14-10-2005, 19:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.08.04
|
|
מידע נוסף
אני אשתדל לסרוק את המאמרים המדוברים לקראת סוף שבוע הבא. מדובר בין השאר במאמר של קוק עצמו שהתפרסם ב-JDW בשלהי יולי 2002. השער של הגיליון הזה הכיל פרפאזה על ניוטון והתפוח או משהו בסגנון. המאמר עורר תשומת לב רבה ואתה יכול למצוא התייחסות לא רעה אל תוכנו כאן:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2157975.stm
בנוגע לתחום עצמו הרי שאינני פיזיקאי. יחד עם זאת יש לי תחושה שגם הפעם יש נטייה להאדיר יתר על המידה את הטכנולוגיה הנאצית. אומנם הגרמנים פיתחו כמה טכנולוגיות מדהימות וחלוציות אבל עם הזמן חל ניתוק מהמציאות של כותבים רבים והם טוענים שהגרמנים הצליחו לפתח דברים שגם היום - 60 שנה אחרי - הטכנולוגיה מאחוריהם נראית כמו מדע בדיוני. בוא נעמיד את הדברים בפרופורציות הנכונות. הגרמנים היו חלוצים בתחומים רבים אך מפה ועד להאמין בכל מיני תכנונים הזויים - שרשת האינטרנט מלאה בהם - נראה לי לא רציני. זה מזכיר לי ספר שעוסק גם הוא בפיתוחי אנטי-גרביטציה גרמניים ומקדיש מקום רב לתיאור בסיסים תת-קרקעיים שהקימו הנאצים מתחת לאנטרקטיקה. בניגוד לספק של קוק הספר הזה (Blue Fires של Gary Hyland) לא רק משעשע - הוא גם בעיקר אידיוטי.
מה מצב המחקר כיום? אני מניח שלו המחקר היה מבשיל לכדי משהו ממשי היינו שומעים עליו. סביר להניח שהאמריקאים (ואחרים) עושים כל מיני ניסויים במעבדות (ועל חלקם אנחנו יודעים בודאות) אך זה יותר בגדר של "שעשועי R&D". לא מדובר בטכנולוגיה שהבשילה לכדי מערכות מבצעיות של ממש. שוב, אם זה היה מגיע למצב כזה הרי שניסיון העבר מראה שהיינו שומעים על כך. כבר לא מדובר בעידן המלחמה הקרה שבו האמריקאים חששו מפלישת טנקים סובייטים לפולדה ושמרו קרוב לחזה כל טכנולוגיה שיכולה הייתה לשמש כ-"Sillver Bullet" פוטנציאלי. וגם אז, כפי שאתה יודע (ראיתי שעסקת בעבר מעט בחמקנות), הרי שתחום רגיש ובעל פוטנציאל מבצעי כה משמעותי כמו ה-STEALTH זכה למעקב צמוד של התקשורת המקצועית כמעט למין ראשיתו. אומנם לא חסרים פרסומים שגויים, אבל מי שיחזור לפרסומים מראשית ואמצע שנות ה-80 יראה שהם מספקים תמונה כלל לא רעה על ההתפתחות האמריקאית בתחום זה. המצב לא כך בנושא האנטי-גרביטציה. פה ושם יש פרסומים (שאת חלקם אני אשתדל להעלות לאתר בהמשך) אך הרושם המתקבל הוא שהנושא מצוי עוד בחיתוליו וכי רחוק היום עד שיבשיל - אם בכלל - לכדי טכנולוגיה שימושית.
אבל, כמו בכל עיסוק בתחומי R&D מסווג - ייתכן ואני טועה לחלוטין.
ובנוגע לקטע של "אמזון" הרי שאני לא מטיל ספק בכך שהספר זמין שם. פשוט מאחר ולא כל הגולשים נהנים מגישה ל"אמזון" רציתי ליידע שעקרונית יש אפשרות להשיג את הספר בארץ. אני מניח שאם הוא כבר היה ברשת "סטימצקי" ניתן לבקש ממנה להזמין עותק חדש.
נערך לאחרונה ע"י nsdq160 בתאריך 14-10-2005 בשעה 19:21.
|