21-12-2007, 14:45
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
|
|
מחשבות משפטיות ליום שחור
0.
חוק נתוני תקשורת, הידוע בכינוי החדש "חוק האח הגדול" עבר הצבעה בכנסת ישראל ורשמית הצטרף לספר החוקים. החל מהיום כל אזרח נתון למעקב מתמד באמצעות הנתונים שהוא עצמו מספק לחברות התקשורת שלו תוך שזכותו למניעת הפללה עצמית נפגעת. שוחחתי ארוכות הבוקר עם זהבה גלאון על החוק (ודעתה) ועל הצעת החוק הנוספת הנתמכת על ידי אבי "אנחנו נטפל בפושעים כמו שמטפלים בטרוריסטים" דיכטר שמציעה אפשרות לבצע חיפוש סמוי בבתי חשודים מבלי ידיעתם ומבלי שתהיה כל ראיה על כך (יש לקרוא: המשטרה תוכל להתקין רוגלות על מחשבים מבלי שהאזרח ידע על כך, כמו גם להעלים חפצים מהבית, וזה במקרה הטוב שבו הם לא שותלים ראיות פיקטיביות). זהבה תעזור לנו, כמו גם חברים אחרים שכנראה הולכים לעשות במלאכה, אבל אני כבר אמרתי, העניין הולך לעלות כסף שאני אשמח אם תסייעו לגייס.
1.
למקרה שלא היה ברור עד עכשיו, במדינה בה יש 99.8 אחוזי הרשעה לאזרחים פשוטים, רק שלושה אחוזים מהתלונות נגד השוטרים בכלל מגיעות להעמדה לדין, ויותר משליש מהתלונות נסגרות ללא חקירה כלל. האם המדינה שלנו מקלה על ההדק בהרשעה? אולי היא צריכה אמצעי חקירה יותר חזקים?
2.
אגב, המדיניות של דיכטר להלחם בפשיעה כמלחמה בטרור עשויה להוביל להצעות טיפה יותר הזויות. לא רחוק היום בו הצעה לחיסול ממוקד של עבריינים ומשפחות פשע תהיה הצעה לגיטמית. אם הגבול בין השב"כ למשטרה הטשטש והשב"כ ב2005 היה זרוע אכיפת חוק ולא רק יחידה פסיבית לאבטחה ומודיעין, המשטרה היום רוצה את אותם כוחות על מנת לטשטש את האבחנה יותר. דיכטר, כמי שרגיל לשירותים המיוחדים, רוצה את הכוחות האלו כי מבחינתו מניעת פשיעה בכל מחיר מתעלה על שלטון החוק.
3.
אבל חוק "אח שלי גדול" הוא לא הבעיה היחידה שלנו; שר התקשורת היקר מאוד, אריאל אטיאס החליט לקדם את חוק הצנזורה במלוא הכח. לטענתו, הפדופילים האחרונים שנתפס ונצודו על ידי ערוץ 10 מטרידים בצ'אטים, יש להגן על הילדים בכל מחיר, גם אם הצ'אטים האלו בכלל לא יחסמו על ידי אותן תוכנות סינון או שחסימתם לא יעילה בכלל. באותה העת, להצלת ילדינו קמה "ועדת הרבנים לענייני תקשורת" וסגרה עם בזק בינלאומי עסקה ייחודית למגזר החרדי שנותנת לה אינטרנט מצונזר. כלומר, יש כבר אינטרנט מסונן וכשר, אז למה להטריד אותנו?
4.
כתב העת לביקורת התקשורת והפוליטיקה "מעריב לנוער" מבצע תחקיר בו נער בן 17 שולח מכתב למאה ועשרים חברי הכנסת בו הוא מספר על קשייו הכלכליים ומבקש סיוע. חבר כנסת מסוים שולח לאותו הנער שטר כסף במזומן. האם לא ראוי במקום לברך את אותו חבר הכנסת לברר האם יש מקום לפתוח בחקירה לגבי שוחד בחירות? כלומר, יכול להיות שאני טועה, אבל העברת כספים לאדם מאיש ציבור יכול תמיד להתפרש כרצון לקנות את קולו. אגב, מנסיון שלי ב"עבודה שחורה", חברי כנסת רבים כן עונים למכתב ורוצים לעזור. צריך רק להזכיר שאתה מהתקשורת.
5.
רוצים באמת להשפיע? תשאלו את ח"כ שלי יחימוביץ מדוע היא הצביעה בעד חוק נתוני תקשורת. תשאירו תגובה אצלה בבלוג ותשלחו לה אימייל. תשאלו גם חברי כנסת טובים כמו דב חנין מדוע הם לא הגיעו להצביע נגד החוק? רוצים לעשות שינוי אמיתי? תטפלו במדינה הזו ותתמודדו לכנסת.
פורסם ב חופש ביטוי, זכויות אדם, פרטיות, סודות מדינה, הזכות לגלוש, משפט חוקתי, בטחון, דברי ימי הצנזורה
http://www.2jk.org/praxis/?p=1112
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|