13-11-2010, 20:21
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
|
|
נסיון נוסף, הפעם די מומצא-
3/4 צנצנת דבש- כלומר 150 גר'.
כוס רוטב סויה.
טימין יבש
כוס פפריקה מתוקה.
שיניים מראש שום שלם, קצוצות גס ומעט דפוקות בפטיש שניצלים
מלח
פלפל
את כל התערובת מכינים בקערה, מוסיפים מעט מים רותחים רק עד שהצמיגות של התערובת קטנה. לא יותר מ-3/4 עד כוס מים רותחים.
יש לציין שהכמות מספיקה לשלושה נתחים (כלומר חצאים), במשקל קילוגרים כל אחד.
לאחר שהנוזל מתקרר השריתי בו את שלושת הנתחים תוך עיסוי מתמיד של כמה דקות. ואז- 24 שעות במקרר בתוך קערה המכוסה ניילון נצמד.
היום בערב הוצאתי, נתתי לזה שעה בחוץ כדי שלא יהיה קר מדי, ודאגתי לדחוף את חתיכות השום לתוך הקפלים של הנתחים.
שעה ורבע בתנור- 45 דקות מכוסה נייר כסף בחום של 180 מעלות, חצי שעה ללא נייר הכסף, בחום של כמאתיים מעלות.
התוצאה היתה טעימה להפליא. לצערי מעט מתוקה מדי, אולי פחות דבש להבא, תלוי מה אוהב כל אחד.
נשבע לכם שלפעם הבאה אקנה בטריות למצלמה שלי...
אגב, שליש הנתח שחסר הוא כתוצאה מרעב שתקף אותי ברגע שהרחתי את הנתח. זה עלה לי בכוויה בלשון, אבל זה היה שווה את זה.
מה להבא?
התערובת שלי היתה נוזלית הרבה יותר מזאת שהציע לי DZZ, מה שקרה הוא שהנוזלים בישלו את תחתית הנתחים. לא שזה לא טעים, אבל כשפורסים את זה לפסטרמה, לטובת סנדוויצ'ים, זה רך מדי.
טיפ שקראתי מקודם- לשים על רשת, ומתחתיה תבנית בשביל הנוזלים. די הגיוני, כשאני חושב על זה.
|