לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-10-2005, 16:01
  Kaktus Kaktus אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Kaktus
עזרה בקשר לעתודה טכנולוגית..

אני נמצא בפרוייקט מרום טכנולוגי שבעצם זה לכאלה שלמדו בתיכון מגמה ריאלית
בסוף העתודה אני יוצא הנדסאי אלקטרוניקה (יג, יד) ואשרת בחיל האויר
ראש המחלקה שם הסביר לנו שאחרי הצבא אנחנו יכולים להמשיך לתואר מהנדס מהנדסאי (כאילו להמשיך את השנתיים) אם נקבל ציון שהוא מעל 80-85 וזה מה שבעצם משך אותי לשם..
יש לי חבר שאח שלו היה בפרוייקט דומה.. למד שנתיים ויצא הנדסאי עם ציון 87
גם לו אמרו שהוא יוכל להמשיך לתואר מהנדס אחרי השירות בצבא אבל כשהוא חזר למכללה בשביל להשלים למהנדס חייבו אותו להתחיל מהתחלה וזה יצא שהוא ביזבז שנתיים לשווא
אז הדילמה שלי היא האם זה באמת שווה משהו כל העתודה הטכנולוגית הזאת
ואם למישהו יש אחים/אחיות שהיו בפרוייקטים דומים אני אשמח אם הם יוכלו לזרוק כמה מילים על זה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-10-2005, 16:13
  o.m.t o.m.t אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Kaktus שמתחילה ב "עזרה בקשר לעתודה טכנולוגית.."

אני גם קיבלתי לפני כמה חודשים את הקדצ של חיל האויר וממה שראיתי לא התרשמתי בכלל.....
"התואר הנדסאי" הזה לא שווה הרבה אחרי הצבא, ואל תחשוב אפילו לרגע שיש לו חשיבות כמו של תואר שעשית באוניברסיטה. בסך הכל אני לא חושב שהעתודה הטכנולוגית הזאת שווה משהו והרבה מאוד אנשים יסכימו איתי, כי כל מה שאמרו לך כשהגעת לזימון נשמע אולי טוב ונחמד, אבל כשתתחיל ללמוד שם אתה תראה שזה ממש לא כך. אתה מוזמן לערוך חיפוש ולראות בעצמך שרוב האנשים שהלכו לשם לא היו מרוצים. בקשר לאח של חבר שלך, נשמע מאוד מוזר שהוא צריך להתחיל מההתחלה את הכל. יכול להיות שהוא עשה מבחני קבלה לתואר מהנדס ולא עבר אז הוא צריך להתחיל הכל מההתחלה?
ישן 15-10-2005, 16:29
  o.m.t o.m.t אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Kaktus שמתחילה ב "עזרה בקשר לעתודה טכנולוגית.."

אם עשית פסיכומטרי (ויצא מעל 650) ויש לך ציונים טובים, אתה ממש פרייאר כי הצבא ממן לך 85% מהלימודים אתה משרת כקצין וחותם על שלוש שנים קבע. אם תחשבו קצת לעומק, בעתודה אקדמית אתה לומד 3-4.5 שנים שבה אתה מוציא תואר בנושא שבחרת שבאזרחי יתן לך המון ובטוח הרבה יותר מ"תואר הנדסאי". בנוסף הזמנים הם כמעט אותם זמנים כי עתודה אקדמית זה 9 שנים ועתודה טכנולוגית זה 6 שנים + השלמה לתואר מהנדס -8-9 שנים. חוץ מזה, רק להשכלה כללית, לימודים באוניברסיטה עולים 10,000-15,000 בשנה ככה שאם אתה עושה עתודה אקדמית הצבא מממן לך כמעט 35,000 שקל מהלימודים, לעומת עתודה טכנולוגית שהצבא מממן לך גם 85% אבל הלימודים האלה עולים 25,000 כלומר, אתה משלם מכיסך 5,000 שקל יחד עם השלמה לתואר מהנדס זה עוד 40,000-35,000 מכיסך האישי. תחשיב גם את המענק שהצבא מביא לך בסוף השירות כשאתה בעל עתודה אקדמית שזה עוד 25,000 אם אני לא טועה, ככה שאם אתה לא רוצה עתודה אקדמית בגלל שזה 9 שנים, כדאי לך להתעלות על המחסום הזה.
ישן 16-10-2005, 10:58
  ohadbx ohadbx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.03.04
ממה שאני ראיתי והכרתי

עתודה טכנולוגית מתאימה ל 2 סוגי אנשים:
1. אלה שמתכננים להמשיך קבע. במקרה הזה בעבור השקעה של פחות משנתיים (י"ד זו לא שנת לימודים מלאה) אתה תקבל תוספת גדולה מאוד לשכר, בסדר גודל של כאלף שקל, שבדרגות האלה זה די הרבה. (אני לא בטוח אם התוספת היא מיידית עם הכניסה לקבע, או רק אחרי שנה בקבע).

2. אנשים, איך להגיד..... לא בדיוק הכי גאונים או הכי מצליחים בלימודים,או שהשאיפה שלהם מבחינת השכלה לעתיד לא הכי גבוהה (לא שיש משהו רע בזה). במקרה הזה מתאים לעשות עתודה טכנולוגית, במימון ע"י הצבא, וככה אחרי השירות אתה יוצא עם תעודה+ נסיון בתחום שבו למדת. אומנם התעודה הזו לא שווה כמו מהנדס, אבל זה בהחלט נותן לך ייתרון על פני מי שלא עשה עתודה.

אם אתה משייך את עצמך לאחת מ 2 הקבוצות האלה- לך על זה. אם לא- תשב ותחשוב מה אתה כן רוצה- עתודה אקדמאית או תואר אחרי הצבא.

בהצלחה
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:54

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר