הם יתמחו בהפעלת נשק, ילמדו ערבית ויבצעו בט"ש - רק מסביב לבסיסי הזרוע הכחולה. פלגות "מגני הנגב", יחידות האבטחה הראשונות שיוכרו כלוחמות בצה"ל, יוצבו בקרוב בחיל האוויר
בר ג'וזפין דדון, עיתון "במחנה"
בחיל האוויר מקימים פלגות חדשות שיגנו על הבסיסים הכחולים בנגב. לראשונה בצה"ל יוכרו יחידות האבטחה החדשות במעמד של יחידות לוחמות. חייליהן יוכשרו לרמת רובאות 03, יעברו קורס הכשרה מתקדם בהפעלת נשק, ילמדו ערבית וכן צפויים להישלח בנוסף גם לתעסוקות מבצעיות באיו"ש. צוות ראשון של היחידה החדשה, שהורכב מחיילים שהתגייסו למערך הנ"מ, נמצא בימים אלה בשלבי הכשרה מתקדמים. עם תום הסמכתם בחודשים הקרובים, יהיו החיילים אחראים על משימות האבטחה של בסיסים שונים בחיל האוויר.
פלגות "מגני הנגב" נחשבות ליחידות חדשות בחיל האוויר. על פי התכנון, הן יוכפפו לגף ההגנה הקרקעית בבסיסי הזרוע הכחולה, ויהיו אחראיות על הביטחון השוטף באזורים המקיפים את הבסיס. "זו פריצת דרך בהבנת חיל האוויר שהבסיסים הצבאיים הם נכס, וצריך להגן עליהם כפי שמגנים על נכסים אסטרטגיים במדינה, וזאת על–ידי לוחמים", הסביר מפקד בית–הספר לחי"ר ולהגנה קרקעית בחיל האוויר, סא"ל אלי מועלם. "אנחנו מקווים שתוך שנה וחצי יהיו פלגות 'מגני הנגב' בכל בסיסי הדרום".
בצה"ל מגלים עניין בתוכנית החדשנית של חיל האוויר, שמתעסקת בתחום ההגנה והביטחון השוטף דווקא בצה"ל פנימה. בחיל הים ובאגף המודיעין עוקבים אחר תהליך ההכשרה של הפלגות החדשות.
בחודש הבא צפוי להיות גיוס נוסף, הפעם ממקורות גיוס יחידות השדה. הצוות הייעודי להגנת הבסיסים הכחולים ישובץ לאחר מכן בבסיס חצרים ובנבטים. "בסיס נבטים הוא אתגר מורכב מבחינת האבטחה סביבו - הוא נמצא בלב הנגב, בתוך פזורה של בני מיעוטים בדואים, שלא כולם בעלי זהות לאומית יציבה וחלקם מתקשים לראות עצמם כחלק מהחברה הישראלית", אמר מפקד גף ההגנה הקרקעית בבסיס נבטים, רס"ן אמיר ארבל.
"התחושה היא שאנחנו עושים את אחד התפקידים המעניינים. גם חבריי מהחי"ר לא עוברים דברים דומים לזה", סיפר חייל מהיחידה, טוראי רוני עזורי. "עצם הראשוניות בתפקיד מדליקה. זו פעם ראשונה שיש אבטחה לוחמת".
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי flash88888 שמתחילה ב "יחידה חדשה תגן על בסיסי חיל האוויר בדרום"
לא חבל? עצם ההכרה בחיילים אלו כלוחמים, גם מן הסתם תעלה לצה"ל הרבה יותר כסף, וגם לא תתן לבסיסים יותר ממה שהם מקבלים עכשיו ממאבטחי המתקנים מוכשרי הרובאי 02...
מה שלא מובן לי זה המשפט התמוהה הזה "התחושה היא שאנחנו עושים את אחד התפקידים המעניינים. גם חבריי מהחי"ר לא עוברים דברים דומים לזה", כשהוא אומר "לא עוברים דברים דומים לזה", הוא מתכוון לישנים בחדר עם מזגן, מבלים במועדונים מלאים כל טוב, מתאמנים בחדרי כושר מצויידים במיטב הציוד החדשני, ואוכלים אוכל דה לוקס מהקייטרינג? כי אם כן, אז אני מניח שהוא צודק...
מה שמעצבן אותי, זה שהסמ"פ שלי לא נותן לי לירות יותר מכמות קטנה של תחמושת נגב, בגלל שאח"כ לא יהיה לי מאיפה להשלים כוננות לבט"ש, כי אין מספיק תחמושת בבונקר. לחברים שלי אין מחסנית נותבים בכוננות שלהם, בגלל שזה יקר מדי לצה"ל, והנה צה"ל מצא עוד דרך לשפוך כסף...
נערך לאחרונה ע"י mt999 בתאריך 07-10-2010 בשעה 19:42.
אני מצטער, אבל למה לא לעשות סבב של יחידות לתפקיד הזה?
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "בעלי סעיפי קשיי הסתגלות ברמות..."
הרעיון של לתקוע אנשים בתפקיד החשוב אך המשמים/מחרפן הזה לאורך שירות שלם פשוט אינו חכם
לשים שם חבר'ה עם סעיף פסיכיאטרי (סליחה על ההכללה - זה מאוד תלוי איזה) - זו דרך מצוינת לפלוט אותם מהשירות. לשים שם חבר'ה בלי סעיף - זו דרך נהדרת להוסיף להם סעיף
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי odedy שמתחילה ב "אני מצטער, אבל למה לא לעשות סבב של יחידות לתפקיד הזה?"
אני לא יודע אם אתה לפני או אחרי שירות צבאי. אין תפקיד צבאי כלשהו שאין בו עבודה שחורה ואפורה ומטשטשת חושים.
בין אם לנבוח בעמדת שמירה, לפרק פלטות בזוקה ולסכן את הגב לכל החיים, או לשבת בחמ"ל כאשר כלום לא קורה.
במקרה שלי - זה היה לילה לילה להתמקם בעמדה, להרכיב מכשיר ולהביט בקו צהוב ששט על המסך זעיר, ימינה ושמאלה כל הלילה - לילה אחרי לילה. הדשא של השכן - לא ירוק יותר.
ותאמין לי שהשגרה שחקה אותי עד דק והעדפתי את השחיקה בשטחים מאשר בקריה (לשמור לרמטכ"ל על החניה - לא שוס גדול לילד מורעל)
יש פה שני דברים שאפשר להשיג בכך -
1. כוח אדם מקצועי ואיכותי יחסית שישמור על הדברים, שכבר נאמר כאן שהם מהחשובים והיקרים בצה"ל
2. כוח אדם שלא נמחק לחלוטין בשגרה.
זה ששגרה שוחקת קיימת בכל תפקיד, אין בכך ספק, אבל תקע את מאבטחי המתקנים/מאבטחי מתקנים משודרגים 2.6 שנים באותו מקום, ותראה איך הם מאבדים את הצפון. לעומת זאת, כל חי"רניק/שריונר/תותחן ישמח לחודשיים עם תנאי יציאות קצת יותר נוחים. שבירת משמעת? נכון שזה יקרה, אבל זה כבר הג'וב של מפקדים לשעשע אותם
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי odedy שמתחילה ב "אני מצטער, אבל למה לא לעשות סבב של יחידות לתפקיד הזה?"
אחד מהדברים היפים בפלגות זה ההצלחה במניעת שעמום.
אין הגיון בלשים יחידה לוחמת שיכולה לשרת באיו"ש בשמירה על בסיס חיל-אווירי. תהיה פרקית מתח רצינית ומסוכנת.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי mt999 שמתחילה ב "לא חבל? עצם ההכרה בחיילים אלו..."
תמיד יהיו דעות כאלו,
ביום שבו יכנס מחבל לבסיס שכזה- שיש בו נכסים אסטרטגיים למדינת ישראל, יוקמו יחידות אבטחה של לוחמי-על לצורך הזה. אילו מתקנים אסטרטגיים הם הכי מאוימים? סביר להניח שאתה לא יודע, וטוב שכך.
מאבטחי מתקנים הם לא מענה איכותי (יותר נכון, אמיתי) לנדרש בבסיסים שכאלו.
אחלה, ניתן למאבטחי מתקנים האלו גם לאבטח את נתב"ג.
"דברים דומים לזה"- הכוונה לאימונים שמכוונים לאבטחה; כלבי מרדף, אימוני לחימה מיוחדים שמתאימים למתאר של בסיסי ח"א (ירי סלקטיבי), קרב מגע מדי יום, אימוני כוח בחד"כ, וכו'.
תגובה מדוייקת כמעט לחלוטין.
כבר היו כמה חדירות לבסיסים שפורסמו בהרחבה. זה היה הטריגר להקמת הפלגות האלה.
הרעיון עצמו הוא בן כמה שנים, ונהגה על ידי אדם שמבין באבטחה הרבה יותר מהאדם הממוצע, ואני מדבר בעדינות.
צעד נכון מאוד וחשוב מאוד.
גם ככה היום מש"קי הגנ"ק היו יכולים להיות לוחמים. אז מי שלא יכול להיות מש"ק אבל בהחלט יכול להיות לוחם - מה רע?
יש מספיק בעלי פרופיל מתאים שהם פסולי יחידות קו ראשון.
תודה לך נחמיה.
האדם שמוביל את המהלך - מבין לא רק באבטחה, אלא גם בלוחמה - לא פחות.
מכ"ים במערך הגנ"ק ברובם הם בנים יחידים עם פרופיל 97, שרק עצם היותם בנים יחידים מנע מאיתם להיות לוחמים.
אני מניח שבכל בסיס צה"לי החיילים (חלקם לפחות) יהיו חמושים, במקרה של חדירה של מחבל לבסיס, מצופה מכל חייל, ולא איכפת לי עד כמה הוא ג'ובניק, ואיזה הכשרה הוא עבר, לחתור למגע ולנטרל את המחבל. קח את מאבטחי המתקנים מוכשרי ה02, תן להם עוד אימון נוסף של לחימה במתאר הבסיס, (לא צריך יותר מדי, כמה שעות פנויות ומדריך לחימה מצאלים) ופתרת פה בעיה, כמו כן ההבדל בין רובאי 02 ל03 הוא ממש לא גדול...
תגובתך היא של אדם שמעולם לא חווה את מה שאנחנו מדברים עליו. ניתן להבין את הזווית שלך,
אבל מאבטחי מתקנים הם לא הפתרון. אין להם הבנת מערכת בסיסית ע"מ להבין מהו מתח מבצעי החשוב כל כך באבטחה.
את הפתרון של מאבטחי המתקנים ניתן להשוות לחור בקיר לבן- אותו מכסים בדף לבן, מדביקים עם סלוטייפ ואומרים- פתרנו את הבעיה, אין חור, הקיר לבן. אבל רק תכניס אצבע...
מאבטחי מתקנים מספיקים אולי לבסיס "ירוק" כדוגמת צאלים, אך לא לבסיס כדוגמת נבטים (לא נפרט....)
נערך לאחרונה ע"י flash88888 בתאריך 07-10-2010 בשעה 20:09.
סבבה, לקחת חבר'ה מנ"מ, אימנת אותם, נתת להם נשק ושלחת אותם לשמור 3 שנים על בסיס כחול במקום שכוח אל איפשהו, אתה חושב שתוכל לשמור אצלם על מתח מבצעי?? למרות שההכשרה שונה, התפקיד הוא אותו תפקיד, וקיימת אותה השחיקה (אם אותם מאבטחים משודרגים לא יעשו שבוע-שבוע, השחיקה תהיה עוד יותר גדולה)
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי mt999 שמתחילה ב "סבבה, לקחת חבר'ה מנ"מ, אימנת..."
חבר,
המשימות הייעודיות של הפלגה בכלל לא מתקרבות למשימות שיכולים לעשות מאבטחי מתקנים.
ולשאלתך- התשובה היא כן.
אתה מגיב על סמך הזווית שלך, כלוחם בחי"ר. אבטחה היא עולם ומלואו, שונה לגמרי מהעולם שלך.
חבל שאתה מגיב בכזאת פסקנות, ללא שום ידע, ניסיון, או סוג של הבנה בתחום.
הצחקת אותי.
נראה לך שזה בכלל אפשרי שיהיו הרבה חמושים בבסיסי חה"א? אנשים עובדים על מטוסים... זאת לא סדנת חימוש באיו"ש (אני מדבר על חמושים ברמה של גישה מהירה לנשק בזמן אירוע - ואני מזהיר מכניסה למספרים/כמויות/נוהג...)
כל הרעיון זה לתת את משימת האבטחה לאנשים שזאת הכשירות שלהם, שיוכלו להגן וזה כל מה שהם יעשו. במקום תורנים משועממים.
בבסיס ממוצע של חה"א יש מטוסים וציוד במליארדי דולים*וכמות עצומה של אנשים.
ו...אתה כנראה לא הכרת הרבה מאבטחי מתקנים. יש את היוצאים מן הכלל, והם מעידים על הכלל, למרבה הצער.
ביום שבו יכנס מחבל לבסיס שכזה- שיש בו נכסים אסטרטגיים למדינת ישראל, יוקמו יחידות אבטחה של לוחמי-על לצורך הזה. אילו מתקנים אסטרטגיים הם הכי מאוימים? סביר להניח שאתה לא יודע, וטוב שכך.
מאבטחי מתקנים הם לא מענה איכותי (יותר נכון, אמיתי) לנדרש בבסיסים שכאלו.
אחלה, ניתן למאבטחי מתקנים האלו גם לאבטח את נתב"ג.
"דברים דומים לזה"- הכוונה לאימונים שמכוונים לאבטחה; כלבי מרדף, אימוני לחימה מיוחדים שמתאימים למתאר של בסיסי ח"א (ירי סלקטיבי), קרב מגע מדי יום, אימוני כוח בחד"כ, וכו'.
קצת ראש פתוח, לא יזיק.
מסכים לחלוטין, מאבטחי מתקנים זו בדיחה רעה.
לצערי הם שומרים על מתקנים דיי חשובים וברובם יושבים במגדלים עם עינים תקועות באיפון בלי מחסניות באפודים....
חוץ מזה שכבר יש מערכי אבטחה לבסיסים של חי"א (בד"כ מורכבים ממ"כי אגנ"ק)...
עכשיו פשוט החליטו להגדיר אותם בתור יחידה...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי mt999 שמתחילה ב "לא חבל? עצם ההכרה בחיילים אלו..."
הדבר היחיד שמפריע לך זה שיקראו להם לוחמים.
מאבטחי מתקנים זה בד"כ אוכלוסיה מאוד מסויימת עם איכות מאוד מסויימת של אנשים, שלא יכולה לתת מענה אמיתי על צרכי הבטחה של כלום.
אז לשם שינוי צהל רוצה להשקיע בנושא ולהקים יחידות אבטחה יותר איכותיות יותר מאומנות ויותר כשירות, אז בתור צ'ופר יתנו להם הכשרה איכותית, יקראו להם לוחמים ומשכורת של 750 במקום 350, אללי ההבדלים בעלות...
הדבר היחיד שמפריע לך פה זה שאתה היית לוחם בתנאים מסויימים, והם ישרתו בבסיסי חיל האויר בתנאים טובים ובמרכז הארץ(יחסית), ולשניכם יקראו "לוחמים".
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי hellfrost שמתחילה ב "הדבר היחיד שמפריע לך זה..."
מה שמפריע לי זה הכסף שישפך על אותה הגדרה של "לוחם" כאשר אני מקבל תנאים מינימאליים לתפקד, ואני לא מדבר על תנאי מחיה (שהם מחפירים) אלא על תנאים מבצעיים- האמרים שמתקלקלים כל דקה, אז הסיור עולה על הגדר בלי קטלן מאבטח, או שאין ללוחמים שעולים מהבא"ח וסט לוחם, אלא הם עולים לגדוד עם חגור(!!!) שהשתמשו בו בשל"ג!! ציוד ברמה נמוכה ואין לאפסנאות להחליף לי מדים, יש לי 3 זוגות מדים, קרועים לגמרי, והסמל והרס"פ שלי אומרים לי שאין מה לעשות, אין אופציה להגיש בלאי... זה מה שממרמר אותי...
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי flash88888 שמתחילה ב "כסף יש מספיק, גם בחטיבה..."
לא בהכרח.
המרמור שלך מוצדק - למעט עניין הכסף על השכר, שזה זניח ביותר לכמות שמדברים עליה כאן - אבל המושג "מדים חדשים" נדיר מאוד מאוד בקרב אנשי חה"א, למשל.
אגב, הכסף הזה שיישפך על רמ"פ א'/א'+ ללוחמי הפלגות מגיע גם מזה שהרבה מאוד חיילים שלפי הפקודה היבשה הם עומדים בתנאים לקבל רמ"פ ב' ואפילו א', מקבלים ג' ואפילו ד'.
את המרמור על המצב הגרוע בחלק מגדודי צה"ל, צריך להוציא על המפקדים שלהם, לא על מפקדם בזרועות אחרות.
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי flash88888 שמתחילה ב "כסף יש מספיק, גם בחטיבה..."
מה שמצביע שגם אתה (כמו נחמיה) חסר הבנה לגבי המציאות התקציבית של יחידות השדה. אתה יודע מהו התקציב החטיבתי של חטיבה סדירה? או מה התקציב החטיבתי של חטיבה מרחבית שאחראית על ציוד הלחימה המדובר?
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי mt999 שמתחילה ב "מה שמפריע לי זה הכסף שישפך על..."
לגלות לך סוד?
גם זה וגם זה זה כסף קטן, פרוטות.
אם יחסכו לחיילים שמשרתים בבסיסים האלה שעות עבודה מבוזבזות על שמירות זה יחסוך יותר כסף, מהעלות של הפלוגות אבטחה האלה...
בחייך זה עולה גרושים, טירונות 03 במקום 02? עוד אימון כאילו לש"ב? פרט חוליה? לקנות להם כמה טויוטות? מקוצרים ואפודים? כמה אמרלים פושטים? כמה מכשירי קשר? אתה יודע כמה עולה כל זה, וכמה עולה שעת מנוע של F15 או של מרכבה?
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי hellfrost שמתחילה ב "לגלות לך סוד?
גם זה וגם זה זה..."
יודע גם יודע. כסף, בסופו של דבר, זה כסף, גם אם מדובר בפרוטות... כמה לדעתך עולה נורה? חצי פרוטה לצורך העניין, לא הרבה, אומרים לנו והזהר לשרוף אותם, כי אין מאיפה להביא לנו עוד... אין כסף להביא הסעות, להוריד אותנו לשטח, אז מביאים טיולית אחת לשתי פלוגות והיא עושה 4 נ-5 נגלות להוריד אותנו לשטח... אז תחסוך את ה350 תוספת למשכורת שלהם, ואת המקוצררים או מה שלא יהיה, ולי תהיה נורה באוהל, או נייר טואלט, או אפילו כמה שזה ישמע עצוב, לחם בארוחות שגם זה חסר לעיתים קרובות...
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "זה לא נלקח מתקציב שהיה מגיע..."
צר לי נחמיה - אתה אולי מבין בהרבה דברים, אבל לא במציאות התקציבית של יחידות השדה.
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "צר לי נחמיה - אתה אולי מבין..."
שים לב... אמרתי איפשהו בשרשרת הפיקוד. מצידי שזה יהיה כל אחד בשרשרת, גם זה שאחראי על התקצוב (ויש לי חברים שעסקו בתקצוב "ירוק" - אני לא התלהבתי ממה ששמעתי מהם)
אני ואתה וכל העולם יודעים שאין שום סיבה שחייל לא יקבל את האוכל שלו בהתאם ללוח המזון (לא מדבר על גיוון וטעם); אני ואתה וכל העולם יודעים שחיילים בביסל"ש ובבהל"צ לא תמיד מקבלים לחם בכמות הגיונית (פג תוקף, לא הגיע.. אני מכיר סיפרוים מ-5 השנים האחרונות), אבל אני לא מכיר אף אירוע כזה בעובדה (גם כשבתפריט היו רק נקניקיות חצי שנה, היו נקניקיות... ולחם!); אני ואתה וכל העולם יודעים שתמיד ביח"ש בקו מישהו שוכח משהו ופחות סביר שזה יקרה ביחידה בעלת בסיס קבוע.
אם יש לך תיקונים והסברים, זה כמובן יהיה נחמד... ואם אתה חושב שרמ"פ א'+ לכמה עשרות לוחמים נוספים זה מה שיטה את הכף, אני אשמח לשמוע למה.
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "שים לב... אמרתי איפשהו בשרשרת..."
איפשהו בשרשרת הפיקוד יכול להיות גם הרמטכ"ל - זו אמירה חסרת משמעות.
הטענה שהכסף קיים ביחידות, אבל לא מנוצל נכון היא אוילית.
ושים לב - אני לא אמרתי שום דבר בנושא האשכול, רק לגבי ההערות הנ"ל (למרות שאני יכול לחשוב על לפחות יחידה אחת שכוח האדם וההקצאות הנלוות יועילו לבטחון מדינת ישראל במידה רבה הרבה יותר).
ביטיס אתה מכיר את צהל הירוק הרבה יותר ממני ואני מאמין שגם הרבה יותר מנחמיה. אצלנו אני יודע שממש אין מיצוי אופטימלי של התקציב, אתה יכול להגיד בכנות שבצהל הירוק יש? מבחינת תקנים, משכורות, רכש, הכשרות, הזמנות מזון? חוץ מזה שרוב הבעיות שהוא מתאר - בעיות באספקת מזון, חוסר בציוד לחימה, וכד' נשמע הרבה יותר כמו ניהול כושל מאשר בעיות תקציב...
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי hellfrost שמתחילה ב "ביטיס אתה מכיר את צהל הירוק..."
מיצוי? אין. אבל הכסף לא נמצא ביחידות השדה בקצה, והקשר הפיקודי של גדוד 51 לבסיס תל השומר נמצא ברמת האלוף.
לחם לא קשור לתקציב - הוא קשור לניהול מלאי וניהול אספקה. אבל מפתחות תחמושת, ציוד לחימה, אחזקת ציוד קו וכדומה, קשורים באופן הדוק לתת תקצוב של יחידות שצריכות הרבה יותר. הלוואי והיתה לנו את היכולת לאתר ולנייד תקציב עודף מיחידה אחת לאחרת, כי גם ביעילות של 100% (אין גניבה, אין בזבוז וקיים ניוד מלא של כסף). אפילו דברים מבצעיים די דחופים לא מתבצעים - זוכר את המצלמה המקולקלת שלא תוקנה בעיקול 50(?) ב-2006? מבחינת עלות תועלת, המצלמה הזו עלתה למדינה בכמה מלייארדים ועשרות הרוגים. אבל לך תדע איזו מהתקלות הקיימות תהיה זו שתעלה לך במלחמה נוספת...
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "מיצוי? אין. אבל הכסף לא נמצא..."
זה קצת דמוגוגיה להגיד שמלחמת לבנון התרחשה בגלל מצלמה דפוקה.
הם כנראה היו מצליחים לבצע מה שהם ניסו גם אם היו שם 7 מצלמות, ואם לא שם אז במקום אחר ובהזדמנות אחרת.
והבעיות שאתה מתאר נשמעות כמו ניהול כושל, בשילוב של בעיות תקצוב, אבל בעיקר ניהול כושל.
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי hellfrost שמתחילה ב "זה קצת דמוגוגיה להגיד שמלחמת..."
אני לקחתי את המצלמה בתור דוגמה שידועה לציבור. יש הרבה (מדי) בעיות מבצעיות אקוטיות שלא נפתרות בגלל תקציב.
לגבי ניהול - חלק מזה זה ניהול. וחלק מזה זה המקבילה לנסיון לחיות על 1000 קלוריות ביום.
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "המצלמה הזאת לא תוקנה בגלל..."
נחמיה - דופק את האוגדה? אתה מכיר את התקציב הפיקודי? את התקציב האוגדתי? סדרי עדיפויות? אתה יודע כמה 105 יש בכל רגע נתון?
מהי ההגדרה לציוד בסיסי? מזגן בקיץ בבקעה? חדר בלי חורים בקירות? חדר אוכל בלי ג'וקים? רכבי בט"ש תקינים? מאגר מי שתיה אטום לכניסה של בעלי חיים?
מה עם תחמושת לאימונים? הקצאות ק"מ לנגמ"שים בשביל שלא נעשה שבוע נגמ"שים בנסיעה ברוורס?
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 08-10-2010 בשעה 11:17.
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "בכל הקשור למצלמות, אני מספר..."
אתה מדבר על מצלמות, אני מדבר על דברים מבצעיים בסיסיים בהרבה שחסרים ולא קיימים. בזמן הלחימה בלבנון תפסתי קו עם הפלוגה שלי. מה שראיתי שם גרם לי (פיזית) לא לישון חודש שלם. מצלמה ב-105? הלוואי שזו היתה הבעיה שלי.
לגבי תקציב אימונים... בשביל תקציב אימונים, מריעים את התנאים. זה לא שאין כסף להביא ממקור אחר בשביל לתגבר את התקציב. אני רק מאוד בספק אם זה יספיק...
לא נכון. יש הנחיות של המטכ"ל לגבי כמות אימונים. אבל המטכ"ל לא קובע מפתחות תחמושת והקצאות.
יתר על כן - בעוד שבח"א יש הגדרות כשירות ברורות, אצל הירוקים אין. אתה יודע למה? כי לא ניתן לעמוד בהן.
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "לא נכון. יש הנחיות של המטכ"ל..."
לא מדבר על כמות הכדורים, אלא על כמות ימי האימון. אתה חושב שהרמטכ"ל לא יודע מה קורה ביחידות..? שהוא לא מגיע עם הנתונים לדיוני תקציב? שהוא מכלה את זמנו בנזיפת מב"סים על דו"ח אתגר..?
לא רואה סיבה לאי הגדרת יעדי כשירות. אם מטוליסט צריך ירי פעם בחצי שנה, so be it.
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "לא מדבר על כמות הכדורים, אלא..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
לא מדבר על כמות הכדורים, אלא על כמות ימי האימון. אתה חושב שהרמטכ"ל לא יודע מה קורה ביחידות..? שהוא לא מגיע עם הנתונים לדיוני תקציב? שהוא מכלה את זמנו בנזיפת מב"סים על דו"ח אתגר..? זאת אומרת, אם יש 7 ימי אימון, אבל אין שע"מ טנקֿ או שע"מ נגמ"ש, אם אין תחמושת, הובלות, ציוד, נשק תקין ובכלל היחידה מבלה שבוע שלם בבסיס, מבחינת הצבא היא התאמנה?
הצבא מכיר, עוצם עיניים ומתפלל שלא תהיה מלחמה בקדנציה שלו.
לא רואה סיבה לאי הגדרת יעדי כשירות. אם מטוליסט צריך ירי פעם בחצי שנה, so be it.
אתה לא רואה סיבה? אני אתן לך אחת כזו. כמות היחידות שישארו כשירות לפי המדד יהיה כזה, שחיילים עם פרופיל 31 יעשו מעצרים בקסבה של שכם. עכשיו ברור?
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "מצויין, זה יביא כסף.
איך אתה..."
מאיפה בדיוק? יש למטכ"ל קופה שהוא יושב עליה? אתה חושב שיש במערכת מספיק כסף להחזיק את סד"כ הקרקע? מה שכן יקרה הוא שמערך הקרקע יקרוס. עכשיו אם חצי ח"א מקורקע, אפשר לחיות ביום יום. מה יקרה כששלוש חטיבות יצאו מהשטחים*מבלי שיכנס אף אחד אחר, ועוד איזה חטיבה או שתיים יפסיקו לשמור על הגבול?
שלא תחשוב - אני מאוד בעד המדדים וישומם. אני רק יודע מה המשמעות של זה לגבי הצבא - והרבה מאוד אנשים מאוד לא יאהבו את זה.
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 08-10-2010 בשעה 14:45.
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "מאיפה בדיוק? יש למטכ"ל קופה..."
מה הקשר?
אתה חושב שחה"א מקרקע תוך כדי אימונים בשביל לשמור על יעדי כשירות? אתה חושב שלא עושים סבב - מי מתאמן ומי עושה פעילות מבצעית?
הכסף יגיע, מאיפשהו. אחריות של המטכ"ל. לא ייתכן שבפד"ם לקראת סוף שנת התקציב נזכרים שיש עודפי תקציב אז מחליפים לכולם בפיקוד מזגנים ומחשבים. אני נותן לך דוגמה אמיתית, ידידי.
אתה לא קולט עדיין. האם יש בזבוז? כן. האם ניתן להזרים כסף עודף מ-X לטובת צרכים חשובים יותר? כן. האם זה יספיק לעמוד במדדי כשירות? סיכוי אפסי.
א
ציטוט:
תה חושב שחה"א מקרקע תוך כדי אימונים בשביל לשמור על יעדי כשירות? אתה חושב שלא עושים סבב - מי מתאמן ומי עושה פעילות מבצעית?
אתה חושב שניתן לעשות את זה ביבשה ועדיין לעמוד בצרכי הבט"ש. ספר את זה ל Shlomz שהגדוד שלו עושה אימון גדודי פעם בעשור, אבל עדיין נדרש להתייצב כל שנה לתע"מ. אתה יודע למה הוא נדרש להתייצב כל שנה בתע"מ? כי בניגוד למצב בח"א, אין מי שיחליף אותו. אין סד"כ שיכול לנוח, מביאים מילואימניקים לטחון תע"מ בשביל להוציא יחידות סדירות לרגילה, או לאימון.
יש חיילים בגדוד שלי שמספרים שמאז הגיוס שלהם לגדוד המילואים, מספרים להם כל שנה ששנה הבאה תהיה שנת שמיטה מבט"ש. גם לי סיפרו את זה, אגב. זה עדיין לא קרה. מה שכן קרה לפחות פעמיים בעשור האחרון הוא שיחידות עשו פעמיים תע"מ באותה שנה.
יותר מזה? יש מח"ט שחתם במשך כמה שנים על סיכומי שנה שהחטיבה שלו לא כשירה. היו לפחות 3 רמטכ"לים שראו את זה. אתה חושב שהגדודים לא היו בגרף?
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 08-10-2010 בשעה 15:00.
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "אתה מדבר על מילואים, שזה..."
נחמיה - אתה אולי אחלה איש חיל אויר, אבל אתה באמת שייך לצבא אחר. אתה בכלל לא מבין את המציאות של הירוקים. המילואים הם הצבא. צה"ל לא מסוגל לעמוד אפילו בגרף בט"ש פשוט בלי מילואים אי אפשר לנתק את המילואים מכלל הדברים עליהם אנחנו מדברים
ואני באמת לא יודע איך עוד להכניס את זה לראש שלך. אולי כדאי שתבקש לעשות איזה שנה שנתיים בתור איש קבע ביחידה ירוקה בשביל להבין מה זה צה"ל הגדול.
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "נחמיה - אתה אולי אחלה איש חיל..."
ידידי, אף אחד לא הכחיש את זה שהרקע שלי מגיע מצבא אחר.
אבל אותי מעניין קודם כל שיחידות סדירות יישמרו על כשירות, אח"כ מילואים. אני יודע שהמילואים זה הכח המרכזי של צה"ל, אבל ההבנה שלי בו היא נמוכה ואני לא מדבר עליו, בכלל.
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "ידידי, אף אחד לא הכחיש את זה..."
אתה רוצה קודם סדיר ואח"כ מילואים. אחלה - בא נראה איפה זה שם אותנו:
1. זוכר מלחמת לבנון? היו שם יותר סדירים או מילואים? (רמז.. לא סדירים). אז תוריד אותם מהמשוואה, כי הם לא כשירים.
2. מי מחליף את הסדירים בלבנון 2? שוב - אלה לא סדירים אחרים, אלא מילואים. אז תוריד גם אותם מהמשוואה.
3. עופרת יצוקה? המבצע הקטנטן הזה? אתה יכול להעיף גם את יחידות המילואים שהשתתפו וגם את יחידות המילואים שהחליפו את הסדירים.
אז יהיו לך יחידות סדירות מעולות... וזהו. אז שוב - מי ישמור על הגבולות? מי יאייש את המחסומים בשטחים? ולמי תקרא במלחמה הבאה?
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "פתרת בעיה אחת. עכשיו תטפל..."
נחמיה, מדדי הכשירות יכולים לקבוע שטייס כשיר אם הוא טס פעם ב-5 שנים? כן. מה זה אומר על המדדים? איך היית מתייחס לצבא שאלו הם המדדים שלו?
פתרת בעיה אחת? נניח. זה בערך כמו לומר, בא נשמור טייסת סופה אחת בכשירות וכל שאר חיל האויר יכול להתאמן פעם אחת בשנתיים למשך שבוע על מיסטרים, ועדיין לדרוש 4 טייסות בפעילות מלאה מול חיל אויר עויין ופעיל. מקובל?
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 08-10-2010 בשעה 15:31.
מדדי הכשירות מחולקים לכשירויות.
כלומר - אתה צריך לעשות אימון X פעם ב-Y זמן, ואז אתה כשיר לפעילות Z.
אז אתה יכול לומר שמחלקת חי"ר שומרת על כשירות X אם היא עושה תרפ"ל פעם בארבעה חודשים, ואם היא ביצעה פעילות פלוגתית באותו פרק זמן, זה מאריך את הכשירות בעוד חודשיים,נניח.
תעשה את האקסטרפולציה בעצמך כי לי אין מושג בזה...
יש היום הגדרת כשירות לפעילות, חובת קיום אל"ל, נכון?
בשביל שמחלקת חי"ר תהיה כשירה אתה צריך:
1. שכל חייל יהיה כשיר במקצועות הרלוונטיים (נשק, פק"ל)
2. שכל חייל ידע להלחם כחלק ממסגרת.
3. שכל מפקד ידע להלחם חלק ממסגרת.
ז"א, בשביל לשמר כשירות X, אתה נדרש לבצע סט של דברים
יש אל"ל לפני תעסוקה. האם יש קביעה לגבי הישגים נדרשים באל"ל לשם כשירות? לא. האם משכו, תוכנו וההקצאות הקשורות אליו מספקות? לא.
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 08-10-2010 בשעה 15:41.
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics
"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "[QUOTE=NehemiaG]אז מה הבעיה..."
לא. חלק מהסד"כ יעמוד בכשירויות וחלק לא, ואז ייצטרכו להגדיל תקציבים ולהפנות משאבים ולתכנן זמן יותר טוב, ולפתוח עוד מסגרות סדירות שיטפלו בגבולות מעפנים בשגרה...
ואתה לא חייב להגדיר למצב מיטבי!! אתה מגדיר לרמה מינימלית נדרשת.
נו, ומי יעשה בט"ש? מי יעשה בט"שיות בבקעה, רמת הגולן ומצרים? מי יעמוד במוצבים?
אתה זוכר מה קרה אחרי כל גיוס מילואים מוגבל? יחידות עשו תע"מ פעמיים בשנה. אתה רוצה להפוך 60 יום בשנה למצב קבוע? כמה יחידות מילואים ישארו לך אחרי זה?
נראה לך שאני בכלל מדבר על כשירות נומינלית?!
ומה זה יעזור אם הוא יבכה? על חשבון מה תביא את הכסף הנדרש לאימון הנוסף (וכל מה שכרוך בו)? ומה עם הכשירות הבסיסית הנדרשת (זו שאין לך זמן לעבוד עליה באל"ל)?
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "תקציב תרבות, מצידי. זה כבר לא..."
זה נחמד מאוד לומר את זה, אבל זה עוזב את תחום הריאליות.
אני שירתי בחטיבה שהפער הכשירותי והתקציבי שלה הוא בין הגדולים בצבא, אני יודע בדיוק מה המשמעות המבצעית של המצב הזה וכמה כסף צריך בשביל לצאת מזה. אני גם יודע מה המצב בגזרות הפחות נחשבות של צה"ל.
אני לא אופטימי.
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "זה נחמד מאוד לומר את זה, אבל..."
מה כאן "עוזב את גבול הריאליות"? מה ריאלי בצבא שמשקיע מיליארדים בפיתוח, רכש וייצור אמצעי לחימה וקש"ב בלי שהיחידות שאמורות להפעיל אותם מתאמנות עליו, או בכלל? מה ריאלי בצבא שמשקיע סכום כסף, ולו מצומצם, בחטיבת מילואים שלא נותנת שום דבר מבצעי- רק שירותי כ"א לשמירה? עדיף לסגור אותה, להזדכות על הציוד מרמת הגדוד ומעלה ולהשתמש בה לבט"ש בלבד.
לפי מה שאתה אומר הרמטכ"ל צריך לכנס את מפקדי זרועות הים, האוויר והמודיעין ואגף התקשוב לומר להם ש- F35, צוללות דולפין, מערכות תקשורת ומודיעין זה מצוין, אבל עליונות אווירית, ימית ומודיעינת לא יעזרו אם בסוף אין יחידה קרקעית שיכולה לנצל אותם, ולכן הוא מעביר מהתקציב שלהם 5% נוספים כל שנה כדי להביא עוד חטיבה לכשירות. אחרת, אין שום משמעות למפטים כמו "צה"ל חוזר לכשירות" ו-"2011 תהיה שנת הכרעה".
לומר שצריך לתקצב זה נכון, אבל צריך להבין מאיפה מביאים כסף.
אני לא חושב שצה"ל צריך עוד תקציב - הוא צבא של מדינה ולא ההיפך.
כן צריך לקבל החלטות לא נעימות בעליל לגבי הסד"כ שניתן להחזיק באופן אפקטיבי, מה היכולות שלו בזמן אמת וסדרי עדיפויות (האם חשוב יותר עוד צוללת? כי אם כן, צריך לוותר על משהו אחר).
זו אחת הסיבות שאני מאוד תומך במדדי כשירות (ומדוע לא יהיו כאלה לעולם בצבא הירוק) - זה יאלץ את הרמטכ"ל לבוא לועדת חוץ וביטחון ולממשלה ולהסביר להם שהוא לא יכול לעמוד בכל הדרישות, ושכדאי שיחליטו איזה משימות יותר חשובות: האם פקע"ר חשוב יותר מחטיבות משמר גבולות? האם צוללות חשובות יותר מכשירות של אוגדת שריון?*
בתגובה להודעה מספר 72 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "לומר שצריך לתקצב זה נכון, אבל..."
בסופו של דבר, וכמו בכל דבר, מדובר על סדרי עדיפויות כמובן, כפי שגם אתה מציג זאת. וייתכן שבכירי המערכת הבטחונית - שאינני מאמין שאינם מודעים כלל לבעיות שאתה מודע להן, אפילו אם הם מודעים מעט פחות מתוקף הריחוק היחסי שלהם מעמדת החפ"ש/קצין זוטר - אכן החליטו שהדבר הנכון למדינה, בראייה כוללת ובהינתן האילוצים, הוא מערך קרקעי (חי"ר, שיריון וכו') עם רמת כשירות (הן מבחינת חיילות ולעתים גם מבחינת ציוד) נמוכה מאוד אבל בעל מסה קריטית מסויימת, תוך השקעה במערך האווירי והימי (הזכרת F-35 וצוללות, יש כמובן השקעות רבות נוספות). השאלה בסופו של יום איננה עד כמה החייל מאומן ומצויד אבסולוטית אלא איום הייחוס. ושלא יהיו אי הבנות - אינני טוען שאיום היחוס הוא עלוב או שחיילות ברמה נמוכה היא דבר רצוי; אלא שאולי זה השיקול. באם ברמות הגבוהות של מקבלי ההחלטות ביחס לצבא (מטכ"ל, משרד הביטחון, רה"מ) לא מודעים לבעיות הללו, ממש מאמינים בססמאות שהוזכרו לעיל, ולא לקחו החלטה בנושא אלא פשוט מתגלגלים עם "יהיה טוב" - זו כבר בעייה אקוטית.
על כך שבסופו של דבר מדובר בסדרי עדיפויות - אין ויכוח.
השאלה היא האם סדרי העדיפויות תקינים - בהתחשב בהתנהלות של כלל הצבא ושל הקצינים הבכירים בשנים שקדמו ללבנון 2.0 (ושאפשר למצוא בפורום הזה הזהרות חוזרות ונשנות לגבי הכשירות), קשה לי להאמין בחיבור של קובעי המדיניות למציאות.
אם כן זו בדיוק הבעייה הראשונה שיש לפתור - וכאן תקציב הוא לא העניין. אם אכן קובעי המדיניות מנותקים (היום; אין ויכוח לגבי טרום לבנון 2) אז זו לא רק הבעייה הראשונה אלא גם החמורה ביותר בכל העסק, לדעתי, שמשליכה גם הרבה על הססמאות שהוזכרו לעיל, ובעצם גם מהווה ביקורת חמורה על המטכ"ל (על הדרג הפוליטי ממילא הביקורת לא מפסיקה, לעניין ולא לעניין).
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "צר לי נחמיה - אתה אולי מבין..."
אולי אתה מבין בתקציב של יחידות שדה וכל הכבוד לך.
אבל לפי מה שאני מבין אתה לא באמת מבין את משמעות הפגיע במטוסי חיל האוויר.
עזוב את הפגיע במטוסים שתוביל להרבה מאוד שינויים בקרב. תחשוב על אותם ג'ובניקים (גם אני כזה!) שחשבו כל הזמן הזה שהם בטוחים ויכולים לעבוד בשקט על המטוסים והינה עכשיו בא איזה מחבל ומוריד חצי צי מהמטוסים אולי גם כמה אנשים....
אתה פחות חשוב מהאזרח הממוצע.
לשים (לדוגמה) חייל 02 באבטחת ישוב בשטחים, כאשר כבר חודר מחבל והורג גם אותו וגם עוד משפחות אזרחיות, זה הרבה יותר חמור, כי החיים שלך בתור חייל חשובים פחות מחיי אותה משפחה, והסבירות של מסע הרג בישוב גדולה אלפי מונים.
אם השיקול הוא בטחון אזרחים או הבטחון שלך - האזרחים עדיפים. אם השיקול הוא הבטחון שלך, או מוכנות של יותר יחידות ללחימה בעצימות גבוהה - הכשירות עדיפה. אם הבעיה היחידה היא הבטחון שלך, היו מגדירים שמירה על בסיס הכוח עצמו, כפי שעושים ביחידות רבות אחרות.
הנזק היותר משמעותי במקרה חדירה אלימה הוא למטוסים לאצ"א, שאותם הרבה יותר קשה להחליף.
נ.ב. - אני חושב שאתה לא מבין את המשמעות של יחידות לא כשירות ללחימה. ח"א עשה עבודה יוצאת מן הכלל בלבנון 2, אבל העובדה שרוב היחידות לא היו כשירות (וזה כולל את הסדיר) ללחימה הופך קצת את המשוואה של חשיבות ההשקעה.
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 11-10-2010 בשעה 12:43.
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אתה פחות חשוב מהאזרח הממוצע...."
מצטער להגיד לך שאתה טועה.
אולי קצת לא הבנת אותי ואולי אתה לא מבין את משמעות של הצוות הטכני בחיל האוויר. רק כדי להסביר לך שום מטוס לא טס לבד ומתקן את עצמו. יש את ה"ג'וביקים" שמתחזקים את המטוסים (אגלה לך סוד? אין מטוס שחוזר מטיסה בלי תקלות... אין דבר כזה). אז במידה ואותו חייל יפגע מורלית או פיזית אותו מטוס לא יפציץ ולא יפנה פצועים כי החייל הלא חשוב הזה חטף הלם או שנהרג(ולא אין חייל אחר... גם לא בחיל האוויר)...אז תגיד לי מי חשוב ומי לא...
מי שלא שירת בחיל האוויר לא יבין זאת לעולם. מי שלא יודע את חשיבות אותו "ג'ובניק" שחותם PF לא יצליח להבין זאת לעולם!
אם יש פה אנשי צ"א הם יוכלו לחזק את דברי.
במידה ואותו חייל יפגע מורלית או פיזית אותו מטוס לא יפציץ ולא יפנה פצועים כי החייל הלא חשוב הזה חטף הלם או שנהרג(ולא אין חייל אחר... גם לא בחיל האוויר)...אז תגיד לי מי חשוב ומי לא...
אתה רציני? נאמר שבפעולת טרור בבסיס נהרגים 8 חיילים. מה הסבירות שהם יהיו כ"כ קריטיים, מיוחדים, וחסרי תחליף כפי שאתה מתאר? הרי ממילא אמורה להיות יתירות למקרים יותר סבירים של שיחרור, מעבר תפקיד, שינה, תאונה, פגיעת טק"ק וכו'. אם מחר החייל החשוב שלך ינקע את הקרסול במשחק כדורסל, יחטוף ווירוס, יוריד פרופיל בגלל בעיות גב, ייצא לסדרת חינוך או לקק"צ אתה מתכוון להוציא את הטייסת להדממה? בקיצור, לא זה מה שמצדיק יחידת אבטחה לוחמת.
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 12-10-2010 בשעה 11:16.
וואלה. וכמה כמוך יש? וכמה כמוך יש במילואים? וכמה קשה להכשיר עוד?
אני לא טועה. לך יש תפיסה לא פרופרוציונאלית של חשיבות החייל מול האזרח וחשיבות היחסית של כשירויות מסויימות.
כמוני מאוד קצת... במילואים בכלל מיעוט...
להכשיר? אני עשיתי קורס בסיסי של 5 חודש. לאחר מכן קורס נוסף בן חודש בטייסת ואחרי זה לוקח עוד הרבה זמן(חלק מההכשרה) עד שחייל נחשב כ"מועיל" באמת...
אתה חיי על סטיגמות על חיל האוויר...המציאות "קצת" שונה.
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי DenisTs שמתחילה ב "כמוני מאוד קצת... במילואים..."
דניס, אתה טועה בנושא הזה.
לא יודע בכמה מלחמות/מבצעים גדולים יצא לך להשתתף, אבל כשצריך פתאום מגלים כל מיני מילואימניקים שלא הכרת וכל מיני חבר'ה שנגרעו מזמן מהמצבה.
אני בספק האם אתה מכיר את מצבת המילואים המלאה של הטייסת שלך, אבל כדאי שתזכור שיסעורים נמצאים איתנו עשרות שנים ויצאו החוצה בזמן הזה מאות רבות (לפחות) של טכנאים ומכונאים. יותר מזה, אם ייצטרכו יעשו הסבות מהירות ממערכים אחרים, ואל תדאג למי יחתום כפל ומי יוודא שהמסוק לא יתרסק.
אז כן, ייצטרכו לרענן הסמכות וללמד מערכות חדשות, אבל אתה (וחלק נכבד מאנשי הקבע וכל חיילי החובה) בר תחליף
אני לא מכיר פונקציה בחיל האוויר שאין בכל רגע נתון מספר אנשים שיכולים למלא אותה - במילואים או בשירות סדיר. לא אומר שבאותה איכות, אבל בוודאי שכלי טיס ימריאו ויינחתו.
בתגובה להודעה מספר 85 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "דניס, אתה טועה בנושא הזה.
לא..."
אני מכיר היטב את מערך המילואים של הטייסת(ממ"סניק לשעבר.קשלט בהווה).
אתה צודק שבזמן מלחמה הם יטוסו בכל מקרה וימצאו אנשים גם מתחת לאדמה אם יצטרכו. הבחור פה דוגל ברעיון שאנשי חיל האוויר לא חיוניים במלחמה ואין צורך בשמירה על בסיסי חיל האוויר. מה שאני מנסה להסביר למומחה לחימת חי"ר שהוא לא מבין עד כמה חיונים מתקני חיל האוויר ואנשיו...
ומה שאתה לא מבין הוא שיש יחידות, כשירויות, וגורמים אחרים חיוניים יותר, ושהטיפול בהם בא לפני יחידת אבטחה משודרגת יחסית לזו הקיימת.
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "ומה [B]שאתה[/B] לא מבין הוא..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
ומה שאתה לא מבין הוא שיש יחידות, כשירויות, וגורמים אחרים חיוניים יותר, ושהטיפול בהם בא לפני יחידת אבטחה משודרגת יחסית לזו הקיימת.
נושא שהוא חד משמעית נתון לפרשנות, לא הצגת שום טיעון מעבר לכך שזו דעתך..ויתרה מכך, אפילו אם היית מביא דוגמאות וטיעונים, הרי שיש משום "חיזוי עתידות" בהגדרת אזו יחידה חשובה יותר מאחרת...
לכן לא הייתי קופץ לכאילו מסקנות חד משמעית כפי שאתה עושה כאן...
אין כאן דיון מסוג "לאיזה מטוס יש טווח גדול יותר" שבו יש תשובה פיזיקלית חד משמעית..
דיון איזו יחידה חשובה יותר הינו בערבון מוגבל בהגדרה,ותלוי בסצנריום עתידיים שאפשר רק לדמיין או לנחש.
אני יכול בקלות לצייר סצנריו סביר שלפיו יחידה כזו כפי שמתוארת כאן חשובה יותר מכמעט כל יחידת חי"ר בודדת אחרת שקיימת היום.
כמובן שבסצנריום אחרים זה לא כך...
אני לא חושב שאתה נביא, אז אפשר למתן קצת את התגובות ולדייק יותר...
משהו כמו " לפי הערכתי את שדה הקרב העתידי ואת צרכי היום יום, עדיף להשקיע את הכסף הזה במקומות אחרים"...
ואז גם להביא הסבר...
את התשובה החותכת חסרת ההסבר עם ההדגשות אתה יכול לשמור לפורום מתגייסים, שם אולי מתרשמים עדיין מהכוכב שליד השם...
בתגובה להודעה מספר 89 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=ביטיס]ומה [B]שאתה[/B]..."
שלא לדבר על הזניחות של העלויות וכל זה, כמו שנחפר פה לעומק.
אני מבין שיש תסכול אצל יחידות השדה, אבל הפתרון לזה הוא לא מניעת שיפור מצב בזרועות אחרות, ובוודאי שלא בעלויות זניחות.
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי mt999 שמתחילה ב "יודע גם יודע. כסף, בסופו של..."
מצב עגום מאוד. אבל (וכאן האבל הגדול) - יש בצבא הרבה מקומות אחרים שאפשר לחסוך בהם, חיסכון עצום.
חיסכון הרבה יותר גדול מעניין המעמד לוחמים של פלגות המגנים, שבהם יש צורך. הרבה אנשים, לא מבינים את הצורך. אבל עוד פעם- ביום שבו יכנס מחבל לאחד מהנכסים האלו, יפגע באמצעי לחימה כלשהו שאין לו תחליף, כולם יבינו טוב מאוד את הצורך (כולל אותך)- וכולנו נהיה חכמים לאחר מעשה.
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי mt999 שמתחילה ב "יודע גם יודע. כסף, בסופו של..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי mt999
יודע גם יודע. כסף, בסופו של דבר, זה כסף, גם אם מדובר בפרוטות... כמה לדעתך עולה נורה? חצי פרוטה לצורך העניין, לא הרבה, אומרים לנו והזהר לשרוף אותם, כי אין מאיפה להביא לנו עוד... אין כסף להביא הסעות, להוריד אותנו לשטח, אז מביאים טיולית אחת לשתי פלוגות והיא עושה 4 נ-5 נגלות להוריד אותנו לשטח... אז תחסוך את ה350 תוספת למשכורת שלהם, ואת המקוצררים או מה שלא יהיה, ולי תהיה נורה באוהל, או נייר טואלט, או אפילו כמה שזה ישמע עצוב, לחם בארוחות שגם זה חסר לעיתים קרובות...
אני גם הייתי ממומר כמוך לגבי מצב האוכל בפלוגה... הגעתי מסיור פעם אחת ומה שקיבלתי זה נקניקיה וקצת אורז לא מבושל, לחם לא היה... ולא כי אכלו את כולו, כי פשוט לא הגיע.
כשנכנסתי למשרד של הרס"ר מטבח הגדודי לשאול משהו וראיתי את ארגזי הקולות ושאר הדברים העסיסיים.. הבנתי לאן באמת מוכוון הכסף.
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית
חבר מתאריך: 17.03.05
ציטוט:
במקור נכתב על ידי mt999
לא חבל? עצם ההכרה בחיילים אלו כלוחמים, גם מן הסתם תעלה לצה"ל הרבה יותר כסף, וגם לא תתן לבסיסים יותר ממה שהם מקבלים עכשיו ממאבטחי המתקנים מוכשרי הרובאי 02...
מה שלא מובן לי זה המשפט התמוהה הזה "התחושה היא שאנחנו עושים את אחד התפקידים המעניינים. גם חבריי מהחי"ר לא עוברים דברים דומים לזה", כשהוא אומר "לא עוברים דברים דומים לזה", הוא מתכוון לישנים בחדר עם מזגן, מבלים במועדונים מלאים כל טוב, מתאמנים בחדרי כושר מצויידים במיטב הציוד החדשני, ואוכלים אוכל דה לוקס מהקייטרינג? כי אם כן, אז אני מניח שהוא צודק...
מה שמעצבן אותי, זה שהסמ"פ שלי לא נותן לי לירות יותר מכמות קטנה של תחמושת נגב, בגלל שאח"כ לא יהיה לי מאיפה להשלים כוננות לבט"ש, כי אין מספיק תחמושת בבונקר. לחברים שלי אין מחסנית נותבים בכוננות שלהם, בגלל שזה יקר מדי לצה"ל, והנה צה"ל מצא עוד דרך לשפוך כסף...
רובאי 2 רעה חולה (גם רובאי 3)
צריך רובאי 4 למי שתומך לחימה ורובאי 5 ללוחמים (כל השאר פתוח ישראלי של תרבות הסמוך).
יש מקום לאפשר לא לעבור הכשרה בנשק למי שלא נחוץ - שיהיה על מדים בתפקיד ויצא על אזרחי.
חייל במדים חייב לשאת נשק ולהיות מוכן לתגובה.
אם יש בעיה של גניבת נשק יש לנקוט צעדים שיוציאו את החשק (3 חודשי חנינה למחזירים ואח"כ העבש המקסימלי)
מכובדי תעשה אימונים על יבש - תירה מעט ותבדןק פגיעות - זה מוכיח את עצמו.
שפיכת תחמושת זה לא מקצועי (למעט בתרגילים גדולים) למעט פעמים בודדות לצורך התנסות.
שמע, אני יחסית נגביסט חדש (סה"כ כמה חודשים) ומצאתי, שיבשים זה טוב ויפה, אבל את השיפור אני רואה רק בירי עצמו, באימון טוב, אני יכול לסיים 2-3 ברוסים. ובאמת ובאמת שאני יכול לראות את ההבדל משהתחלתי את האימון עד שסיימתי אותו, אבל כשמקצים לי ברוס אחד ואפילו פחות, 3-4-5 מקצים פשוט לא מספיקים. ואל תדאג, גם יבשים במוצב לא חסר לי...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי flash88888 שמתחילה ב "יחידה חדשה תגן על בסיסי חיל האוויר בדרום"
ציטוט:
לראשונה בצה"ל יוכרו יחידות האבטחה החדשות במעמד של יחידות לוחמות. חייליהן יוכשרו לרמת רובאות 03, יעברו קורס הכשרה מתקדם בהפעלת נשק, ילמדו ערבית וכן צפויים להישלח בנוסף גם לתעסוקות מבצעיות באיו"ש. צוות ראשון של היחידה החדשה, שהורכב מחיילים שהתגייסו למערך הנ"מ, נמצא בימים אלה בשלבי הכשרה מתקדמים. עם תום הסמכתם בחודשים הקרובים, יהיו החיילים אחראים על משימות האבטחה של בסיסים שונים בחיל האוויר.
1. נניח ועוד שנה וחצי צוות של "מגיני הנגב", במעמד של לוחם, עם רובאי 03, עם טויוטה 4X4 חדשה, אחרי הכשרת נשק מתקדמת, עם הבנה בסיסית בערבית, עם נשק קצר וכוונות אופטיות, עם הכשרה נהיגת שטח, אחרי תע"מ בשטחים, עם מערכת שו"ב ברמה של חיל-האוויר, רואה אותי מסתובב ליד בסיס חה"א באופן חשוד- מה הוא יוכל לעשות לי? לעכב אותי עד שיגיע שוטר? מה תעשה משטרת ישראל עם תלונה בגין "הסתובבות באופן חשוד ליד בסיס חה"א"? מה יעשה סמל הסיור כשאגיש נגדו תביעה נגדית על חדירה לשטח הפרטי שלי, או על אלימות? כמה הרתעה אמיתית יש במהלך? לא עדיף להשאיר את הטיפול באזרחי ישראל למשטרה?
2. "יחידה במעמד של יחידה לוחמת" אומר משהו חוץ מהיכולת השלישותית להציב שם לוחמים ולשלם להם בהתאם? יש איזשהוא הבדל בסמכויות? להבנתי, מותר יהיה להם מה שכבר מותר לג'ובניק באבט"ש או בשמירה בסיסית.
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 07-10-2010 בשעה 19:52.
בתגובה להודעה מספר 95 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[QUOTE] לראשונה בצה"ל יוכרו..."
פלגת הגנ"ק משמשת לתגובה מהירה, יש לה סמכויות עיכוב בדיוק כמו לכל אזרח - וזה מבוצע באופן שוטף בכל בסיסי חה"א. מעכבים, משטרה מגיעה, מעבירים מקל. ממש לא חדש. עד היום לא היו בעיות, בעיקר בנגב - לבדואים אין יכולת לטעון על חדירה לשטח פרטי.
מצד שני, ניתן את אותה יחידה לגייס למג"ב ולהכפיף לבסיס - ובכך להמנע מהבעיות הכרוכות בעיכוב.
בתגובה להודעה מספר 97 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "מצד שני, ניתן את אותה יחידה..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ביטיס
מצד שני, ניתן את אותה יחידה לגייס למג"ב ולהכפיף לבסיס - ובכך להמנע מהבעיות הכרוכות בעיכוב.
ואתה מעיר לנחמיה על הדברים שהוא מבין בהם?
תן לי להבין, אתה מציע לקחת יחידה איכותית (יחסית..) של חיל האויר, להכפיף אותה למג"ב..ולצפות שהיא באמת תעשה בסוף את המשימה שהיא אמורה לעשות? (משימה חשובה דרך אגב, שמירה על בסיסים שבהם הציוד הכי יקר ואולי הכי חשוב של צה"ל)...זה מה שאתה אומר? זה הפיתרון שלך? זה השיפור שלך להצעה שהועלתה פה.?.כי אם זה כך, בכלכלה של יחידות השדה אתה אולי מבין, אבל בפרקטיקה ובאילוצים של שאר הצבא לא ממש..
אין שום סיכוי שנכפיף יחידה כזאת למגב ושבעוד 3 שנים היא עדיין עושה כמו שצריך את התפקיד המקורי שלה..היא אולי תעשה דברים חשובים אחרים, אבל לא את זה.
בתגובה להודעה מספר 101 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=ביטיס]מצד שני, ניתן את..."
בהחלט כן - כי אתה לא מבין במג"ב. מג"ב עוברים את ההכשרה הרלוונטית בכל האמור בהתעסקות עם אוכלוסיה אזרחית, וחשוב יותר - יש להם את הסמכות והאחריות הכרוכים בכך. יחידות של מג"ב פועלות ת"פ ישיר ומלא של כוחות צה"ל כל הזמן עם כפיפות מבצעית מלאה אליהם. לא מדובר על יחידה של ח"א הכפופה למג"ב, אלא יחידה של מג"ב הכפופה למב"ס.
אם הסיבה היחידה שמהלך כזה (ודומים לו) לא יתבצע בצבא היא פוליטיקה - זו לא סיבה טובה מספיק.
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 08-10-2010 בשעה 09:02.
פלוגת מגב יקרה בהרבה מפלוגה של חיילים סדירים אשר תאבטח את בסיס ח"א
בפלוגת מג"ב יש הרבה יותר אנשי קבע ובאופן כללי ידוע שפלוגת מגב יקרה יותר.
ראה דוגמא של פירוק פלוגת מגב ממש באותו האזור איפה שנמצאים בסיסי חיל האוויר והחלפתם בפלוגה או כמה סדירות וכל זה נבע משיקולים כלכליים בלבד
יש מספיק מקרים הפוכים עדכניים של יחידות צה"ל שהוחלפו במג"ב
בהחלט כן - כי אתה לא מבין במג"ב. מג"ב עוברים את ההכשרה הרלוונטית בכל האמור בהתעסקות עם אוכלוסיה אזרחית, וחשוב יותר - יש להם את הסמכות והאחריות הכרוכים בכך. יחידות של מג"ב פועלות ת"פ ישיר ומלא של כוחות צה"ל כל הזמן עם כפיפות מבצעית מלאה אליהם. לא מדובר על יחידה של ח"א הכפופה למג"ב, אלא יחידה של מג"ב הכפופה למב"ס.
אם הסיבה היחידה שמהלך כזה (ודומים לו) לא יתבצע בצבא היא פוליטיקה - זו לא סיבה טובה מספיק.
לא חושב שהיה כאן פוליטיקה..פשוט עשו את הדרך הקצרה והפשוטה ביותר למטרה.
טוב, אם אתה חושב שזה יכול באמת לעבוד, אני לוקח חזרה את דברי.
אולי כדאי לתת לדבר כזה צ'אנס..אני לא בטוח שזה אפשרי אבל אולי אתם צודקים.
אני לא שמרתי מעולם על בסיס ח"א (רק ניסיתי להתגנב פנימה). אבל אני כן ישבתי על הגדר כשפתחו את הסכרים של נהריים וכל עמישראל עשה מכביש המערכת שילוב של איילון צפון והטיילת - בתור חייל לא יכלתי לעשות כלום בשביל למנוע מהם את זה - וזה החסרון העיקרי של חייל בסביבה האזרחית.
...וכנראה גם אתה שכחת אותו... (אלא אם כמובן אתה מדבר על בסיסים עם ציוד שאני לא מכיר ולא רוצה להכיר)
ממש לא ...אבל עסקת מטוסי הסופה היא מעל 2 מיליארד דולר...כל הצוללות הדולפין יחד עלו מיליארד וחצי דולר סה"כ...ואין לי מושג אם כולן עוגנות באותו בסיס...אבל גם אם כן... בסיס שיש בו סופות+ דברים אחרים שווה יותר מכל צוללות הדולפין יחד..וזה בלי להיכנס לפרטים הקטנים של מסלולים, ציוד מיוחד ועוד דברים רבים וטובים שיש בבסיס חיל אויר וקשה לי להאמין שיש בכמויות ובשווי בבסיס קטן של חיל הים בחיפה..
בתגובה להודעה מספר 110 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=efekt]...וכנראה גם אתה..."
יודע מה, קיבלתי. על אף שקשה לי להאמין שמישהו יצליח להסתובב בחשאי ולהשמיד טייסת שלמה על הקרקע מבלי שמישהו ישים לב... אין בחיה"א משהו מקביל ל"שומר משטח טנקים"?
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"
אנחנו לא נכנס למתודה של שמירת האמל"ח, התשתיות והאנשים בבסיסי חה"א. מה שנחשף (קיום פלגת אבטחה ייעודית) זה די והותר.
בסוף כל זה לא שווה כלום אם מישהו באמת מצליח להתגנב לבסיס ולהתקרב למטוסים - כל מה שהוא צריך זה כמה רימונים כדי לגרום נזקים של עשרות מיליוני דולרים.
הרבה הרבה יותר קשה לעשות את זה לספינה או לצוללת, למשל.
כמו שקורה בנתב"ג? ששם רמת האבטחה היא מהגבוהות בארץ.
יש לי הרגשה שידיים אזרחיות, יהיו יותר זולות מכל התקנים, הלוגיסטיקה, וההכשרה שתתדרוש מסגרת פרטית. ככה אתה גם שומר על רמה מבצעית גבוהה, וגם יכול להשתמש בסמכויות המאבטח הכתובים בחוק.
תעשה חישוב זריז של עלות מאבטח אחד (כולל הכשרה) אל מול חייל אחד - זול זה לא יהיה.
השאלה השניה היא כמובן מה קורה בשעת מלחמה, אז אתה צריך כוח גדול אף יותר - עובדים בחברה אזרחית יתייצבו ליחידותיהם ולא ישארו בעבודה - וזה מבלי להכנס לכל הסיבוך של אזרחים בזמן מלחמה בבסיס צבאי.
בוא נביא גם לוחמים תאילנדים, טייסים אינדונזים (שמעתי שהם מה זה זולים..)..
כולכם ירדתם מהפסים , את צה''ל אסור להפריט.
לכל ההפרטות האלה יש משמעות הרסנית על מדינת ישראל, מעבר לתועלת הכספית.
עריכה:התגובה מיועדת לאופלו 1234
בזמן רגיעה אפשר להקים יחידות של בדואים מהסביבה לצורך הבטחת בסיסי חיה"א בדרום. הם יהיו קל"ב, הכי מקצועיים, הכי מחוייבים, לא יצטרכו ללמד אותם ערבית או גששות והפרנסה שיקבלו תפחית את המוטיבציה למעשים אסורים. בזמן חירום יתווספו כמובן כוחות מילואים.
הבדואים משרתים כגששים בצה"ל, כשוטרים במג"ב ובגדוד הסיור הבדואי. אם אינך סומך עליהם, לא כדאי שישרתו בשום מקום. התמונה היא כרגיל מורכבת: בדואי הצפון והדרום אינם זהים, לא כל השבטים והחמולות אותו הדבר, וגם ברמה האישית ניתן לעשות הבחנה. תקופה ארוכה לא היו רוב הבדואים אלמנט עויין. מעבר ליד משכנותיהם (פחוניהם) ברמת חובב למשל תבהיר שאיפשהו פיספסנו לגביהם. אני חושב שלא מאוחר לנסות לשלב אותם במרקם החיים ואפילו במאמץ הבטחוני, זה לפחות שוה את הניסיון. כפי שציינתי,במקרה של עימות יש לתגבר את אבטחת בסיסי חיה"א בכוחות מילואים (בעלי יכולת לחימה) המבוססים על כלל האוכלוסיה.
בתגובה להודעה מספר 121 שנכתבה על ידי דוד שמואל שמתחילה ב "הבדואים משרתים כגששים בצה"ל,..."
ההצעה שלך יצירתית, נועזת, עם פוטנציאל טוב במידה ותנוהל נכון.
ומכאן שאין לה סיכוי בבירוקרטיה הישראלית
למשל, איך תגדיר בחוזה אבטחה לבסיס X בנגב שהעובדים צריכים להיות בדואים, בלי להפר את חוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה, ובלי ליצור פתח לאפשרות הישראלית האופיינית, שבמכרז תיזכה חברה שבמיקרה רשומה על שם גיס של אל"מ ב', קצין התקציבים של פד"מ, ושחלק מהמאבטחים שתציג יהיו בדואים, אבל פיקטיביים?
ביטיס, השאלה מה אתה מחפש, עוד פלוגה אפורה של חיילים שנרדמים בעמדות ומחפשים רק איך להעביר את השמירה (כי אני באמת לא יכול למצוא דרך לשמור על מתח מבצעי בכזו יחידה) או באמת כח איכותי שירוויח גם בהתאם. אגב, אפשר לחפש גם מאבטחים שכבר מוכשרים ומאומנים. בוגרי קורסי אבטחה. או קורס אחיד.
לגבי עניין המילואים, אתה צודק, אבל אני מניח שגם לזה יש פתרון. הרי נתב"ג לא מופקר בשעת מלחמה נכון?
מרקויס : אתה נסחף. אני מדבר כאן על להביא בוגרי יחידות קרביות שיבצעו עבודה מקצועית שכמו שזה נראה עד היום צה"ל לא מסוגל לבצע אותה בעצמו ברמה גבוהה מספיק.
נתב"ג במלחמה זה סיפור אחר. אבל לא כאן הבעיה - הבעיה היא שהעלות פשוט גבוהה מדי. הכסף שאתה מוכן לשים על מאבטחים אזרחיים יבוא על חשבון משהו אחר, וזה לרוב תשלום שלא תרצה לשלם.
1. "תפקיד אפור ומשעמם":
חבל שמכירים רק סוג אחד של "אבטחה" (ש.ג ומאבטחי מתקנים) בצה"ל.
היחידה הנ"ל, ממש לא הולכת לשמור בעמדות ש.ג 4-8. לא נפרט יותר מדי את מגוון המשימות, אמנם לא מדובר על משימות "מלהיבות" של יחידות מיוחדות למיניהן, אבל זה לא שלגדוד לוחם יש משימות מלהיבות יותר.
יש משימות, חלקן מלהיבות, חלקן שגרתיות. כמובן, שככל שהצוות נהיה ותיק יותר, הוא מוסמך לעשות יותר משימות, שנחשבות ליותר "מלהיבות".
זאת לא יחידת האבטחה המקצועית הראשונה בח"א. זאת פשוט הראשונה שתוכר כלוחמת. וזה עובד מעולה.
2. הכפפת היחידה למג"ב- רעיון מעניין, אבל לא ריאלי לטעמי, בגלל בירוקרטיה ופו"ש מסובך מדי. ייתכן שהיחידה תעבוד בשיתוף עם כוחות מג"ב באזור.
3. בעת לחימה, לכל בסיס ח"א יש גדוד מילואים שמורכב מיוצאי חי"ר (לעיתים אף מג"ב, לדוגמא), עם פלוגות סיור וכו'
נערך לאחרונה ע"י flash88888 בתאריך 08-10-2010 בשעה 11:13.
פלאש... אין הבנה בסיסית של המערכת?
תסלח לי... אבל אתה מבלבל במוח. אין לי מושג מי אתה ואיך אתה קשור לכל זה.
הממ נכון... בגלל זה הם רצו שחבורה של מאבטחי מתקנים תעביר להם אימוני לוט''ר נכון?
אבל מאבטחים שעשו שכונה שנתיים וא בא איזה מפקד גף חדש וחושב שהמאבטחים לוחמי על...
ומנסה להכניס דברים חדשים...
לאף אחד אין בעיה עם זה אבל יש דרך לעשות את זה... וכולם רוצים את זה.
ברגע שלמפקד גף כואב הלב על זה שהמאבטחים יוצאים שבוע שבוע...
אני יכול להצביע לך בגף הזה על המון אנשים שהיו רוצים לעשות מעבר לשיגרה שהם עושים ביום יום! פשוט לא נותנים להם לעשות עם זה שום דבר...
ברגע שאתה לא עושה כלום באים אליך בטענות... ברגע שאתה עושה יותר ממש שאמרו לך גם עוד פעם אתה לא בסדר...
עם קצת אימון הייתה יכול לקבל שם צוותים מעולים שהיה להם גם אינטרס לשרת ולא היה להם משעמם!
במקום זה מפקד הגף מוריד את המוטיבציה לחיילים רק כי הם מאבטחי מתקנים.
ובקשר ליכולות... בימי הכשירות האחרונים אחד שהיה לפני חודש בערך ואחד לפני שנה הגף הזה לקח מקום שני... בניגוד לפלגת האלה מכנ'ף 2. בלי שהתאמנו יום אחד...
אז אתה מדבר איתי פה על הכשרה?
אפילו לא בטוח שהם יקבלו תעודת לוחם...
ומה עם כל הדברים שהבטיחו? חחח
קורס צניחה לכולם,צניחות עם ציוד במדבר לאימון וניוט (גם את הג'יפים להצניח)
רגע... ומה עם המיקרו תבור והמגל שהבטיחו?
אני בטוח שאתה לא מכיר את כלללל החיילים בגף הזה ומי הם באמת ומה הם יכולים בשביל להגיד שאין להם שום כישורים ויכולות מעבר ללעשות שום דבר ושבוע שבוע ולשמור בש''ג...
אבל מה לעשות שמפקד הגף לא נתן להם לעשות עם זה שום דבר למרות בקשות חוזרות...
בבקשה אם אתה לא מכיר את האנשים שם אל תדבר אליהם
נחמיה גם אתה...
דמוגוגיה בשקל וחצי...
סוגי הפעילות...
איזה סוגי פעילות יש כבר? סיורים? סיורים עושים גם מאבטחי מתקנים ונהגי סיור! ובגלל שהמדינה שלנו כל כך טובה לבדואים הסובבים אי אפשר לעשות איתם שום דבר מיוחד... אפילו לעקב אות9ם אי אפשר ובטח שלא לעצור...
עדיין לאבטוח שהם יקבלו תעודת לוחם כל הרעיונות הם עדיין בגדר רעיון שמנסים להוציא לאור.
אף אחד לא מבטיח שום דבר.
הרי הפרוייקט הזה לא היה בטוח ב 100% שהוא יצא לפועל עוד שבוע ליפני התאריך גיוס של אותם החיילים.
צריך לקפוץ לשם לבדוק מה קורה אם כבר מדברים על זה חח צריך להשיג אישור כניסה איך שהוא חח
נערך לאחרונה ע"י Big_White בתאריך 08-10-2010 בשעה 14:04.
בתגובה להודעה מספר 130 שנכתבה על ידי Big_White שמתחילה ב "פלאש... אין הבנה בסיסית של..."
חבר יקר,
כנראה שאני מכיר אותך - יותר טוב ממה שאתה חושב
סלח לי, כנראה לא הבנת את דבריי: יש מאבטחי מתקנים ונהגי סיור מעולים, כאנשים. אבל למאבטחי מתקנים ולנהגי סיור אין הבנה בסיסית של מערכת צבאית, פשוט כי אף פעם לא חוו צבא אמיתי.
מספיק רק לקרוא את דברייך, לראות איך אתה מתנסח, ולהבין שמה שאנחנו טוענים הוא נכון.
נערך לאחרונה ע"י flash88888 בתאריך 08-10-2010 בשעה 14:08.
אז אם אתה מכיר את החיילים ואתי טוב מאוד
אז בבקשה אל תכליל זה א'
ב' כל אני מסכים איתך שיש אני לא אומר שלא...
הרבה מאוד אנשים בגף רוצים שינויי פשוט לא נותנים להם לעשות עם זה שום דבר. אתה בטח תגיד לי שככה זה חפשים וזה לא התפקיד שלהם לעשות דברים אחרים ממה שאומרים להם...
אבל בגלל זה יש לך רף נפקדויות גבוהה יש לך בלגן שם.
מרוב שאין לקצינים והנגדים מה לעושת עם החיילים מנקים 3-4 פעמים בשבוע עושים מסדר גף.
אם לזה אתה קורה צבא אמיתי אז תבקש בעברה לגף רסר... שם יהיה לך צבא אמיתי.
כל מש''ק שעשה קורס מכים חושב ששם זה הצבא האמיתי. תצא מהסרט הזה. אני מתאר לעצמי שאתה אחד המכים...
כשה המפקד גף ממרמר אותך מהבוקר עד הערב למה ניראה לך שמישהו יזיז אצבע כדי לעשות משהו בשביל הגף?
הייתי בכמה מקומות בצבא טירונות קורס ועוד... ובשום מקום אבל בשום מקום אף אחד לא הוריד ככה את המוטיבציה לחיילים כמו שעושים בגף הזה...
ונחמיה בקשר למאבטחי מתקנים בש''גמלים...
תאמין לי אתה לא הייתה שומר יותר טוב בש''ג...
מתנסח? סורי לא ממש טוב בניסוחים אני מאבטח מתקנים/סמרטות/חייל מה... נו איך קוראים לבסיס הזה.. אה קיריה../ אני לא חייל בכלל...
נערך לאחרונה ע"י Big_White בתאריך 08-10-2010 בשעה 14:16.
סטינו לגמרי מהנושא. זה לא "ראש בראש". יש יותר מדי דברים שלא היית צריך לרשום. מומלץ להפסיק שם.
אגיד רק שעם אנשים (חלקם- לא כולם) בעלי פרופיל 64 ומטה, קב"א שגובלת באי-גיוס לצה"ל/פיגור שכלי, מיעוט עם בעיות נפשיות, בעיות ת"ש למיניהם, שעברו "הכשרה" באורך של שבועיים, בתפקיד של שבוע-שבוע - אי אפשר לקיים אבטחה (אמיתית, לא כמו שמכירים בצה"ל).
מאבטחי מתקנים נמצאים במדרג השיבוצי הכי נמוך בצה"ל, זאת העובדה. עוול למקצוע האבטחה, וברוב המקרים גם לרוב החיילים.
נערך לאחרונה ע"י flash88888 בתאריך 08-10-2010 בשעה 14:34.
בתגובה להודעה מספר 130 שנכתבה על ידי Big_White שמתחילה ב "פלאש... אין הבנה בסיסית של..."
א. חלק ממה שכתבת לא היית צריך לכתוב.
ב. אני ופלאש מכירים את האנשים והרקע לזה הרבה מעבר למה שאתה חושב, ולהבדיל ממך - מכירים גם את האילוצים שמגבילים את הפיקוד.
בתגובה להודעה מספר 135 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "א. חלק ממה שכתבת לא היית צריך..."
לא אכפת לי מהאילוצים... זה לא מענין אותי אני מסתכל על התמונה בכללי מהצד...
נחמיה אתה אולי מכיר את הדברים מסביב אבל את התכלס מה הולך בגף הזה אתה לא...
קבא... קב''א לא משפקת שום דבר על המלש''ב...
כי זה כולל את הפרטים הכי לא נחוצים כמו "איפה אימא עובדת ואיפה אבא ומה המצב המשפחתי ואיפה באיזה עיר אתם גרים וכמה ההורים מרוויחים בחודש"
גם אתה לא הייתה צריך לרשום כמה דברים או לפחות לרשום אותם בצורה נכונה ולא "מאבטחי מתקנים ככה וככה וככה"
בתגובה להודעה מספר 136 שנכתבה על ידי Big_White שמתחילה ב "לא אכפת לי מהאילוצים... זה לא..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Big_White
קבא... קב''א לא משפקת שום דבר על המלש''ב...
כי זה כולל את הפרטים הכי לא נחוצים כמו "איפה אימא עובדת ואיפה אבא ומה המצב המשפחתי ואיפה באיזה עיר אתם גרים וכמה ההורים מרוויחים בחודש"
והנה דבר אחד שאתה לא מבין בו שום דבר, כי אין מילה אחת נכונה בפסקה הזו.
זה נחמד מאוד בתורה אמירה כללית, יש לזה אפילו בסיס של אמת. אבל זה לא מאוד עוזר.
האיום מהנגב: ממה חוששים בחיל האוויר?
חיל האוויר החל בהקמת יחידות "מגני הנגב", שיאבטחו את בסיסיו בדרום. גורם בבסיס נבטים: "הבסיס נמצא בתוך פזורה של בני מיעוטים בדואים, וחלקם מתקשים לראות עצמם כחלק מהחברה הישראלית"
השם קצת יומרני, לא ?
סה"כ הרי הם לא מגיני הנגב פשוטו כמשמעו
הפשיעה תמשיך כרגיל
עבריינות התנועה תימשך
ובעצם כל הרעות החולות אשר פוקדות את הנגב, ימשיכו מבלי שמישהו או משהו יידע על אותם "מגיני הנגב"
ששוב, כמו שנאמר, הם לא יותר מסוג של מאבטחי מתקנים, אולי עם קצת יותר גאווה, אולי עם נתונים אישיים גבוהים יותר, אבל עדיין, ש.ג.-ים של חיל אוויר.
השם קצת יומרני, לא ?
ששוב, כמו שנאמר, הם לא יותר מסוג של מאבטחי מתקנים, אולי עם קצת יותר גאווה, אולי עם נתונים אישיים גבוהים יותר, אבל עדיין, ש.ג.-ים של חיל אוויר.
זה פשוט לא נגמר, הזלזול. מה אדוני מבין באבטחה, או ביחידה הספציפית?
חבל שישנם המזלזלים. אורכו של המסלול הוא כמה חודשים טובים, וש.ג המגנים לעולם לא יעשו, עם עוד ייעודים שלא מוזכרים - אבל הם עדיין סוג של מאבטחי מתקנים (המממ... אז גם היחידה המטכל"ית לאבטחת אישים הם - סוג של - מאבטחי מתקנים, לפי צורת החשיבה הזאת).
אבל, הכי קל לדבר בלי לדעת באמת, לא?
נערך לאחרונה ע"י flash88888 בתאריך 12-10-2010 בשעה 16:20.
1. תגובות הזלזול נובעות מבורות/חוסר ידיעה מלאה על עצם הייעוד (לדוגמא, למה דווקא שם), מסלול, וסדיר של היחידה ובעיקר - האסוסיאציה האינפאנטלית למאבטחי-מתקנים.
2. האם השם ("מפציץ" או לא) באמת משנה? כנראה שלא.
נערך לאחרונה ע"י flash88888 בתאריך 12-10-2010 בשעה 17:06.
השם המפוצץ כן משנה כי לדעתי שימוש בשמות מוגזמים ולא קשורים דווקא מפחית מההערכה ליחידה וקל לגלוש ממנו ולהניח שמדובר בוואסח יותר מתוכן. ולפני שאתה קופץ ונעלב - אני לא אומר מה היחס בין וואסח לתוכן אצלכם כי אני לא מכיר, אבל אל תתפלאו שהתהדרות בשמות מביאה אנשים לחשוב כך. לשמות יש משמעות.
ואגב, "מגיני הנגב" האמיתיים הם אם כבר חטיבת הנגב של נחום שריג, שאת שורשיה כמגינת הנגב ניתן לראות עוד מלפני קרבות הבלימה מול המצרים ששיאם בגשר עד הלום ועד השתתפותה הפעילה בעופרת יצוקה. כיום היא חטיבת המילואים העיקרית של יוצאי גבעתי (קצת בדומה לכך שאלכסנדרוני היא חטיבת המילואים העיקרית של יוצאי גולני). הם מגינים על הנגב כבר כמעט 70 שנה (מאז הפלמ"ח) מפני איומים משמעותיים מבחוץ.
בתגובה להודעה מספר 147 שנכתבה על ידי flash88888 שמתחילה ב "[QUOTE=760]השם קצת יומרני, לא..."
אתה חצוף !
אני לא הראשון שזוכה לקבל ממך תגובות מזלזלות ומתנשאות ואפילו לא באשכול הזה.
אני אמנם לא יודע מה אדוני עושה, אבל אין ספק שלי תגובותיו, הוא אדם קטן.
אם אתה כלכך בטוח בעצמך, בוא והצג עצמך בשם ובתפקיד (בעיקר בתפקיד)
גם אתה לא יודע מי אני ומה אני ועל כן, טול קורה מבין עיניך.
תכבד אחרים, ואולי יכבדו גם אותך.
אני מבין שהנושא קרוב לליבך, אני מניח שאתה מהווה חלק ממנו
זה עדיין לא הופך אותך למומחה באבטחה ו/או בלשון עברית ו/או פסיכולוגיה.
אני מאחורי דבריי עומד - "מגיני הנגב" זה שם יומרני שנשמע מפוצץ, אך ליחידה המדוברת ולשם שכזה אין שום דבר במשותף.
מה לעשות, בנושא בטחון, אבטחה ושיטור (גם במרחב נגב) יש לי ניסיון.
כל טעונתיי הן שהאנשים המזלזלים ביחידה אינם מגיעים מרקע של אבטחה, או לחילופין אינם מכירים/יודעים את מהות היחידה (ייעוד, מסלול, שגרה) ושופטים על סמך ידיעה עם מעט מאוד פרטים.
ההשוואות למאבטחי מתקנים מאוד מעליבה אותי אישית - כאחד שמעורה בפרייקט, ועל סמך ניסיון, ללא צל של ספק - ההשוואה למאבטחי מתקנים היא אינפאנטלית ונובעת מבורות על היחידה עצמה.
ייתכן שהגבתי יותר מדי בצורה אמצוניאלית בגלל שזה כל כך קרוב לליבי, אך מעולם לא התכוונתי להתנשא על אחרים. על כך, סלח לי.
נערך לאחרונה ע"י flash88888 בתאריך 13-10-2010 בשעה 09:24.
מנהל פורום: דגמים לבניה עצמית, סקופים וחדשות, צילום ווידאו, וכן.... הצ'קלקה הכחולה של פרש
חבר מתאריך: 01.02.09
הי לכולם
אל לנו לשכוח שבבסיסי ח"א, רוב כ"א הוא כוח מקצועי, שעובד להשמיש את המטוסים עד השעות הקטנות של הלילה, אל תצפה שמכונאי או חמ"מניק או פקידה טכנית (מפ"טית) יהיו ערנים - ואל אחת כמה וכמה יגיבו - לחדירה עויינת לבסיס.
לגבי מתח מבצעי, זה מאד תלוי במפקדי אותו כוח, במשימות שהם יקבלו ובתירגולים שהם יעברו,
מובן שאם הכוונה היא להושיב אותם בחדרי כושר, ואוכל מקטרינג, ללא כל פעילות מבצעית. אז הכל ברכה לבטלה.
אני מקווה שכן יטילו אליהם משימות איכות ותירגולים כדי לשמור על מתח מבצעי.
לגבי "נכסים אסטרטגיים" האם לא ברור שבסיסי ח"א (כמו עוד המון בסיסים של חיילות אחרים) הם באמת נכס אסטרטגי? ברור שכן,
האם מגורי המשפחות בבסיסי ח"א הם לא נכס אסטרטגי? ברור שכן,
לסיכום, לדעתי הצנועה. טוב שקמה יחידה כזאת. היא מורידה מהעומס המוטל על צוותי הקרקע, ומעניקה תחושת ביטחון לשוהים בבסיס.
לא לא, אתה מבולבל או שאינך מבין את המשמעויות.
זה לא מקסימום טקטי... זה בוודאות טקטי, ולא צריך להיות פרופסור ולביטחון או להיות חשוף לסודות מיוחדים כדי לדעת שיש גם לא מעט אסטרטגי.
כנראה...לתיכון
זה לא ממש קשה, אני שם בצד את הדיון/ ויכוח הכללי לגבי מתי נגמר הטקטיקה ומתחילה האסטרטגיה..
זה לא רלוונטי לדיון.
אז אם שמים את הדיון הפילוסופי בצד, ההגדרה שבסיס שיש בו לדוגמה כמה טייסות f-15 או f-16 שיכולים להגיע לכל מקום במזרח התיכון הוא אסטרטגי (וכמובן גם טקטי) הינה הגדרה סבירה ותקפה.
הביטול המוחלט שלך את ההגדרה הזו, כמו גם דברים אחרים בדיון הזה לא הוכיחו דבר למעט עצבנות מקלדת שמגובה במעט ידע, בנושא הספציפי הזה לפחות.
מצטער אבל אין לי מושג על מה אתם מדברים בכל האשכול הארוך הזה, אפשר לחשוב שחה"א המציא את תורת אבטחת המתקנים, ושחוץ מבסיסי חה"א אין מתקנים מאובטחים בארץ.
אתם מדברים בנשימה אחת על שני דברים שונים - הראשון הוא אבטחה כנגד פח"ע וחדירות, והשני אבטחה "כנגד הפזורה הבדואית" שכאן מדובר בעיקר על אלמנטים של פשיעה.
1. כנגד פח"ע צה"ל המציא מיליון פתרונות שונים, היום רובם אלקטרוניים (החל מהגדר, דרך המצלמה, וכלה בכרב"מ) - כאשר מרכיב כזה מחובר למוקד מבצעי יעיל ובמקום וכיתת כוננות או צוות התערבות בכשירות גבוהה לא צריך גדודים של "מגיני הנגב".
2. כנגד חדירות בדואים ופשיעה צריך כוח בעל סמכות שיטור, אם "המגינים" ינסו לעכב בדואי עד להגעת שוטר המשטרה תמצא במקום "מגן" מפוצץ במכות או בדואי הרוג.
אם כל הכבוד לחה"א ולאנשים שמבינים המון באבטחה, אין שום הבדל בין אבטחת מתקן תע"ש, תע"א או נתב"ג, לבין אבטחת בסיס עם מטוסי "סופה". להפך, כמות המאבטחים הנדרשת היא קטנה בהרבה.
נערך לאחרונה ע"י צנחן1 בתאריך 15-10-2010 בשעה 00:02.
לא יודע מי זה אתם שאתה מתייחס אליהם..
אני אישית לא הגבתי בנושא שאתה מתייחס אליו ולא מבין בזה כלום..
לא שאני חושב שמישהו כאן מבין בזה...
עם כל הכבוד..ולא אם כל הכבוד...
בתכל"ס, מהדיונים המשעממים והילדותיים שהיו כאן כל השרשור הזה..
שמת לב שאין לך מושג מה גודל פלגת ההגנה?
הפתרונות האלקטרוניים הם אמצעי עזר נחמדים עם יעילות מוגבלת (ותלויית מפעיל)
כל הרעיון כאן זה להשוות את רמת האבטחה של הבסיסים לזאת של נתב"ג, למשל.
אני רק אזכיר לך שהדרישות לתפקידי אבטחה של מתקנים חיוניים הן לרוב להיות לוחמים וכו, ומדובר על אנשים מנוסים, לא על חבר'ה שרק מחכים שייגמר השבוע.
ה-"מגינים" מעכבים בדואים ושב"חים כבר מספר שנים. עד היום לא קרה כלום.
למיטב ידיעתי גדודי הגנה קרקעית קיימים במשך שנים רבות במילואים, מבצעים תעסוקות חי"ר קל בשטחים ומוזנים מיוצאי מג"ב, חי"רניקים שירד להם הפרופיל וחיילי נ"מ שלא מצאו להם גדוד נ"מ במיל'.
אז כמו שפעם אב"כ היה מערך מילואים בלבד ונפתח לו גדוד סדיר, כך גם במקרה הזה. צויין בידיעה במפורש שגדוד ההגנ"ק הזה יבצע גם תעסוקות בשטחים, ובכך יאפשר לזמן פחות גדודי הגנ"ק במילואים לבצע תעסוקות כאלה בדיוק, מה שיאפשר בעצם גם לזמן פחות גדודי חי"ר במילואים.
האפשרות לאבטח את בסיסי חיל האוויר בחיילים עם רובאי גבוה יותר גם היא יתרון, כמובן.
בתגובה להודעה מספר 165 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "למיטב ידיעתי גדודי הגנה..."
גדודי ההגנה הקרקעית מורכבים מכל הבא ליד (טכנאים, מכונאים, מ"כים...), אבל אף אחד מהחיילים שם לא היה מאבטח מתקנים, לפחות בדרך כלל זה ככה.
אבל גדודי ההגנ"ק הם לא מי שמאבטחים את הבסיסים בשגרה. כמו שאמרת הם עושים תעסוקות חי"ר קל.
בתגובה להודעה מספר 166 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "גדודי ההגנה הקרקעית מורכבים..."
אז עכשיו תהיה לחה"א זרוע חי"ר-קל אורגנית בסדיר שתזין את גדודי המילואים שלו.
ועם היקף מתאים של תעסוקת חי"ר בשטחים, זה יכול להוריד גם את העומס מהמילואים. גם אם הגדוד הזה ישלח פלוגה אחת לשלושה שבועות כל 4 חודשים, חסכת גיוס של 3 פלוגות מילואים בשנה.
עמותת "נצח יהודה" החליטה להפתיע את חייל הנח"ל החרדי דייגו טפייה, שהתגייר ועלה לארץ - והביאה לטקס סיום המסלול של הפלוגה את אמו ואחותו, שאותן לא פגש קרוב לשש שנים. עין לא נותרה יבשה במהלך המפגש, והחייל ואמו התקשו להיפרד. "זו התרגשות ושמחה גדולה", אמרה האם. צפו
הכותרת אינה מדוייקת, לא מדובר חייל מנח"ל חרדי אלא לוחם בבח"א 28
שלא נכתוב את השם שלהן מכל מיני יחידות אחרות שכבר עברו הכשרה יותר מתקדמת ולא יעלה לצה"ל הרבה כסף להכשיר אותם לצרכים האלה של חיל האויר.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
בתגובה להודעה מספר 174 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "בחירה מוזרה של חיל האויר, כי יש להם אופציה לקחת יוצאי יחידות מובחרות"
א. כללית, הרושם שלי הוא שהצבא מחפש בכוח תקנים שאפשר לפתוח לחרדים- גם כי זו משימה לאומית, וגם כי הם "בחינם" (כלומר, על-תקניים ולהבנתי, הכשרתם היא מחוץ לתקציב הביטחון).
ב. למה לעזאזל לקחת מי שיכול להיות לוחם, ביחידה מובחרת או לא, ולשים אותו באבטחת בסיסים? יש עודף מלש"בים שיכולים להיות לוחמים איפושהוא? שאותם " יוצאי יחידות מובחרות" יעשו מה שאומנו אליו; לשים אותם חודשים באבטחת בסיסים זה בזבוז.
בכיתות הכוננות ברחבי בסיסי חיל-האוויר יושבים באופן קבוע חיילי חובה כשהם דרוכים לקראת הזנקה אפשרית לכל אירוע בטיחות בבסיס. אותם חיילים הם המגנים האסטרטגיים חיל-האוויר, אשר אחראיים על אבטחת בסיסים רגישים וסיכול כל אירוע קרקעי המאיים על שלום חיילי ומבני הבסיס. להבדיל ממאבטחי מתקנים, העוסקים בעיקר באבטחות סטטיות בעמדות שמירה, המגנים האסטרטגיים עסוקים באבטחה דינמית, כשכל הקפצה יכולה להיות רגע האמת. "כמו שכשטייס מוזנק לעבר מטרה שעדיין לא יודעים בדיוק אם היא עוינת או לא הוא דרוך ומוכן לקראת יירוט, כך גם המגנים האסטרטגיים - כשמוזנקים לאירוע הם לא תמיד יודעים לקראת מה הם באים, אבל הם מוכנים לקראת פגישה עם מפגע", מספר רס"ן אלעד דדון, ממחלקת בטחון חיל-האוויר. "יכול להיות שתפגוש בסופו של דבר אזרח תמים ויכול להיות שתפגוש איום ממשי, אך רמת הדריכות לא משתנה".
בנוסף לאיוש צוותי התגובה הדינמיים בבסיסים המגנים האסטרטגיים אחראיים על משימות אבטחה נוספות כמו סיורים רכובים, פתיחות ציר, סריקות גדר לשלילת חדירות, תצפיות בנקודות תורפה ונתינת מענה ראשוני לאירועי הפרות סדר במרחב הבסיס. "למגנים יש אחריות גדולה מאוד: בבסיסי חיל-האוויר יש חיילים וחומרים רגישים ומסווגים, אשר אסור שיפלו לידיים הלא נכונות", מספר רס"ן דדון. "מדובר באחד התפקידים החשובים ביותר במערך ההגנה הקרקעית".
במסגרת הכשרתם, לאחר סיום הטירונות עוברים המגנים האסטרטגיים קורס בן ארבעה שבועות בבית הספר למקצועות החי"ר של החיל אשר מכשיר אותם למשימות אליהן הם מיועדים. במסגרת הקורס לומדים המגנים העתידיים בין השאר כיצד להתמודד עם מצבי חירום באופן אישי ובעבודת צוות, מתאמנים בקרב מגע, בשימוש בנשק ובתפעול כלבי נטרול. לאחר סיום הקורס וההגעה לתפקיד יכולים מגני חיל-האוויר ליטול חלק במגוון קורסים ביניהם קורס מ"כים, קורס קצינים, קורס נהיגה מבצעית וקורס כלבנים.
מלש"בים אשר מעוניינים להשתתף במיונים לתפקיד מגן חיל-האוויר מוזמנים ליצור קשר עם מדור איתור חיל-האוויר.
לאחרונה הגיע לסיומו הקורס הרביעי במספר של מגני חיל-האוויר, הראשון שאינו במסגרת פיילוט. "השירות כעת יהיה מאתגר יותר אך מאידך מתגמל מאוד. זוהי קפיצת מדרגה בפיתוח החיילים"