28-11-2010, 10:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
כמה דברים כדי לדייק:
א) גם סינגל מאלט מעורבב, אבל מעורבב עם עצמו. מערבבים חביות שונות, ופעמים רבות גם עם חביות משנים קודמות, וזאת על מנת להגיע לטעם אחיד.
ב) מה שהופך וויסקי בלנדד וכזה הוא ערבוב בין וויסיק סינגל מאלט וויסקי דגנים.
ג) וויסקי דגנים עשוי משעורה לא מונבטת (כלומר, לא מאלט) ולרוב מזוקק בשיטת הזיקוק הרציף ולכן הוא יותר זול לייצור אך הוא גם לא מכיל את כל הטעמים העמוקים שאנחנו מכירים בוויסקי סינגל מאלט.
ד) ערבוב בין סוגי סינגל מאלט לא נותן בלנדד אלא VATTED MALT (נקרא גם בלנדד מאלט ובעבר נקרא גם פיור מאלט אך שונה בגלל הבילבול ששם זה יצר ).
ה) אם רוצים ללכת על המוצר הכי פחות מעורבב יש וויסקי סינגל בארל שהוא וויסקי יסנגל מאלט שנלקח אך ורק מחבית ספציפית. במקרים רבים הוא גם בחוזק חבית, משמע הוא לא דולל במים על מנת להוריד את אחוז האלכוהול ואינו עובר פילטורים שונים ומשונים. מדובר בדבר שהכי קרוב מלשתות ישר מהחבית.
בגלל שמדובר בתוצר של חבית ספציפית ולא בערבוב, הטעם שונה מעט בין חבית לחבית, מה שואמר ששני בקבוקי סינגל בארל מחביות שונות יהיו עם טעם קצת שונה.
נערך לאחרונה ע"י stoned בתאריך 28-11-2010 בשעה 10:36.
|