16-05-2019, 09:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
שינויים תכופים בלבוש הם לא לפי "רוח היהדות"? למה לא?
הרי בכל מקום מגורים שהיו בו היהודים הם אימצו לפחות חלק מהלבוש שהם ראו סביבם, ועכשיו שאנחנו במדינה מודרנית, איזו סיבה יש לא לאמץ את זה?
"בכל מגזרי היהדות" לא רואים יצרתיות בלבוש בעין יפה? פשוט לא נכון. יש הרבה מקומות שמלמדים עיצוב ואופנה יהודית, ויש הרבה דתיים שקונים בשמחה בגדים כאלה. למה בגדים יפים ואופנתיים סותרים את היהדות? כאמור, אני דווקא זוכר לא מעט ציטוטים על אנשים בתפקיד ציבורי (והייתי אומר שלהנחות טקס הלדקת משואות ביום הזיכרון זה ציבורי בהחלט) שצריכים להראות מכובד ויפה.
מהם "נוהגי הדת המקובלים"? כמה יהודים (מסורתיים או דתיים) מתלבשים כמוה וכמה מתלבשים אחרת? הלבוש שלה דווקא מאוד נפוץ ומאוד מקובל.
יש ספרי הלכה על צניעות, על בגדים מכובדים, לא זכור לי שום סעיף בשולחן ערוך שמדבר על זה שאסור לאמץ אופנה...
כאן כבר נכנסת לדעה אישית, מאחר ואין לי מה לדון על "רוח היהדות" כמו שאתה מכיר אותה.
אני רק יכול לומר שמהניסיון האישי שלי, לא כיסוי הראש שלה ולא שום פריט לבוש אחר סותר את היהדות.
נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 16-05-2019 בשעה 09:38.
|