לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-09-2005, 02:36
  LP. LP. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.03.05
שלח הודעה דרך ICQ אל LP. שלח הודעה דרך MSN אל LP.
כמה שאלות בנוגע לקירור המחשב

שלום רב, לפני כמה חודשים התחילה לי בעיה של ציפצופים במחשב והוא לא היה מגיב, אני והטכנאי לא הבנו את מקור הבעיה ורק לאחרונה הבנתי שזאת בעית חימום יתר, קודם כל שאלה ראשונה, איך אני יודע מה מתחמם יותר מדי במחשב לוח האם או המעבד?
לפני שאני מתחיל לקנות מאוררים והכל החלטתי לשאול קודם אתכם, אני חושב שבשלב הראשון אני אקנה כבלים עגולים לכוננים השונים במקום הכבלים השטוחים שמונעים מן האוויר לזרום בצורה חופשית, ראיתי שיש כבלים לפלופי ויש לכרטיס קשיח אך עדיין לא ראיתי של CD, האם ה-IDE מתאים גם ל-CD???
עוד שאלה, אני יודע שיש גדלים של מאוררים אז בהנחה שאני צריך לקרר את המארז (שהוא די ישן ובסיסי) איך אני מודד את הגודל? אני יודע איפה המאורר מולבש רק לא יודע את שיטת המדידה.
המחשב הוא:
P4 2800mhz
1024 ram dual channel
radeon 9800se
120gb HD
asus p4p800se mobo

הדלת של המארז שלי נשארת פתוחה כל הזמן כדי למנוע חימום יתר למרות שזה מכניס הרבה אבק בגלל זה אני רוצה לסגור את הדלת ולקרר את המחשב אחת ולתמיד, ובנוסף יש לי 256x2 של זיכרון שהוצאתי כי האמנתי שזה תורם לחימום יתר מכיוון שצפוף נורא בין ארבעת הסטיקים.

תודה רבה לכל העוזרים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-09-2005, 07:40
צלמית המשתמש של BigYAA
  BigYAA BigYAA אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.06.05
אני אענה על מה שאני יודע
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי LP. שמתחילה ב "כמה שאלות בנוגע לקירור המחשב"

ציטוט:"איך אני יודע מה מתחמם יותר מדי במחשב לוח האם או המעבד?"
תוריד משהורה הנעה שלמעלה את Everest Home edition ושם תחת Computer->Sensor אתה
תראה את "כל" (עיקריות: מעבד, לוח אם ולפעמים הארדיסק) הטמפרטורות.

ציטוט: "אני חושב שבשלב הראשון אני אקנה כבלים עגולים לכוננים השונים במקום הכבלים השטוחים שמונעים מן האוויר לזרום בצורה חופשית."
חבל לקנות ולבזבז כסף אם אתה יכול לעשות אותם (את הכבלים) עגולים לבד.
הכנת כבל כזה:
פשוט מאוד, לוקחים כבל IDE רגיל ( עדיף לקנות חדש ליתר ביטחון ) ופשוט לכבל IDE יש גידים, דיי הרבה זה מאוד בולט. פשוט כל 2-5 גידים מפרידים בעזרת סכין.
אני ממליץ להתחיל להפריד בעזרת סכין ולהמשיך עם היד.
ציטוט מתוך הדף הזה - יש גם מספר תמונות שבלינק של איך זה אמור להיראות.
תוספת - את התוצאה של הגידים המופרדים מסובבים עד שיוצא כבל מעוגל ואז עוטפים עם סרט דביק כלשהו.
אני עשיתי לבד וזה יצא לא רע בכלל, אפשר לעטוף עם איזולירבנד (לא מומלץ בגלל שהכבלים דביקים אחרי זה) ואפשר עם מין נייר דביק צהוב כזה שאני לא יודע איך קוראים לו שלא משאיר עקבות של דבק.
נראה לי שזה נקרא "סרט הדבקה קל להסרה".

ציטוט: "האם ה-IDE מתאים גם ל-CD?"
כן כמובן, זה אותו הכבל.

בקשר למאווררים אני לא יודע להסביר כמו שצריך אבל לפי מה שאני מבין זה צריך להיות מאווררים של 80 מ"מ (8 ס"מ) במארזים היותר חדשים יש גם 120 מ"מ (12 ס"מ).

לפי מה שאני מבין דלת מארז פתוחה דווקא פוגעת בקירור בגלל שזו צריכה להיות מערכת סגורה שבה האוויר הקר נכנס מקדימה או הצד ויוצא מלמעלה או מאחורה ( עדיף שילוב של כולם)

ישן 27-09-2005, 16:42
  LP. LP. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.03.05
שלח הודעה דרך ICQ אל LP. שלח הודעה דרך MSN אל LP.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי LP. שמתחילה ב "כמה שאלות בנוגע לקירור המחשב"

טוב הכל מבוטל,הנתי סוף סוף מה מתחמם באמת, היה נראה כי הלוח-אם הכי חם כשאני בודק טמפ' אבל עדיין 45~ מעלות זה לא כזה חם וודאי שלא חימום יתר (האם אני צודק?), המעבד על 35-40 במנוחה אך כאשר אני מפעיל משחק הטמפ' עולה בצורה דרמטית שיש חימום יתר ואז הכל קופא ואני צריך לכבות ולחכות שהמעבד יתקרר, אני לא יודע מה הטמפ' באותו זמן בדיוק ואני לא ממש סומך יותר מדי על התוכנות שמראות טמפ' כי זה נראה קצת מידע שגוי לכן אני בודק עם האצבע את ההיט סינק של המעבד ואחרי התראת חימום יתר הוא פשוט רותח! לכן אני החלטתי להשקיע במאורר טוב למעבד, אני מוכן להשקיע בערך 250 שקל ובינתיים אני הולך על הזלמן CNPS7000-AICu אם למישהו יש המלצה על משהו יותר טוב באותו סכום בבקשה המליצו לי, הסוקט הוא 478 והמעבד P4 northwood 2800mhz. תודה מראש לממליצים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:35

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר