27-10-2005, 14:39
|
|
|
חבר מתאריך: 20.10.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי metooshelah
יש לך מן שינאה תהומית כלפי המין האנושי שאני לא מבין.
בכל אופן, לחיות יש את ה"זכות" לחיות. אך עדיין לא משנה מה תגידי בן-אדם עדיף על חיה. את יכולה לטעון עד מחר שבני-האדם הם גם סוג של בעל חיים וטכנית זה נכון, אך בני האדם הם כמה מדרגות מעל בעלי החיים, שהרי אחרת איך הם היו מצליחים להשיג שליטה על העולם? את מנסה להשוות את העונש שמטילים על אדם שרצח אדם אחר לבין אדם שרצח חיה, והעונש לעולם לא יוכל להיות שווה מאחר והחברה (מלבדך כנראה) חושבת שבני אדם עדיפים על חיות, וכן מבחינת המדינה.
|
תראה, אתה בן אדם וטבעי שתגיד שבן אדם עדיף.
כמו שדולפין בטבע יחשוב שדולפין אחר עדיף ולא איזה דג טונה (סתם דוגמא).
תראה אני לא מזלזלת בבני אדם, בני אדם יודעים להבדיל בין טוב לרע- אבל למרות זאת הרבה עדיין בוחרים לעשות במודע את הרע.
לבני אדם יש יכולת מחשבה מפותחת, אנחנו יכולים לבנות, להמציא, לחשוב, להסיק מסקנות.. נכון, באמת אנחנו חכמים. (טוב, רובנו).
אבל, וזה אבל גדול..
בני אדם מנצלים את הכוח שיש להם לעיתים גם לרעה (לצערי לעיתים קרובות).. הם מנצלים את החוזק הפיזי שלהם על בעלי חיים קטנים מהם, ואף מנצלים את האמצעים הטכנולוגיים שלהם נגד בעלי חיים גדולים מהם (רובים, פצצות, ועוד.)
בני אדם הורסים את הטבע, המקום שגם אנחנו (!) חיים בו, רק הורגים ומשחיטים והורסים.. בלי לחשוב קדימה, בלי לחשוב על התוצאות ועל העתיד.
אני מתעוות את העובדה שבני אדם פשוט מרגישים שהם מעל כולם, אז בניתם בתים- זה אומר שאתם טובים יותר? אז המצאתם רובים- זה אומר שאתם צריכים לשלוט? להרוג?
לבני אדם יש רוע בלתי ייאמן שתאמין לי כמה שתתאמץ לא תמצא אותו בבעלי חיים אחרים..
אנחנו צריכים לכבד בעלי חיים אחרים ולחיות איתם בשקט. העולם נהפך למקום מאוד לא בטוח לבעלי חיים, בני אדם רק מחפשים איך להציק,לפגוע,להרוג אותם,לעשות מהן מעילים!! (תראו לאן הגענו!)
בקשר לעונשים, נכון זה ברור שבני אדם יותר חשובים למדינה! זה ברור שבעלי חיים לא יכולים להצביע! זה ברור שהם לא צריכים לשלם מיסים וכו'! לא נסחפתם קצת..?
אבל מה שכן,
כמו שלך ולכולכם יש את הזכות והרצון לחיות בהגנה ובבטחה, כך גם לבעלי החיים יש זכות כזו.
ולכן כשבן אדם מתעלל ומכאיב לכלב למשל כן! יש להעניש אותו!
שילמד שככה לא מתנהגים, שלא יעשה את זה להבא, שילמד אחת ולתמיד שעצם העובדה שהוא בן אדם והשני הוא "רק" כלב, לא מקנה לו את העובדה לעשות בו כרצונו!