|
28-11-2004, 10:12
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.03
הודעות: 22,094
|
|
הסיפור המלא
ב-19 ביולי סערה המדינה, בעקבות הרצח הראשון של שופט בישראל. היום (א'), ארבעה חודשים אחרי, מפרסמת המשטרה את נסיבות האירוע הקשה: לפי החשד, את הרצח הזמין אסיר עולם, שרצה לקצר את תקופת מאסרו. את המזימה הזדונית רקם מתוך בית הכלא. הבחירה בד"ר עדי אזר ז"ל היתה שרירותית לחלוטין. בידי הרוצח היתה "רשימת חיסול" פוטנציאלית של שמונה שופטים מוכרים מבית-המשפט המחוזי.
בידי המשטרה חמישה עצורים בפרשה: החשוד בהזמנת הרצח הוא אסיר העולם יצחק זוזיאשווילי. שכיר החרב שביצע אותו בפועל, לפי החשד, הוא רפי נחמני, אסיר נמלט. עצור נוסף הוא מאיר מלול, שבאותה תקופה היה אסיר. על פי החשד, מלול שלח את גיסו משה ארג'ואן להחביא את האקדח ששימש את נחמני. כן נעצר אבינועם חג'בי, שהסיע את נחמני וישמש כנראה עד מדינה.
במשטרת מחוז תל-אביב מציגים בסיפוק את דבר מעצרם של החמישה, אולם את קצה החוט סיפק להם דווקא זוזיאשווילי עצמו, שנידון למאסר עולם על רצח שביצע בשנת 96'. עו"ד שגיב בר-שלום הגיע בשליחותו לפרקליטות עם הצעה: "העולם התחתון נתן לי במתנה את האקדח שרצח את השופט עדי אזר ז"ל. אם אתם רוצים אותו תורידו לי 10 שנים מהעונש". השוטרים החלו לחקור וגילו כי הוא זה שעומד מאחורי הרצח המתוקשר.
במשטרה משוכנעים שזוזיאשווילי חשב שהרצח יזעזע את המערכת, וגורמי האכיפה יהיו מוכנים לעשות הכל כדי לפענחו - גם במחיר של הטבות מפליגות לאדם שייתן להם קצה חוט בפרשה.
לא היה קצה חוט
ד"ר אזר, רשם בית-המשפט המחוזי בתל-אביב, שהיה ערב מינוי כשופט קבוע במקום, נורה למוות בשעת ערב, כאשר שב מן העבודה לביתו שברחוב הצופים ברמת-השרון. הבית נמצא בסמטה ללא מוצא, בה שוכנות וילות דו-קומתיות. המתנקש ארב לו בין השיחים. כאשר עצר את הרכב, הוא שבר את השמשה שליד הנהג, הצמיד את האקדח לחלון השבור וירה שלוש יריות בשופט: האחת בראשו, השנייה בחזהו והשלישית בידו. חובשי מד"א שהגיעו למקום ניסו לבצע בו החייאה, אך בלא הצלחה.
לאחר שביצע את זממו, נמלט הרוצח. שכנים סיפרו כי הבחינו באדם חשוד, "לבוש כמאבטח". למשטרה לא היה ספק לרגע כי מדובר במקצוען, שביצע את הרצח ככל הנראה באמצעות אקדח בעל משתיק קול, מכיוון שבאזור לא נשמעו יריות. הקושי בחקירה התעורר לאחר שלחוקרים לא היה ידוע על איומים שהופנו כלפי השופט, שעסק בתיקים אזרחיים ולא פליליים.
בשלב מסוים נפוצו שמועות לפיהן הרצח אירע על רקע "אישי". אפילו השר לביטחון פנים דאז, צחי הנגבי, הצהיר כך. חוקרי הימ"ר יצאו ללשכתו של השופט אזר והחלו לחקור את העובדים, המתמחים והמאבטחים, אך העלו חרס בידם. החוקרים אף עברו על כל התיקים שבהם שפט אזר בשנים האחרונות וגם משם לא הצליחו לדלות קצה חוט. הפרשה הסתבכה עוד יותר בעקבות נטילת האחריות של "גדודי אל-אקצה", אולם זו התבררה עד מהירה ככוזבת.
למשטרה הגיע מידע אודות מעקבים שבוצעו אחר השופט אזר, ומהחקירה עלה כי היה זה החוקר הפרטי עומרי הלר שביצע את אותם מעקבים, על רקע סכסוך עתיק יומין בין עורך דין אזרחי מרמת גן לבין אזר. החוקר הפרטי הלר ועורך הדין נעצרו לחקירה - אולם שוחררו לאחר מספר ימים לאחר שהובהר כי אין להם קשר כלשהו לרצח. החקירה שוב נקלעה למבוי סתום.
התפנית הדרמטית
מספר שבועות לאחר הרצח חלה תפנית דרמטית, כאשר אסיר העולם זוזיאשווילי הגיע לפרקליטות באמצעות פרקליטו והציע לספק להם את האקדח. החוקרים החלו לבדוק את הרקע שלו. בשלב מסוים, כאשר הבחינו כי זוזיאשווילי "נתקל" יותר מדי במערכת המשפט, עלה החשד כי הוא זה שהזמין את הרצח. זוזיאשווילי עצמו שהה ביום הרצח בכלא - ולכן הוא לא יכול היה לבצעו.
חוקרי הימ"ר החלו לחשוד בזוזיאשווילי, ולאחר מסירת המידע לפרקליטות, הוא הובא לתשאול קצר, שם הטיחו בו החוקרים כי בעצם הוא "לא סתם נחמד", אלא האחראי לרצח. לאחר אותו תישאול קצר הוא הוחזר לתאו בכלא והחוקרים הכניסו אותו ל"הקפאה" בת למעלה מחודש, בה ניתקו עימו מגע. לאחר זמן מה הוכנסו לתאו מדובבים, שהוציאו ממנו עדות מפלילה.
החוקרים בדקו במקביל עם מי "ישב" זוזיאשווילי ועם מי היה בקשר בכלא, והצליחו לעלות על עקבותיו של רפי נחמני, אסיר עולם אף הוא, שנמלט מהכלא בשנת 2003. החשד היה כי הוא זה ששימש כשכיר החרב שרצח את השופט. במשך שבועות רבים עקבו אנשי יחידת "הסמויה" אחר נחמני, שהתגורר בבית מלון ברחוב בן יהודה בתל אביב בשם בדוי, רפי כהן.
שוטרי מרחב ירקון, המבצעים ביקורות פתע בבתי מלון, ובודקים את המשתכנים, עיכבו את נחמני לבדיקה שגרתית. מאחר והחוקרים לא תיאמו עם איש את המעקב אחריו - מצאו השוטרים של מרחב ירקון בכליו של נחמני אקדח ועצרו אותו.
נחמני הציג את עצמו כרפי כהן והובא - לחרדת חוקרי הימ"ר - לבית משפט השלום בתל-אביב. מיד הוצא צו איסור פרסום גורף על מעצרו. למזלם של החוקרים, נחמני עצמו היה בטוח כי נתפס בשל היותו אסיר נמלט ותו לא. הוא הודה בבית המשפט באחזקת אקדח ודרכון מזויף, והשופטת דורית רייך שפירא, שלא ידעה דבר על החשדות הכבדים נגד נחמני, שלחה אותו למעצר.
אקדח הרצח נמצא
לאחר מעצרו של נחמני, הצליחו החוקרים להגיע גם לאבינועם חג'בי, תושב נתניה שעל פי החשד היה זה שהסיע את נחמני. חג'בי עצמו, כדי להיחלץ מהפרשה, הפך ככל הנראה לעד מדינה. ביום חמישי האחרון אף נערך עימות בינו לבין נחמני, והוא הטיח בו את ההאשמות נגדו, אולם נחמני טען כי הוא חף מפשע.
חוקרי הימ"ר הצליחו גם להגיע לשני קרובי המשפחה, מאיר מלול וגיסו ומשה ארג'ואן, שעל-פי החשד הוא זה שהחביא את אקדח הרצח. ממה שידוע למשטרה, מלול, שישב בכלא בזמן הרצח של השופט, ביקש מגיסו ארג'ואן, להגיע לאחר הרצח למכמורת, ולקבל שם מנחמני את האקדח.
חמני עשה זאת ולאחר המפגש נסע לחולות פלמחים, שם, במשטח הצניחה, קבר את הנשק בתוך קופסה. לפני כשבועיים, לאחר דיון הארכת המעצר, החל ארג'ואן לשתף פעולה עם המשטרה והוביל אותם למקום בו החביא את האקדח לאחר הרצח. השניים טענו בבית המשפט כי אין להם כל קשר לפרשה ולא ידעו דבר וחצי דבר אודות הרצח.
כדי ללחוץ כנראה על זוזיאשווילי, ששותק בחקירתו וטוען כי הוא חף מפשע, נעצרו בני משפחתו כדי לבדוק האם הם מעורבים במזימה אותה הוא תכנן, אולם הם שוחררו עוד באותו היום.
"אני חף מפשע"
זוזיאשווילי, החשוד בהזמנת הרצח, אמר עם כניסתו לאולם בית המשפט ביום רביעי שעבר, יום לאחר מעצרו: "אני חף מפשע, לא קשור לעניין. יש לי הרבה דברים להגיד על התנהלות הפרקליטות והמשטרה אני חף מפשע והם יודעים מזה".
באשר לראיות לכאורה שנאספו נגדו, הוא אמר: "כבר מיליון פעם הראיות הצביעו על הרבה דברים ובסוף התברר שאין קשר למציאות. אני יושב כבר שמונה וחצי שנים חף מפשע. אני חף מפשע בכל התיקים, בכל החקירות שעשו לי". כאשר נשאל זוזיאשווילי מדוע פנה לפרקליטות עם המידע על האקדח טען: "זה שקר, אני לא פניתי לאף אחד".
עו"ד דוד יפתח ועו"ד משה מרוז מייצגים את זוזיאשווילי. עו"ד מרוז אמר בתום הדיון בעניינו: "החשוד מכחיש כל מעורבות - הוא לא מכיר את השופט, הוא לא שפט אותו, לא שמע אותו והוא לא ראה אותו מעולם. איזה אינטרס יש לו לפגוע בשופט? אין שום קשר ביניהם. אם הסופר האמריקני ג'ון גרישם היה כותב על מקרה כזה היו מפסיקים את המכירות - זה סיפור שנשמע ממש דימיוני".
עו"ד שגיב בר שלום, פרקליטו של רפי נחמני החשוד בביצוע הרצח אמר: "מרשי במשך כל חקירותיו הכחיש את מעורבותו ברצח. אני מניח שבמשפט צדק ובמשפט הוגן מרשי יוכל להוכיח את חפותו בבית המשפט".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2997457,00.html
|
|