15-10-2005, 16:38
|
|
|
חבר מתאריך: 24.09.05
|
|
עוד כמה נקודות מנסיון עם הכלבה שלי
לקחתי אותה בגיל חודש וחצי. לקח לי חודשיים וחצי ללמד אותה להפסיק עם הלכלוך לגמרי.
השיטה שלי הייתה קודם כל: הוצאה לדשא מתחת לבית כל שעתיים, בלי שום קשר לכלום, וזה חוץ מטיולים ארוכים בסביבה. טיול אחד ביום שהוא לפחות שעתיים רצופות. (הייתי אז בדיוק בחופש הגדול בבי"ס, בגלל זה היה לי זמן). אל תדאג- בלילה אתה הולך לישון. בבוקר תמצא שלולית, אבל עם הזמן כבר לא.
בהתחלה גור לא מבין שהוא מלכלך, והוא עוד לא סגור על המרחבים של הבית שלו- כאן אין מה להשתמש באמצעי ענישה, הוא יבין את זה עם הזמן (עניין של שבועות בודדים).
השלב הבא הוא שהוא מבין שהוא מלכלך וכועסים עליו בגלל זה, אבל פשוט "מתפספס" לו בגלל חוסר שליטה על הגוף, או שהוא שוכח. קורה. כאן אפשר ללחוץ עליו קצת. אבל ממש קצת- ז"א מקסימום צעקות, שום רובים, שום כאפות, שום דחיפות עם האף.
תבדוק טוב באיזה פאזה הוא נמצא- האם הוא מבין שהוא עשה דבר רע, או שהוא פשוט "עושה". חודשיים וחצי שה עדיין מאוד צעיר, אז שים לב.
כלב הוא חיה אסטטית, והוא יבין עם הזמן שזה אסור ללכלך במקום שבו בוא גר, Don't push it.
אצלי היא נקבה+רועה גרמני, ז"א כלבה רגועה וממושמעת.
אצל זכרים זה יקח יותר זמן, אבל עד גיל חצי שנה, לא יותר.
עוד דבר חשוב לגבי יחס לכלבך, בכל דבר שקשור לאילוף, כשאתה נותן פקודה: אל תנהל מו"מ עם כלבך. פקודה היא פקודה, ותקפיד שהיא תבוצע. אל תתעצל, ואל תיכנע.
כשתאלף אותו לפקודה שיבוא אליך, אז תדאג שיבוא אליך אחרי הפעם הראשונה, ואם הוא לא בא, תלך אליו ותביא אותו, רק שלא יקבל את ההרגשה, שאתה יכול לדבר לעצמך, והוא יעשה מה בא לו.
אחרת הוא ילמד להתיחס לפקודות כאל אופציה ולא כחובה, ויהיה קשה לשנות את זה, כשתרצה לאלך אותו באמת.
|