20-10-2009, 00:10
|
|
|
חבר מתאריך: 19.10.09
|
|
תקיפת מוצב גדי מפגש הגבולות ישראל-ירדן -סוריה 7.7.1992הסיפור די ארוך אבל אנסה לקצר:בתאריך 7.7.92 החזקנו פלוגת שריון במילואים את הקו הנ"ל,היינו במחצית שרות המילואים לערך.המוצב כידוע לכולם הוא מוצב חודר,באותה העת הוא לא היה "משוכפץ",רק תלולית עפר נמוכה הקיפה אותו,ללא שום מיגון נוסף,לא אפרט הסד"כ והאמצעים שהיו לנו אבל הם היו דלים מאוד במיוחד בנוגע לתאורה.
היו עוד כמה פאשלות של החטיבה המרחבית כמו למשל שלא אישרו לנו לשרוף שדה קוצים\שיחים גבוהה שהיה בחלק הצפוני של המוצב,האזור שממנו ניסו לחדור המחבלים וגרוע מכך:רק באותה שבת של האירוע הצליחו להביא לי כמה חבילות קונצרטינות שבאותו הערב פרסתי ממש במקרה על הרמפה הצפונית של המוצב.
וכך היה:בסביבות 21:00 זיהינו תנועה חשודה מכיוון המוצב הסורי!!!,הדלקנו זרקור חזק לכיוון ומישהו נצנץ בפנס לעברנו וחזר למוצב,כנראה מורה הדרך...,בסביבות 01:00 התעוררנו לשמע 2-3 פיצוצים,רימונים וירי ר.פי.גי,ממרחק כ-40 מטר מצפון למוצב,אחד הטילים פגע מעל לדלת הכניסה למגורי החיילים והשני התפוצץ בגלל שפגע למרבה המזל בבזנט מחוץ למוצב,החוליה שמנתה 4 מחבלים ניסתה לחדור למוצב אך נתקלה בקונצרטינות החדשות...פתחנו לעברם באש תופת אך זויות הירי היו כאלו שלא ניתן היה לפגוע בהם,מייד עם הפתיחה שלהם באש לעברנו,שהייתה בערך 3 דקות אחרי המטח הראשון עת כבר הגענו לעמדות והורדנו להם את הראשים,הרמנו תאורה אך היא הספיקה רק ל-8 דקות,סוללת התותחנים שהייתה אמורה לגבות אותנו בתאורה שחררה פגז ראשון רק לאחר כחצי שעה מתחילת האירוע,אני התכוננתי לזרוק רימון אך אחד החיילים שלי שכנע אותי לוותר על זה בגלל סכנת פגיעה גם בנו,בדיעבד אם הרימון היה נזרק היו נשארים שם שני מחבלים,כפי הנראה מייד עם גמר ירי התאורה שלנו המחבלים נסוגו,לכיוון הנחלים המורד ההר ,בשלב כלשהוא הכרזתי "פרשטורקי" לאור 2 אידיקציות שהיו לי,מרכזיית גדר שהייתה בשליטתנו וירי מכיוון ישראל על המוצב,בדיעבד הסתבר שלא הייתה חדירה אמיתית,רק לפנות בוקרירדנו לרוקאד לסריקות,כי מח"ט הקו לא רצה לסכן חיילים...ומצאנו סימנים לגרירת פצוע כולל קצת דם ועקבות של החולייה לירדן
ישנם פרטים רבים נוספים כולל מחדלים של חטיבת הקו ושל מפקדים דוגמת דן הראל שהיה מפקד האגד הארטילרי באותה עת וקידומו לא נפגע,סגן הרמטכ"ל עד לאחרונה,אולם היריעה קצרה.
בשורה התחתונה האירוע היה צריך להיגמר בתוצאה 7:4 לטובת המחבלים אולם בזכות החיילים שהיו איתי ,חברה רציניים מאוד,מהפלוגה שלנו שהייתה כבר ותיקה ,האירוע נגמר בתיקו 0:0,לילה טוב
נערך לאחרונה ע"י drorgilon בתאריך 20-10-2009 בשעה 00:19.
|