06-10-2006, 13:11
|
|
|
חבר מתאריך: 17.03.05
|
|
כן גם אני פתאום שמתי לשטות הזאת
אם אל קאעדה לא יעזרו לסין לבסס את השליטה בטיבט או להחזיר את טיוואן לחיק הממלכה המרכזית. אז לסין אין כל כך עניין בחבורת המזוקנים. להיפך, הדבר האחרון שהם צריכים שהפסיכים האלה יתחילו לעורר בלגן בצפון מערב בקרב המיעוט המוסלמי הגדול שם.
הם מוכרים נשק לאיראן, הממם, כי היא קונה ומשלמת. מאותה סיבה שחלק מסוחרי הנשק הישראלים ישמחו למכור נשק לכל אחד.
באופן היסטורי הבעיה של המערב עם סין היתה, שהוא כל כך לא עניין אותה. היתה להם תפיסה שמאוד מזכירה את התפיסה היהודית (עם סגולה לעומת zhongguo - או המדינה המרכזית - כפי שסין נקראת). אם תשב עם סיני מול מפה הוא ישמח להסביר לך שטיבט, טייוואן ואולי מונגוליה שלהם אבל, כל השאר, מי צריך את זה.
לא נביא ישראל אבל אם יהיו קרבות על הגמוניה, רוב הסיכויים שהם יתחוללו אך ורק באזור הסמוך לסין. כי את ההגמוניה הכלכלית שלה היא משיגה בכך שכל הייצור עובר להתבסס אצלה ובזכות התלות האמריקאית והאירופית בכוח הייצור שלה. ובד בבד בשנים האחרונות גם מגזר הטכנולוגיה העילית מתחיל להתפתח.
כמו כן, הוא מדבר על עשר שנים אבל בלי לשים לב, כבר עברו שלושים שנה. כמו כן, המצב ההיסטורי שונה מן היסוד. בארה"ב ובריטניה התפתחו הטכנולוגיות האלה. סין מושכת את הכלכלה אליה ולפחות בתחילה היא לא היתה מרכז פיתוח אלא ייצור. התהליך שהיא עוברת הוא שונה לחלוטין.
בנוסף, הדרישה שלו לצבא מבוסס רשת היא נחמדה אבל קשה לי לראות אותה מיושמת במציאות, אולי בגלל הסגירות המחשבתית שלי. מצד שני, אולי ההפרטה לקבלני משנה בעיראק יכולה להעיד על צעד כזה. אני באמת לא יודע.
|