדעתי עדשה כמו 70-200 f/2.8L של קאנון היא פשוט חובה בכל קיט של צלם עם תקציב כמו שלך. אם אפשר למתוח את התקציב עוד יותר, אז כדאי ללכת על הגרסה עם IS - אתה תחליט אם הפיצ'ר הזה שווה עוד 500$. העדשה גדולה, כבדה, אבל פשוט תענוג לצלם איתה - איכות אופטית בשמים, מהירות ודיוק AF, צמצם פתוח, בקיצור הכל מושלם. חובה בכל בית 1100$ (ללא IS).
4. לצד הצר יותר הייתי ממליץ על עדשת פריים ולא זום - משיקולי איכות אופטית טובה יותר, גודל ומחיר. יותר מדי כסף לא נשאר, לכן אני מציע לחכות עם הקנייה הזאת ולחסוך עוד קצת לעדשה כמו 400 מ"מ f/5.6L של קאנון, או 300 מ"מ f/4L IS (שבשילוב עם מכפל 1.4 תתן לך עדשת 420 מ"מ f/5.6 איכותית מאוד בתוספת IS).
5. פורטרטים - אני לא מכיר עדשת פורטרטים טובה יותר מ-85 מ"מ f/1.8 של קאנון (340$), היא איכותית, מהירה מאוד (גם ב-AF וגם בצמצם) ובעלת bokeh נהדר. לדעתי אפשר בהחלט לצלם יופי של פורטרטים עם הטמרון או ה-70-200 שכבר המלצתי, לכן לדעתי כדאי לוותר על העדשה הייעודית הזאת.

זהו פחות או יותר. מקווה שעזרתי.

ישן 26-10-2005, 16:25
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile

שוקו.
מנסיון. רק מנסיון.. תאמין לי אין לי מניות בקנון או בכל חברה אחרת... (חוץ משלי)....
לא יודע כמה מסתכם העסק ואם צריך לחכות או לותר על משהו. תעשה כך.
אני אישית עבדתי עם כמה עדשות סיגמה בעבר... החלפתי לעדשות קנון "L" מסיבה מסויימת, לא רק בגלל הפס האדום סביב העדשה.
אין להם את הפיקוס המהיר, האיכותי והשקט של קנון. ולא שאני סתם אומר, שלושה צלמים מיקצועיים שאני עובד איתם עשו כמוני, . בהתחלה הם היו מרוצים כי הם לא ידעו שיש יותר.. אחרי שהם עשו נסיון עם ה "L" הם הכינו רשימת קניות...
הייתי קודם מתחיל ב 70-200 IS ואחרי זה, תלוי מה אתה מחפש יותר, רחב או לא, או 16-35 או 24-70. אני לא סגור על המחירים ואם זה ניכנס ב 14K....
ותשמע לי. לא שטמרון וסיגמה ועוד כמה חברות לא שוות.. יש להן מוצרים מעולים אבל לא ברמה של ה "L". זה, בדוק. אם הייתי בארץ עכשיו, הייתי נותן לך להרגיש.
לא שאני מת שתקנה אותן, זה הרבה כסף אב אני מנסה לחסוך לך את מה שאני עשיתי, השקעתי המון המון כסף בעדשות סיגמה מהליין הכי יקר ובסוף כשאתה רוצה למכור אותן, אתה מפסיד הרבה כסף לא משנה כמה הן חדשות...
משה

ישן 26-10-2005, 16:48
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "שוקו. מנסיון. רק מנסיון....."

משה, המצב שלך קצת שונה מזה של ליאור - אתה מתפרנס מצילום ולכן חייב את הטוב ביותר (אחרת תפסיד ו \ או לא תרוויח כסף כמו שצריך). ברגע שהפרנסה תלוייה בציוד - אין מה לעשות, חייבים את הכי טוב. לעומת זאת, צלם חובב לא תלוי בציוד שלו כמוך ולכן הוא יכול להתפשר על כמה דברים - איכות בנייה, מהירות ודיוק פיקוס ועוד. צלם חובב צריך גם להסתכל על היחס של מחיר \ ביצועים ולא ללכת על הכי טוב בצורה עיוורת, כי במקרה הזה הכי טוב הוא לא רק הכי יקר, הוא גם הרבה-הרבה יותר יקר.

ברור שה-24-70 f/2.8L תהיה טובה יותר מהעדשה המקבילה של טמרון - אבל האם היא תהיה טובה יותר פי 3 (שזה היחס בין המחירים פחות או יותר) ? ממש לא. האם צלם חובב כמוני יכול להצדיק את ההפרש במחירים ? ממש לא (אלא אם כן התקציב לא מוגבל - ואז באמת קונים את הטוב ביותר).

ישן 26-10-2005, 17:38
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "אולג, צודק. אבל תראה , אצלי..."

ביצועים זהים ? אני לא מכיר עדשות כאלה. אבל ביצועים דומים (אני מדבר על ביצועים אופטיים) - בהחלט, העדשות המקבילות של טמרון וסיגמא מספקות תוצאות מאוד-מאוד דומות לאלה של קאנון. תמורת הפרש של פי 3 במחיר הייתי מצפה להבדלים של שמים וארץ באיכויות האופטיות - האם זה באמת המצב ? ממש לא.

שוב, אם אין בעיה של כסף - ברור שכדאי להשקיע בציוד הטוב ביותר. אני אישית כצלם חובב שאין לו כרגע (ובעתיד הנראה לעין) כוונות להפוך את התחביב למקצוע לא מצאתי לנכון להשקיע למעלה מ-1200 שקלים על 24-70 f/2.8L ומסתפק בשמחה רבה בטמרון המקבילה. אז נכון, מהירות הפיקוס היא לא של מנוע USM של קאנון - so what ? עדיין לא יצא לי לפספס אף תמונה בגלל שהעדשה לא הצליחה להתפקס. נכון גם שאיכות הבנייה של הטמרון לא מגיעה לקרסוליים של עדשות L - אבל לומדים להיות עדינים ולא לדפוק את העדשה בכל מיני חלקים בולטים בדרך. אגב, הטמרון שלי הוכיחה את עצמה כעמידה מאוד - 3 ימים צילמתי איתה ברומא בגשם והיא שרדה את זה יופי.

ברגע שלומדים את החסרונות של הציוד ולומדים להתגבר עליהם - פתאום נעשים צרכנים חכמים יותר

ישן 26-10-2005, 21:45
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי shoko שמתחילה ב "שאלה :"

שוקו.
אני לא מכיר את הביגמה אבל השתמשתי מספר פעמים ב 100-400 ואני רואה רק חסרון אחד בה, כמו ב 28-300L של קנון. הגוף שלה מתארך כמו טלסקפ בתנועה חופשית כלומר אין לזום שלה הברגה סיבובית... מבין למה אני מתכון? זה לא נוח לי אישית אז אני ממליץ לך לנסות את העדשה לפני. אם אתה לא ממש חייב את כל הזום הזה, קנה 70-200 + מכפיל אבל מבחינת איכות ה 100-400 מעולה. אני וחבר צילמנו איתה ביחד את המרוצי אופנועים ויש תמונות לדוגמה באתר שלו,
www.dcsportbikes.com
לגבי יתרון הביגמה...
כשתצא לשטח לצלם ציפורים וספורט, לא ממש תרד מתחת 100MM או 150MM גם ככה, נכון? אולי, אבל בקושי.
דבר שני, הרי תהיה לך עדשה שתכסה את הטווח הזה (50)גם ככה, לא? הרי הביגמה לא תבוא במקום... ולא תסתובב איתה ביום יום סתם כי יש לה פתיחה ל50MM....
הייתי קונה את ה 100-400 אם כבר + מכפיל שיתן לך הרבה יותר מהביגמה אבל תשים לך למה שאמרתי לך מקודם, לאלמנטים שלה...

2. לא מכיר תחליף דומה לזו שציינת....

משה

נערך לאחרונה ע"י carish1 בתאריך 26-10-2005 בשעה 21:48. סיבה: תיקון
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:18

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר