03-10-2005, 23:34
|
|
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
הודעות: 259
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי סירפד
הFX ניתן לשימוש בכל נשק קיים, אך בפועל מתאים רק לכלים שמאפשרים החלפת קנים בקלות (M16/M4, תמ"קים, אקדחים), ובנוסף יש צורך להחליף גם את המכלול. התחמושת עצמה מופעלת ע"י גז דחוס במקום אבש"ש, ומחייבת שימוש במיגון מסיבי יותר מזה שבאימוני פיינטבול (התחמושת כמעט-קטלנית בטווחים קצרים). מאחר ומדובר בתחמושת לאימוני ירי חי דו-צדדי, ישנם סימונים רבים לנשק ולמחסניות על-מנת להבהיר מעל לכל ספק כי אין מדובר בתחמושת חיה: קנה הנשק ולפעמים גוף הנשק עצמו נצבעים בכחול, והמחסניות מוחלפות לצבעוניות או שקופות. מהניסיון שיש לי איתה, לתחמושת יש מעט רתע אך אחוז גבוה יחסית של מעצורים (כדורים עקרים).
הסימון הסטנדרטי לM4 הוא קנה צבוע כחול. שימו לב לפגיעות בחזה
בתמונות הבאות יחידת הלוט"ר של צבא הולנד:
כנ"ל - המחסנית השקופה היא עוד סימן ויזואלי לנשק אימונים
הכדור לנשק אישי אחיד בגודלו - יש גם כדורים גדולים יותר למקלעים.
גלוק צבוע כחול
הסבה לאקדח יריחו של תעשיות נשק ישראל
דף FX באתר חברת Simunition
|
שנה טובה לכולם.
מזמה זמן מה שלא הייתי כאן. מספר תיקונים לגבי תחמושת וכלים המתאימים לנ"ל :
התחמושת איננה מופעלת על בסיס "גז דחוס" אלא עם אבש"ר (חברים, אבש"ש כבר אינו בשימוש בכלי ירייה מודרניים אלא רק באלו היורים עם black powder - אבק שריפה שחור = אבש"ש) בכמות מועטה ומינימלית על מנת לשגר את קליע הפלסטיק ולהתחיל את פתיחת נעילת ה"מכלול" / מחלק.
על מנת למנוע תקלות, מקובל לסמן כלים אלו בצבע כחול ואף להחזיק כלים ייעודיים לירי תחמושת זו.
באקדחים קל יותר להחליף חלקים מאשר ברובים / רוס"רים, כיוון שאין צורך במכשור מיוחד. החלפת קנה ברוס"ר M4 / M16 איננה מתבצעת בדרג השדה ואף לא בנשקיית היחידה על ידי הנשק. (מבוצע על ידי דרגים בכירים יותר ובעלי מכשור מתאים) וזאת מסיבות שונות חלקן בשל הצורך בכלים מיוחדים על מנת להחליף את הקנה, דרך ביצוע בדיקות שונות ועוד... כך שעל מנת שלא לפגום בכשירות המבצעית של הכלי, מקובל להחליף ולהרכיב ערכות FX באקדחים בלבד.
מה מיוחד בתחמושת FX ?
מכיוון שתרמיל הכדור מכיל כמות מזערית של אבש"ר, ומדובר בירי של תחמושת בקוטר 19*9 מ"מ, הנורית בד"כ מאקדחים בעלי מנגנון נעילה פוזיטיבי (נעילת משטחים ישרים / "בראונינג") יש צורך בלחץ מסויים על מנת לאפשר פתיחת הנעילה והדיפת המחלק לאחור על מנת לחלוץ את התרמיל מבית הבליעה.
מכיוון שכאן יש כמות קטנה, לא ניתן לבצע פתיחת נעילת מחלק והדיפתו לאחור עם הקנה והמחלק ה"רגילים" , מה עוד שבירי תחמושת זו, עושים שימוש בקנה חלק קדח כיוון שאין צורך בסבסוב הקליע באוויר (שהרי לא מחפשים דיוק מירבי כמו בירי "רגיל" אלא מסתפקים בפגיעה במטרת דמות בטווחי המגע) ולכן יש צורך בערכה הכוללת קנה חלק קדח עם נעילת "הכבדה" (נעילת הקנה למחלק מתבצעת על ידי כוח הקפיץ המחזיר ולא על ידי שיני / זיזי נעילה) וקפיץ מחזיר מוחלש.
הכדור עצמו מורכב מקליע פלסטי המכיל כמות צבע קטנה המשמשת לסימון הפגיעה ביריב והתרמיל מורכב משני חלקים - חלק מתכתי וחלק פלסטי.
הייחוד של התרמיל - כפי שכתבתי לעיל, התרמיל מכיל כמות קטנה של אבש"ר ולכן יש צורך לסייע לפתיחת המחלק. כאן נכנס לתמונה החלק הפלסטי - לאחר הירי משמש התרמיל הריק כבוכנה ההודפת לאחור את המחלק והחלק הפלסטי משמש כמכפיל כוח - נפתח ומסייע להדיפת המחלק.
כמו כן, על מנת למנוע שימוש בתחמושת "חיה" מופרדות המחסניות ומסומנות גם הן בצבע כחול.
לגבי גלוק כחול - כלי זה מיוצר במפעל מלכתחילה למטרת אימונים בתחמושת זו ואינו נצבע.
האקדח מוגן מפני ירי תחמושת "חיה". חברת גלוק מייצרת גם אקדחים בצבע אדום (אינרטיים לחלוטין) לצרכי אימונים.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.glock.com/Practice.jpg]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.glock.com/training.jpg]
(http://www.glock.com/training.htm)
מצורפות תמונות שצילמתי בעבר עם אקדח יריחו FBL - פולימרי שעבר הסבה על ידי תע"ש לירי עם תחמושת זו.
שימו לב לצבע הקנה, המחסנית, הכדור טרם הירי ולאחריו, כמו גם לאפרשות לבצע איתו ירי בתוך מבנה לעבר עצמים קשיחים, מה שלחלוטין לא יבוצע עם תחמושת "חיה". (מי מזהה את הדוגמן החטוב שבתמונה ? :-))) )
אגב, סרפד, לגבי איכות תחמושת יש לה אכן אחוז נפל גבוה יותר מאשר לתחמושת "חיה" אך לעיתים צריך לבדוק גם את הכלים בהם משתמשים, לגלוק יש אחוזי נפל נמוכים מאוד יחסית ליריחו ואחרים.
נועם.
נערך לאחרונה ע"י noam17c בתאריך 03-10-2005 בשעה 23:39.
סיבה: תיקון תמונות
|