לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-10-2005, 11:27
  Scylla Scylla אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.05
מידע על חי"ר ועל חירמ"כ

פורום מתגייסים שלום,
ב22.11.05 אני מתגייס, כמובן לחירמ"כ.
ויש כמה דברים שאני רוצה לדעת אם אנשים יודעים פה מחברים או מנסיון לגבי החטיבה לעתיד ולגבי עוד כמה מושגים.

1. שמעתי את המושגים "מסייעת" ו"רובאית" הבנתי שאלו פלוגות שהן פשוט יותר מבצעיות משאר הגדוד או משהו בסגנון?
2. איך אני מגיע להיות קלע או צלף? יש יתרון בהשמת דגש או שאם אני אצטיין במטווחים יקטפו אותי ישר? ואם אני אצטיין אז אני אלך להיות צלף או קלע? יש לי בחירה בכלל?
(בגדנ"ע בי"א היה לנו מטווח עם M16 ומכל השכבה שלי הייתה לי תוצאה הכי טובה (ממה שאני ראיתי, וראיתי) זה סתם "פוקס" כי הכוונות לא מאופסות וכו' או שיכול להיות שיש פוטנציאל?)
3. אני בחירמ"כ מסיבה אחת - עוקץ. על היחידה שמעתי המון, רציתי לשאול האם סיכויי הקבלה באמת כאלה קטנים? ובכלל מה הם מחפשים בגיבוש חוץ מגישה מיוחדת לכלבים ומורעלות רצינית על היחידה?
אם הכושר שלי ירוד, אבל אני שופע במוטיבציה וזה לא הגיבוש הראשון ואני יודע לקראת מה אני הולך, יש סיכוי לעבור?
4. הבנתי שבחירמ"כ עוברים קורס לו"ז או משהו בסגנון? זה משהו יחודי לחירמ"כ או שכל חי"רניק עובר את זה?

ובכלל אני מעוניין לשמוע כל מיני דברים מעניינים דווקא על הגדודים של חירמ"כ וחי"ר בכלל וקצת לקוות ליותר מ"כלבי שמירה".

סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש על העזרה!
אופיר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-10-2005, 12:36
  איתני:) איתני:) אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Scylla שמתחילה ב "מידע על חי"ר ועל חירמ"כ"

טוב אז ככה אני בבית עד יום רביעי והתגייסתי באוגוסט לחרוב(כבוד!) אז אני יכול טיפה לענות לך על השאלות והכל..

אז ככה בנוגע לסעיף 1-אתה מסיים טירונות ואימון מתקדם ועוד 4 חודשים קו ואז אתה מסיים מסלול(אחרי 10 חודשים מהגיוס),ברגע שסיימת מסלול אתה עולה לותיקות שמחולקות ל3:א-פלחו"ד,ב-מסייעת,ג-רובאית
כל אחת מהם מתמקצעת על שטח אחר בקו ובעיקרון הם עושות את אותה פעילות של מעצרים וכל זה..ובמקרה של מלחמה לכל אחת מהם יש התמקצעות שונה(סיור,חבלה וכ'ו)

2.קלע אין סיבה שלא תהיה,תציק למפקדים שלך מהיום הראשון שאתה רוצה להיות קלע והכל ובשבוע m 16 בסיסי שזה בעצם שבוע שלם שאתה רק יורה כל היום אז תוכיח את עצמך ותשקיע ותראה שאתה רוצה והכל ותתייחס בהתאם למשקי קליעה כי יש להם אחוז גבוהה מאוד מהבחירה אם לתת לך להיות קלע או לא..
בנוגע לצלפים זה כבר אח"כ בותיקות שיהיו הקצאות לקורס צלפים אז תנסה לצאת..יש לך עוד זמן

3.המון המון אנשים רוצים להגיע לעוקץ ומתוכם מגיעים ממש קצת אז קח בחשבון שלאו דווקא זה יהיה אתה..אז שלא תתאכזב אח"כ..!
ואם לא תגיע לעוקץ,אז חרוב חרוב ושוב חרוב..!

4.אין לי מושג ת'אמת..

אממ אני יכול להגיד לך מה שאני יודע על חרוב..אומנם יש לי עוד הרבה עד לקו אבל אני יודע מחברים והכל שזה ממש לא כלבי שמירה למרות שתשמע בלי סוף סיפורים של דוד של חבר של אח וכל החרטות האלו,לך בעקבות מה שאתה רוצה ולא מה שמחרטטים לך חבר'ה שגם התגייסו באותו יום שלך ולא ראו עדיין כלום..
ואפרופו חרוב,שלשום בדיוק הם מצאו 10 ק"ג חומר נפץ ורימון רסס שהוחבא בחיתול של תינוק(יש ת'סיפור הזה בידיעות אחרונות)

וכל שאלה שיש לך-באמת בכיף..!
ישן 24-10-2005, 14:56
  Scylla Scylla אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.05
תודה על ההשקעה!
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי איתני:) שמתחילה ב "טוב אז ככה אני בבית עד יום..."

לגבי קלע - אתה אומר אם אני מתייחס למטווחים ברצינות ומראה רצון להתקדם ולהשתפר ובכלל לוקח את זה בתור יותר מסתם מטלה אז אין סיבה שלא יתנו לי להיות קלע?
עכשיו בתור קלע, אני הבנתי שיש לך את הכוונות המגניבות האלה, אבל בעקרון התפקיד שלך הוא להתמקם בעמדות מפתח ומשם להוריד את מי שצריך כמובן... אז זה כמו חצי צלף בערך?
ואם אני קלע, זה יכול למנוע ממני להיות צלף או שלהפך זה רק יכול לעזור?

לגבי עוקץ - אני מתפלל להגיע לשם, באמת שזה המקום שאני הכי רוצה להיות בו מכל יחידות צה"ל, אבל אני לוקח בחשבון שסביר להניח שאני לא אעבור.
יש לך במקרה עוד קצת פרטים על הגיבוש או על האנשים שהם מחפשים וכו'?

יש שמועות שניתן להגיע דרך חירמ"כ להיות מש"ק לוט"ר, יש אמת בדברים האלה?

ובתור צלף או בתור רובאי, יש הזדמנות להגיע לקורס צלפי לוט"ר?
ישן 24-10-2005, 17:12
  איתני:) איתני:) אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.05
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Scylla שמתחילה ב "תודה על ההשקעה!"

אם תשקיע ותרצה ותשאל שאלות ותחפור למפקדים שלך על הרצון להיות קלע מתחילת הטירונות אז אין שום סיבה בעולם שלא תהיה קלע אלא אם באמת התוצאות מטווחים שלך יהיו ממש ממש על הפנים..אני ראיתי המון אנשים שמשקרים ומשנים תוצאות אז אם זה באופי שלך אתה יכול לעשות גם את זה..
אני אישית הסתפקתי במא"ג
עוד המלצה בנוגע לשבוע אמ 16 בסיסי-תביא איתך מגנים למרפקים..כדיי שזה יפגע בך כמה שפחות..כי אני מכיר אנשים שיורים ממש טוב אבל מרוב הכאבים במרפקים לא הצליחו לירות כמו שצריך ולא פגעו כמעט..

כל פעולה חובה שיהיה קלע בכוח,זאת אומרת שנגיד בקטע של "להרוג מחבלים" הסיכויים של הקלע גדולים יותר בוא נגיד ככה..ואפשר לקרוא לזה חצי צלף למרות שההבדלים ביניהם גדולים מאוד..
ושוב-הקורס צלפים זה רק אח"כ בותיקות..בטירונות ובאימון מתקדם אתה מתמקצע על נשק מסויים אבל אח"כ בותיקות אתה יכול להיות מה שבא לך..אם בטירונות וזה אתה מאגיסט/נגביסט אתה יכול להיות אח"כ צלף אפילו..כאילו הכל..תלוי בהקצאות..אבל אין סיבה שלא תהיה קלע,נגביסט ומטוליסט או משהו כזה..

לגביי עוקץ אין לי מושג כי גם לא הלכתי לגיבוש אז קשה לי להגיד לך מה הם מחפשים שם בדיוק..אבל צריך לא מעט קשרים להיכנס לשם אני יודע..

כל הלוט"ר וזה..אין לי מושג זה שוב תלוי בהקצאות אח"כ בותיקות..שזה לא יטריד אותך כרגע,יש גם לי וגם לך מספיק זמן עד לותיקות(לך יותר)
ישן 24-10-2005, 13:02
  בוכמן בוכמן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.09.05
כן אחי יש גם קישור לסיפור

וכמו שאיתני אמר..וזה לכולם פה....אל תקשיבו לאנשים שעוד לא הגיעו לחיר מכ מה זה חירמכ וכמה הם גרועים כי הכל שטיות...אני זוכר שלפני 3 חודש שעשו את המצגת של הגדודים כל גדוד הראה מה עשה והכל ובאמת שאני גאה בכל הגדודים!!חח גם בלביא...

אגב מי יכול לאשר שחיסול מבוקש אתמול היה ע'י נחשון צריך פרטים...
בכל מקרה לכלום שיהיה חג שמח שאלות תשאלו את איתני ואותי למרות שאני יכול לעזור לכם יותר בנוגע לחובשים אבל עדיין עברתי חלק מהטירונות...
בקשר ללו'ז..שזה ההפך מל'שב...לשב-לחימה בשטח בנוי
לו'ז- לוחמה זעירה נראה שזה נלמד באימון מתקדם אם בכלל כי הרי ידוע שחיר יעודי שם דגש על לשב!..

נערך לאחרונה ע"י בוכמן בתאריך 24-10-2005 בשעה 13:04.
ישן 24-10-2005, 14:15
  חרוב 04 חרוב 04 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.02.05
קצת תיקונים קטנים

הרימון לא היה בתוך החיתול של התינוק, אלא, האמא ישבה עם התינק עליה והרימון היה בין הגוף שלה לגוף שלו. המזוודה עם החומר נפץ הייתה מוחבאת מתחת למיטה בקומה העליונה של הבית. בתוך המזוודה היה חנ"מ מאולתר הנקרא tatp ונחשב לחומר די הרסני. אם וכאשר היו משלבים אותו עם הרימון רסס (26 צבאי ד"א) היה יכול לצאת מזה משהו די מעניין. הרובאית ופלוגת המסלול, נוב 04, השתתפו במעצרים האלה.

בקשר לחיסול של נחשון. למי שמכיר את השטח מדובר באיזור שליד הכפר ענבתא (ההתנחלות עינב לקחה ממנו את השם, כמו שאנור וסנור). קיצר, מארב צלפים התמקם הנקודה מסויימת, קשה לי להאמין שמותר לרשום את הנ.ג עצמה, זיהה שני חמושים. אחד מהם חוסל והשני מפצע אבל הצליח להימלט חזרה לכפר. הטווח היה בערך 200 מ' אם אני זוכר נכון.
חשוב לציין שהאיזור של עינב נמצא במעין מגמת התחממות, לפני קצת פחות מחודש היה שם אירוע של זריקת מטענים, לפני כמה ימים מצאו את אחד המטענים שלא התפוצץ ופוצצו אותו בצורה מבוקרת. חוץ מזה זוהו באזור שם יותר משניים או שלושה חמושים. המצב שם מתחיל להיות דומה למצב עם כפר קליל ( גזרה של 101) שגם שם יש הרבה ירי, בעיקר לכיוון מחסום חווארה.
אם יש לכם עוד שאלות...חופשי.

נערך לאחרונה ע"י חרוב 04 בתאריך 24-10-2005 בשעה 14:15. סיבה: תיקון
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:36

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר