28-12-2008, 10:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,319
|
|
רציני
מאידך: לא להיכנס לפניקה!
רוב הביצים המשווקות בארץ עברו חיטוי. בכל זאת יש מספיק "ביצים מהמשק" שלא משווקות תחת מותג מכובד והן ללא כל פיקוח. הסלמונלה מצוייה גם בעוף, אך בישול טוב והקפדה על היגיאנה נאותה בסביבת העבודה יכולה לחסוך בעיות. גם חשיפה לכמות קטנה של חיידקי סלמונלה היא לא בעיה גדולה, כך שאפשר למשל להכין מיונז ביתי, אך יש לצרוך אותו מייד ולא להשאיר למחר. הסיבה היא שהסלמונלה (ועוד כמה חיידקים הגורמים להרעלות מזון) מתרבים מהר מאד ועלולים להזיק. זו היא אחת הסיבות הנפוצות להרעלות מזון בבתי אוכל למיניהם.
|